Elemente de bază ale comunicării de afaceri

Previzualizare curs:

Cuprins curs:

1.1.1 Emitatorul
1.1.2 Mesajul
1.1.3 Mijlocul de comunicare
1.1.4 Limbajul comunicarii
1.1.5 Receptorul
1.1.6 Contextul

Extras din curs:

1.1.1 Emitatorul este cel care initiaza comunicarea si elaboreaza mesajul. Tot el alege mijlocul de comunicare si limbajul astfel incat receptorul sa poata intelege mesajul pe care vrea sa-l transmita.

1.1.2 Mesajul este forma fizica in care emitatorul codifica informatia, aceasta putand fi o idee, un gand. Mesajul are ca obiectiv informarea, convingerea, impresionarea, amuzarea sau obtinerea unei actiuni sau inactiuni. Mesajul trece printr-un proces de codificare si decodificare intre cele doua persoane, emitatorul codifica mesajul trimis iar receptorul decodifica mesajul primit. Mesajul este elementul care contine simbolurile verbale si non-verbale, are un "text" - care este vizibil si are un anumit ritm care poate da un alt sens "textului" decat in mod obisnuit.

1.1.3 Mijlocul de Comunicare sau canalul de comunicare este drumul parcurs de mesaj dinspre emitator spre receptor, iar acesta poate fi formal (care urmeaza structura ierarhica a organizatiei) si informal (comunicarea provine din interactiunile sociale si sistemele de informare din cadrul organizatiei). Informarea in organizatie poate lua forma de idei, opinii, zvonuri. Mijloacele de comunicare sunt de obicei discutia fata in fata, corespondenta oficiala, sedintele, convorbirile telefonice, fax-urile, emailul, internetul, etc.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elemente de Baza ale Comunicarii de Afaceri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
822 cuvinte
Nr caractere:
5 149 caractere
Marime:
18.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
mesaj, comunicare, emitator
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!