Anna Karenina caracterizare

Previzualizare caracterizare:

Extras din caracterizare:

Romanul „Anna Karenina” de Lev Tolstoi, este una dintre cele mai importante opere nu numai din literatura rusa ci si din cea universala, fiind un roman care exemplifaca viata omului din multe puncte de vedere. Este „cea mai hotaratoare cotitura in dezoltarea epicii universale dupa Homer si Virgiliu”.

Romanul prezinta doua povesti de iubire, dintre Anna Karenina, sotia lui Aleksei Alecsandrovici si Vronski, un ofiter instarit si cea dintre Kitty si Levin. Acestea sunt doua reprezentari ale vietii de familie si in acelasi timp doua plane pe care cartea se bazeaza. Anna Karenina este o femeie insatrita cu o inalta pozitie in societatea petersburgheza, aceasta are un copil de opt ani, Serioja, iar sotul ei, mult mai in varsta decat aceasta, are o pozitie inportanta in guvern. „ era sotia unuia dintre cele mai importante personaje din Petersburg si o grande dame a orasului”

Portretul fizic al Annei este bine conturat, aceasta are tarsaturi frumoase, este o femeie tanara, are un corp gratios, miscarile acesteia sunt line si elegante, aceasta obisnuia sa poarte rochii distincte, prin atitudinea ei Anna denota aristrocratie care era un standard in inalta societate. „Karenina statea nemiscata, tinandu-se extrem de dreapta, si ochii ii zambeau”, „cu o miscare care il surprinsese pe Vronski prin hotararea si gratia sa”, „si apoi vazu silueta minunata, in rochie neagra de catifea”, „Ochii ii straluceau neobisnuit de tare”.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Anna Karenina caracterizare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
486 cuvinte
Nr caractere:
2 481 caractere
Marime:
13.74KB (arhivat)
Publicat de:
Dragos P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Caracterizare
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
Colegiul Național "Gheorghe M. Murgoci" din Braila
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Anna Coman
Nota primită:
Nota 10
Sus!