Contabilitate generală

Extras din curs:

"este absolut indispensabil omului modern de a se initia cat de putin in elementele contabilitatii. Toti cei ce lucreaza in economie trebuie sa fie in masura sa inteleaga cele doua procedee esentiale: bilantul si contul de profit si pierdere" - Samuelson, laureat al Premiului Nobel pentru economie (1970)

Initiatorul acestui sistem este Fra Luca Pacioli prin lucrarea "Tratat de contabilitate in partida dubla" aparuta la Venetia in 1494.

un ansamblu de reguli si proceduri ce trebuie urmate pentru a cuantifica, prelucra si comunica informatii, preponderent de natura financiara, despre o entitate economica identificabila, in scopul adoptarii deciziilor economice.

reprezinta totalitatea operatiilor de inregistrare a miscarilor fondurilor materiale si a mijloacelor banesti dintr-o institutie sau intreprindere.

in cadrul unei este esentiala existenta unei contabilitati performante, rolul acesteia fiind de a inregistra operatiile economice, de a intocmi documentele contabile de sinteza si de a interpreta rezultatele activitatii economice a societatii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitate generala.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
42 pagini
Marime:
63.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Curs
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, Economie
Predat:
la master
Materie:
Contabilitate
Sus!