Power Point

Previzualizare curs:

Extras din curs:

7.1 Comunicarea informatiilor

Rolul unei prezentari este de a informa si de a starni controverse, de a convinge si a capta interesul auditoriului. Pentru sustinerea unei prezentari trebuie identificat scopul principal, definite obiectivele de realizat, stabilita adresabilitatea si capacitatea de adaptare a asistentei.

Pentru organizarea subiectului prezentarii este indicata alegerea unei singure teme principale si a unor teluri precise, impartirea pe sectiuni distincte interconectate, fiecare avand insa o logica proprie. In paralel, structurarea temei trebuie sa prezinte subiectul de la general la detaliu, intr-o inlantuire logica incheiata prin evidentierea principalelor concluzii.

In acest scop, prezentarile computerizate prezinta urmatoarele avantaje:

- rapiditate in editarea si actualizarea diapozitivelor;

- posibilitatea introducerii efectelor sofisticate;

- costul relativ redus.

Utilitarul Microsoft PowerPoint face parte din pachetul Microsoft Office si este destinat realizarii prezentarilor computerizate. Acesta permite introducerea in prezentari atat a unor informatii de tip text, imagini ClipArt, diagrame Excel, tabele Word sau Excel, cat si a unor informatii personalizate, realizate cu ajutorul instrumentelor de desenare, a efectelor de animatie si a celor sonore.

O prezentare PowerPoint este formata dintr-o succesiune de diapozitive (slide-uri), ce contine insiruirea logica a subiectului de prezentat.

7.2 Modalitati de deschidere a unui document PowerPoint

La lansarea in executie a utilitarului, alegand succesiv Start, Programs, Microsoft PowerPoint, pe ecran va aparea o fereastra de dialog (figura 7.1), ce permite alegerea modalitatii de realizare a prezentarii. Dupa caz, se poate alege una din cele trei optiuni:

a. AutoContent Wizard, in cazul in care se necesita o asistenta pentru proiectarea si realizarea continutului prezentarii;

b. Design Template, pentru alegerea, dintr-o lista de sabloane, a fundalului si a culorii prestabilite pentru realizarea prezentarii;

c. Blank presentation, pentru cazul in care personalizarea prezentarii se face de catre utilizator.

Figura 7.1 Caseta de dialog deschisa la lansarea utilitarului PowerPoint

a) Prin folosirea aplicatiei AutoContent Wizard, utilizatorul este indrumat in parcurgerea unor etape prin intrebari aditionale care permit conceperea unei prezentari. Pentru trecerea de la o etapa la urmatoarea se efectueaza click pe butonul Next, pentru revenirea la o etapa anterioara, pe butonul Back, iar apasarea butonului Cancel anuleaza intreaga procedura.

Prima etapa consta in selectarea optiunii AutoContent Wizard din caseta de dialog deschisa la lansarea utilitarului (figura 7.1) sau in apelarea comenzii New Presentation, din meniul File.

In cea de a doua etapa se selecteaza tipul de prezentare dorit din lista furnizata in fereastra de dialog (figura 7.2). Utilitarul PowerPoint pune la dispozitia utilizatorului o serie de modele de prezentari, cu diverse tematici: plan de afaceri, reuniuni de afaceri, prezentari financiare si a rapoartelor tehnice, etc., grupate, dupa caz, in liste ce apar la activarea butoanelor din coloana centrala a ferestrei.

Figura 7.2 Aplicatia Autocontent Wizard, optiunea Presentation type

In a treia etapa se alege optiunea ce stabileste extensia documentului. In acelasi timp, se pot stabili unele efecte cu influenta asupra culorilor sablonului ales (figura 7.3). Se recomanda selectarea optiunii On-Screen Presentation pentru modul de derulare a prezentarii. Daca ulterior documentul va fi destinat unei prezentari Web, se va salva documentul in format HTML, alegand comanda Save As, din meniul File.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Power Point.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
4 598 cuvinte
Nr caractere:
26 633 caractere
Marime:
1.02MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
editor de texte, prezentari
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!