Tehnologii de Preparare a Semifabricatelor și a Produselor

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Aluatul este un semifabricat omogen care se obtine prin amestecarea si framantarea fainii cu apa, sare cu sau fara drojdie de panificatie si alte materiale auxiliare.

In componenta produselor de patiserie si cofetarie, aluatul contribuie la:

- marirea valorii nutritive si energetice;

- crearea unor insusiri senzoriale benefice;

- obtinerea efectului de afanare (porozare).

In functie de tehnologia si materiile alimentare utilizate, aluatul se clasifica, conform schemei din fig.1, in urmatoarele tipuri:

Fig 1 Tipuri de aluat

3.1.1 Tehnologia foilor de placinta si a preparatelor

Foile de placinta sunt semifabricate care se obtin dintr-un aluat simplu, nedospit, laminat prin diferite procedee, pentru realizarea unor preparate sau pentru fondul pietii.

Prin asocierea foii de placinta cu diferite umpluturi (branza, stafide, mere, nuci, gem, carne, varza, s.a.) si printr-un sistem de impaturire caracteristic se obtin: placinte, merdenele, strudele.

Daca sunt destinate pietii, foile de placinta se impaturesc (se ruleaza) si se ambaleaza in pungi de polietilena cu gramaje de 0,5-1,0 kg. Pentru a se evita lipirea foilor intre ele se presara amidon sau faina.

In functie de tehnologia aplicata se obtin doua tipuri de foi:

- foaia de placinta romaneasca;

- foaia de placinta greceasca.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologii de Preparare a Semifabricatelor si a Produselor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
9 786 cuvinte
Nr caractere:
50 436 caractere
Marime:
210.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
panificatie, agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!