Previzualizare curs:

Extras din curs:

INMARSAT (Organizatia Internationala a Satelitilor Mobili) este un parteneriat de tari, in prezent numarand 79 de membri. Aceste tari coopereaza pentru a asigura comunicatiile mobile via sateliti- cu nave, terminale portabile/transportabile, vehiculele terestre si avioane. INMARSAT detine un rol important in cadrul conventiei GMDSS, pentru transmiterea rapida si clara a comunicatiilor de pericol si siguranta. Exista patru regiuni oceanice acoperite de patru sateliti geostationari INMARSAT:

a) Regiunea Oceanica Atlantic - E - AOR-E

b) Regiunea Oceanica Pacific - POR

c) Regiunea Oceanica Indian - IOR

d) Regiunea Oceanica Atlantic-W - AOR-W

Canalele principale de comunicatii prin satelit, pentru a asigura majoritatea functiilor GMDSS sunt: INMARSAT-C, INMARSAT-A, INMARSAT-B, INMARSAT - EGC, INMARSAT-E.

Tabel 17.1 Comparatie intre tipurile de INMARSAT

CRITERIUL

DE

COMPARAtIEINMARSAT

AINMARSAT

BINMARSAT

CINMARSAT

M

AcoperireGlobala

70- N-70- SIdemIdemIdem

Tipul anteneiParabolica

0,9-1,2 mParabolica

0,9 mOmnidirectionala

0,3 mParabolica

0,5 m

Greutate100 Kg100 Kg4 Kg25 Kg

Comunicatiiin timp realin timp realMemorare-retransmisie.in timp real

ServiciiVoce

Telex

Fax

DateVoce

Telex

Fax

DateTelex

Date

Fax (nava-uscat)Voce

Fax

Date

Sistemul INMARSAT asigura urmatoarele functii GMDSS:

a)Alerta de pericol nava-tarm

Anuntarea se face printr-o procedura standard sau printr-un buton special dedicat alertei de pericol, acordandu-i-se prioritate de acces in sistemul INMARSAT si poate fi transmisa in oricare canal INMARSAT, automat catre RCC.

INMARSAT-E 1.6 GHz, este un mijloc alternativ de transmitere a alertei de pericol care foloseste EPIRB-ul canalului INMARSAT-E. Transmisiile INMARSAT-E pot fi initiate manual sau automat.

b)Alerta de pericol tarm-nava

Este anuntata de RCC si este transmisa prin INMARSAT-EGC si Serviciul SAFETY-NET. La bordul navelor este receptionata de terminalele INMARSAT-C-EGC. Fiecare din aceste canale sunt independente.

c)Comunicatii de coordonare a cautarii si salvarii

Terminalele INMARSAT pot fi utilizate pentru comunicatiile cu navele implicate in cazurile de pericol si pentru comunicatii cu RCC. Acolo unde sunt implicate mai multe nave, sistemul INMARSAT- EGC are avantajul ca mentine o inregistrare continua a datelor operationale si actiunilor planificate de RCC.

d)Informatii de siguranta maritima

Informatia de Siguranta Maritima (MSI) este transmisa de autoritatile bazelor de coasta la birourile hidrografice, meteorologice si de cautare si salvare; mesajele sunt apoi introduse in serviciul INMARSAT-EGC. Serviciul

SAFETY-NET, pentru transmiterea la nave prin sistemul EGC din INMARSAT-C. Navele pot participa, trimitand mesaje de pericol de navigatie si meteorologice autoritatilor bazelor de coasta, prin sistemul INMARSAT- C.

e)Comunicatii generale

Teoretic, toate serviciile de telecomunicatii disponibile la tarm sunt de asemenea, disponibile si la navele echipate cu terminale INMARSAT. Aceasta are ca rezultat faptul ca navele sunt capabile sa comunice automat si fiabil prin telefon, fax si telex.

Structura sistemului INMARSAT cuprinde trei mari componente:

a)Segmentul spatial,

b)Segmentul terestru,

c)Segmentul maritim.

Segmentul spatial

Segmentul spatial INMARSAT consta in patru sateliti de comunicatii geostationari, cu sateliti de rezerva pe orbita, pregatiti pentru a fi utilizati daca este necesar. Satelitii de comunicatie geostationari sunt lansati pe orbita geostationara (GSO), care este o orbita circulara la 35700 km (19270 Mm) deasupra ecuatorului si se misca in planul ecuatorului. Satelitii se misca pe orbita geostationara cu aceeasi viteza unghiulara cu care pamantul se roteste in jurul axei sale si de aceea par a fi stationari deasupra unui punct fix de pe ecuatorul terestru.

Satelitii INMARSAT sunt controlati de Centrul de Control al Satelitilor, situat in Cartierul Central INMARSAT, la Londra, in Anglia. Acoperirea fiecarui satelit este definita ca aria de pe suprafata terestra (mare si/sau uscat) in care orice antena mobila sau fixa poate realiza comunicatii cu satelitul. Fiecare satelit INMARSAT este conceput pentru a realiza acoperirea completa a fetei vizibile a pamantului. Comunicatiile incep sa devina imprecise pentru locatii peste

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • INMARSAT.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
6 946 cuvinte
Nr caractere:
38 126 caractere
Marime:
1.74MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
organizatie, parteneriat, INMARSAT
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!