Cartea nunții - caracterizarea lui Jim

Previzualizare caracterizare:

Extras din caracterizare:

Capitolul selectat face parte din capitolul Lola, Dora si Medy din romanul Cartea Nuntii din 1933 sau 1993 si descrie o zi din viata lui Jim Marinescu personaj cu obiceiuri moderne asupra vietii puse in contrast cu atmosfera din ,,casa cu molii" a matusilor sale: ,, a doua zi Jim sari in sus... "

Dimineata ii da lui Jim puteri noi: ,,Jim se simti sanatos si tanar ca un arc ''

Face sport cum vazuse intr-o revista la moda folosindu-se de scaunele din ,,casa cu molii '' pe post de aparate de gimnastica.

Totul in casa se improvizeaza Jim vrea sa se spele dar cum nu sunt dusuri foloseste un lighian si ibrice cu apa improvizand dintr-o stropitoare un dus. Efectele sunt dezastroase totul in camera se unda.Jim imbraca un costum care-I dadea o silueta foarte londoneza. Dorind pentru sine si pentru casa in care se afla o imagine moderna, occidentala.

Desi automobilul este o noutate in epoca, masina lui Jim un minuscul Peugeot nu se incadreaza prin aspect si prin vechime in modernitatea vremii.Tanarul o inspecteaza si porneste la drum visand la o masina mai buna imaginandu-se in ipostaza printului de Walles la bordul unei limuzine.

Iese in oras si regaseste Bucurestiul pe care-l stia de acum 3 ani dar in care aparura constructii moderniste: Platul Ciclob si Lido, palatul societatii de telefoane, automatul Presto de unde Jim isi cumpara inghetata.

Telefoneaza apoi Dorei Schultz cu care facea o gluma, incantata ca-l aude, recunoscandu-l, ea il invita la Lola semnaland si prezenta altei amice Medy.Vesel apoi Jim se indreapta spre bulevard, concurand cu un tramvai.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cartea nuntii - Caracterizarea lui Jim.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
625 cuvinte
Nr caractere:
3 304 caractere
Marime:
9.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Caracterizare
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
carte, nunta, george calinescu, personaj
Predat:
la liceu
Sus!