Creare pagini web - noțiuni introductive

Extras din curs:

HTML este un mod de a spune programului de explorare (browser-ului de Internet) ce sa afiseze pe ecran si cum sa faca asta. Pentru asta, se folosesc asanumitele tag-uri (tags). Tag-urile sunt instructiuni incluse in textul paginii, pe care browser-ul (programul de explorare) stie sa le interpreteze.

Aceste instructiuni (tags) sunt separate de restul textului din pagina, prin includerea lor intre simbolurile "mai mic" (<) si "mai mare" (>). Cele mai multe tag-uri sunt pereche - prin primul se transmite programului de explorare sa inceapa o actiune, si cu tag-ul corespondent se spune programului sa se opreasca.

Prima pereche de tag-uri in orice document HTML este tag-ul care spune browser-ului ca acea pagina pe care trebuie sa o incarce (sa o citeasca) este pur si simplu un document HTML. Primul lucru pe pagina va fi <html> si ultimul tag de pe pagina va fi perechea sa: </html>. Tot ceea ce va contine pagina se va gasi intre aceste doua tag-uri.

Pagina va avea un antet (head) si un continut (body). Din nou aceste doua sectiuni sunt fiecare in parte precedate si urmate de catre o pereche de tag-uri: tot ceea ce se gaseste intre tag-urile <head> si </head> apartine antetului paginii, si tot ceea ce se gaseste intre <body> si </body> apartine corpului acesteia. Nota: cu exceptia titlului paginii (vezi mai jos), numai ceea ce se gaseste in "corpul" documentului va fi afisat de catre browser.

Titlul paginii se scrie in interiorul sectiunii head, folosind acelasi format. Tot ceea ce se gaseste intre tag-urile <title> si </title> va fi titlul paginii HTML.

Observații:

-HTML

-Tutorial PHP

-PHP-MYSQL

-Securitatea paginilor web

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Creare pagini WEB - Notiuni introductive
    • html.ppt
    • php.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
36 pagini
Marime:
155.29KB (arhivat)
Publicat de:
Florina Chiriac
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Cibernetică
Tag-uri:
html, Creare pagini WEB, Tutorial PHP, Securitatea paginilor web
Predat:
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Specializare:
Cibernetica economica
Materie:
Cibernetică
An de studiu:
II
Sus!