327 de cursuri din Agronomie

Forma de invatamant

Cursuri / Agronomie

  • Imagine document Strategie de consum durabil

    Strategie de consum durabil

    Curs / Agronomie / Master

    1. Achizitii publice ecologice Abordare teoretica/metodologica - Procesele in care autoritatile publice cumpara bunuri si servicii cu impact redus asupra mediului, pe intreaga durata de viata cumpararea de produse si servicii cu performanta mare din punctul de vedere al protectiei... citeste tot cursul

    86 pagini pdf Cuprins
  • Imagine document Nutritia animalelor domestice

    Nutritia animalelor domestice

    Curs / Agronomie / Facultate

    Nutritia animala este stiinta care se ocupa cu studiul schimburilor dintre organismul animal si mediu, a folosirii substantelor nutritive pentru intretinere si productie. Importanta nutritiei rezulta si din faptul ca ponderea costului hranei in costurile produselor animale reprezinta... citeste tot cursul

    115 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Managementul dezvoltarii rurale

    Managementul dezvoltarii rurale

    Curs / Agronomie / Facultate

    Dezvoltarea industriei prin insasi modul sau de realizare are in vedere cel putin urmatoarele elemente: alegerea zonelor de amplasare a noilor obiective, astfel ca acestea sa devina cat mai atractive pentru investitori; delimitarea centrelor de industrializare; ameliorarea structurii... citeste tot cursul

    34 pagini doc
  • Imagine document Amenajare si mecanizare

    Amenajare si mecanizare

    Curs / Agronomie / Facultate

    Prin principiul continuitatii, in cazul padurilor destinate sa produca lemn implica nu numai preocuparea de a asigura recolte de lemn egale de la un an la altul ci si necesitatea ca aceste recolte sa corespunda calitativ cerintelor consumatorilor. Solutia adoptata initial a fost ca... citeste tot cursul

    85 pagini doc
  • Imagine document Sivicultura

    Sivicultura

    Curs / Agronomie / Facultate

    STADIUL DE SEMINtIs Faza de nuielis incepe odata cu realizarea elagajului natural si se considera incheiata in momentul in care la majoritatea arborilor este in jurul valorii de 5 cm. Durata acestei faze depinde de ritmul de crestere al speciilor componente si este conditionata de... citeste tot cursul

    291 pagini doc
  • Imagine document Agromarketing

    Agromarketing

    Curs / Agronomie / Facultate

    Indiferent de ce activitati desfasoara, orice agent economic trebuie sa aiba in vedere ca ceea ce ofera spre vanzare trebuie sa fie de buna calitate. Daca ofera spre vanzare un produs sau un serviciu care nu satisface consumatorul, atunci acesta se va vinde foarte greu, iar agentul... citeste tot cursul

    69 pagini doc
  • Imagine document Plante

    Plante

    Curs / Agronomie / Facultate

    Alte denumiri populare: argintica de gradina, armurar, crapusnic, scai pestrit Raspandire, importanta. Arm urari ui este o specie ori- ginara din partea Estica a Zonei Marii Mediteranc si pana in Asia Centrala, unde se gaseste in flora spontana. Este introdusa in cultura ca planta... citeste tot cursul

    170 pagini doc
  • Imagine document Tehnologia prelucrarii produselor agricole

    Tehnologia prelucrarii produselor agricole

    Curs / Agronomie / Facultate

    Specific - produce bunuri alimentare - materiile prime sunt in marea majoritate produse in agricultura - exista si in tarile in curs de dezvoltare - exista o puternica diferentiere tehnologica - ponderea este in raport cu dezvoltarea tehnologica generala Amplasarea si... citeste tot cursul

    238 pagini pdf Bibliografie
  • Imagine document Topografie si desen tehnic

    Topografie si desen tehnic

    Curs / Agronomie / Facultate

    Stiinta masuratorilor terestre are ca obiect de studiu totalitatea operatiilor de teren si de calcul, ce sunt efectuate in vederea reprezentarii pe un plan sau pe o harta a suprafetei terestre intr-o anumita proiectie cartografica si la o scara topografica. Continutul masuratorilor... citeste tot cursul

    182 pagini pdf Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Automatizarea procesului de cupajare

    Automatizarea procesului de cupajare

    Curs / Agronomie / Facultate

    Un rol important in dezvoltarea tehnico-stiintifica a intreprinderilor industriei alimentare (vinicola) este rezervata automatizarii procesului tehnologic si a procesului tehnologic si a procesului de producere, prin care si utilizind metodele si mijloacele moderne ca:... citeste tot cursul

    65 pagini doc
Sus!