Astronomie

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Ca si in cazul omului care se supune si foloseste legile biologicului, ale corpului, dar care are un suflet cu mult mai subtil si mai liber decat biologicul, tot asa astrele au un "suflet" cu mult mai subtil si mai liber decat "trupul" lor ceresc.

Astronomia este stiinta ce se ocupa de "trupul fizic" al astrelor, iar astrologia, se preocupa de "sufletul astrelor", considerand trupul ca fiind in legatura cu acesta. Acest suflet al astrelor este ceea ce vechii greci numeau zei, fiinte foarte evoluate, care se manifesta atat in exteriorul nostru, cat si in interior imbratisandu-ne continuu.

Astfel, astrologia ne apare ca o modalitate de cunoastere si desavarsire a sufletului, ce permite, intr-o prima faza, cunoasterea si revelarea zeilor (energiile planetare specifice) inauntrul propriei noastre fiinte, zei care erau implorati odinioara sa ofere muritorilor din calitatile lor. Nu trebuie sa uitam insa ca planetele si zeii corespunzatori, chiar daca sunt fiinte foarte elevate, sunt numai etape intermediare in calea cunoasterii divine. Ca fiinta completa, omul trebuie sa acumuleze inauntrul lui toate aspectele benefice ale fiecarei fiinte planetare, pentru ca numai dupa aceea va putea sa ajunga la Supremul Absolut - Dumnezeu.

Astrologii au pastrat de-a lungul secolelor, numai pentru cei suficient de daruiti si pentru cei apti sa inteleaga, tainele stiintei lor. Ei stiu ca aceleasi forte care anima zei conduc si ii determina implacabil, uneori, si pe oameni. Observand manifestarea acestor forte asupra astrelor (corpurile zeilor), astrologii sunt capabili sa le cunoasca, sa le inteleaga si sa le transceanda si astfel sa scape de subordonarea totala la care sunt supusi cei nestiutori.

Fragment de discutie dintre un astrolog si un neincrezator

- Am vazut corpul fizic al omului si i-am simtit sufletul - am putut sa comunic cu el, mi-a vorbit despre sentiment, despre starile interioare, dar despre astre stiu ca au numai corp fizic !

- Nu spui bine "stiu", mai corect ar fi sa spui "am fost invatat" ca astrele au numai corp fizic, dar sa vedem o alta situatie oarecum similara cu situatia in care te gasesti tu: un om care se afla in imposibilitatea de a comunica de la suflet la suflet si atunci cand vorbeste spune doar cuvinte goale lipsite de incarcatura sufleteasca cu care te-ai obisnuit si pe care se bazeaza modul tau de a percepe, poti spune ca nu are suflet? Acel om nu-si poate percepe sufletul si trairile interioare, iar conceptia lui este ca oamenii au doar corp fizic, iar sufletul nu exista. Poti spune ca, din cauza ca el nu-l percepe, sufletul nu exista?

- Vrei sa spui ca astrele comunica altfel, dar eu nu pot sa inteleg? - Astrele sunt corpul fizic al zeilor si zeii au limbajul lor, daca vrei sa comunici cu ei, trebuie sa inveti modul lor de exprimare, ca sa poti cunoaste lumea lor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Astronomie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
2 414 cuvinte
Nr caractere:
11 618 caractere
Marime:
14.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Astronomie
Tag-uri:
stele, planete, galaxii, asteroizi
Predat:
la facultate
Materie:
Astronomie
Sus!