Pădurea Spânzuraților

Previzualizare comentariu:

Extras din comentariu:

Liviu Rebreanu reprezinta pentru cultura romana cel dintai romancier de anvergura care a dat la iveala in 1920 romanul ,,Ion". Rebreanu s-a maturizat ca romancier prin indelung exercitiu nuvelistic. Dintre nuvele a scris: ,,Ofilire", ,,Rafuiala", care sunt considerate punct de plecare pentru scrierea romanului ,,Ion".

Nuvela ,,Prostii" se refera la nemultumirile taranimii si este punct de plecare pentru romanul ,,Rascoala". Nuvelele ,,Catastrofa" si ,,Itic Strul dezertor" stau ca punct de plecare pentru ,,Padurea Spanzuratilor".

Romanul ,,Padurea Spanzuratilor" urmareste destinul personajului Apostol Bologa. Actiunea este fixata in timpul primului razboi mondial care pentru Romania a fost un razboi de reintregire a neamului, astfel Ardealul a fost eliberat de sub dominatia austro-ungara si s-a construit Romania Mare.

Liviu Rebreanu scrie acest roman avand in vedere tragedia din familia sa: Emil, fratele scriitorului, ofiter in armata austr-o ungara a dezertat, a fost prins si executat. Pornind de la aceasta intamplare, Rebreanu prezinta destinul lui Apostol Bologa.

Apostol Bologa provenea dintr-o familie de intelectuali ardeleni si a fost crescut pentru respectul pentru valorile morale si religioase

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Padurea Spanzuratilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
946 cuvinte
Nr caractere:
4 635 caractere
Marime:
9.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Comentariu
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
personaje, opera, actiune
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!