Extras din curs:

Se presupune ca numarul blogurilor din intreaga lume este mai mare de 100 de milioane.

in SUA exista mii de statistici care demonstreaza interesul oamenilor pentru noile media si modul in care sunt folosite (in special pentru a urmari campanie prezidentiala din 2008).

Numarul americanilor care au folosit internetul pentru a culege informatii politice a crescut de la 13% (2004) la 24% (2008).

Statistici furnizate de Pew Internet Research Program, arata ca 35% dintre americani au urmarit spoturi electorale on-line in alegerile preliminare din 2008.

42% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18-29 au declarat ca afla noutati despre campanie de pe internet, procentul fiind cel mai mare in comparatie cu alta sursa de informare.

in China statisticile arata ca exista 137 milioane de utilizatori de internet (in SUA sunt intre 165-210 mil.)

in Romania alegerile europarlamentare din toamna lui 2007, cele locale din primavara acestui an si cele generale au constituit un motor formidabil pentru dezvoltarea blogosferei politice romanesti.

in special in perioada dinaintea alegerilor, politicienii au ales sa existe si in on-line; peisajul on-line este completat de cel al jurnalistilor cu blog

Noile media se refera la formele inovatoare de interactiune dintre oameni si tehnologie, la relatiile dintre oameni si instrumentele de comunicare folosite in mod creativ pentru a indeplini nevoi elementare de informare, comunicare si relationare.

Mijloace de comunicare care se bazeaza pe canale digitale, precum internetul, televiziunea digitala, hartia electronica, telefonia digitala.

Unii specialisti considera noi media atat blogurile, podcasturile, jocurile video, lumile virtuale, enciclopediile de tip wiki, dar si orice dispozitiv mobil, televiziunile interactive si chiar site-urile si e-mailul.

Altii considera ca blogurile si lumile virtuale isi au locul mai degraba in categoria social media, pentru ca incurajaza formarea de comunitati virtuale si retele sociale.

Bibliografie:

Dorina Gutu-Tudor, New New Media, Bucuresti, ed. Tritonic, 2008

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • New media.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Marime:
1.04MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
informare, bloguri, siteuri web
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Asist. Drd. Paul Farcas
Sus!