Asigurări de bunuri

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Conditii generale privind obiectul si riscurile asigurate

Asigurarea cladirilor este o asigurare cu caracter facultativ, inclusa in portofoliu tuturor societatilor de asigurare, care isi desfasoara activitatea in Romania in cadrul ramurii de non-life.

Se poate incheia de persoane fizice si juridice, in general cu sediul sau resedinta in Romania la societati de asigurari care practica asigurari non-life. Obiectul si riscurile asigurate sunt in general aceleasi la toate societatile de asigurare, diferit fiind mecanismul de incheiere al asigurarii.

Obiectul asigurarii : - potrivit asigurarii de bunuri pot fi asigurate:

- cladiri si alte constructii( inclusiv instalatiile fixe aferente) care servesc pentru: locuinte, birouri, constructii, instalatii industriale, magazine, depozite de marfuri, ateliere, teatre, cinematografe, cluburi, muzee, expozitii, dependente, etc. , constructii in curs de executie, imprejurimile, etc.

- masinile, utilajele, instalatiile, motoarele, uneltele, inventarul gospodaresc si alte mijloace fixe.

- marfurile, materii prime si auxiliare, materiale, semifabricatele, produse finite si alte mijloace circulante materiale.

Riscuri asigurate : - in asigurarea cladirilor, altor constructii si a continutului lor se iau in considerare urmatoarele riscuri generale: incendiu, trasnet, explozie, ploaie torentiala inclusiv efectele indirecte ale acesteia, grindina, inundatie, furtuna, uragan, cutremur de pamant, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada pe cladiri si constructii, avalanse de zapada, caderea pe cladiri a unor corpuri, apa de conducta, etc.

Riscurile excluse : - distrugeri la bunurile asigurabile mentionate datorate unor surse normale de caldura sau prin oxidare, fermentare, caldura, afumare, etc;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurari de bunuri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
4 002 cuvinte
Nr caractere:
21 437 caractere
Marime:
27.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Asigurări
Tag-uri:
Asigurari de bunuri, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!