Pentru realizarea acestui proiect de certificare a competentelor profesionale am ales tema ,,Studiu de caz al meniurilor dietetice in unitatea S.C. ,,Restaurant Unirea" S.A. Iasi" intrucat consider ca restaurant Unirea este unul dintre cele mai bune restaurante din Iasi si pentru ca meniurile dietetice pot fi caracterizate forte bine cu ajutorul acestui restaurant de mare clasa.
Am studiat aceasta tema pentru ca detine un rol important in ceea ce priveste oferirea unor servicii de calitate pentru clienti, dar si pentru ca procentajul oamenilor care sufera de boli precum; afectiuni ale aparatului digestiv, boli cardiovasculare, boli hepatobiliare, boli de metabolism, boli renale, creste pe zi ce trece si sunt din ce in ce mai multi bolnavi. Acesti oameni au nevoie de un regim special, aparte pentru fiecare tip de boala, de aceea sunt restaurante care servesc preparate si bauturi dietetice, unul din ele fiind Restaurant Unirea.
In primul capitol al acestui proiect am studiat Restaurant Unirea unde am specificat amplasarea restaurantului, importanta acestuia dar si evenimentele care pot avea loc si dotarile pe care le detine, fiind un restaurant de prima clasa avand 220 de locuri si multe alte beneficii pentru diferite evenimente.
In capitolul al doilea capitol am facut referire la caracteristicile dietei in bolile renale, cardiovasculare, hepatobiliare, boli de metabolism si afectiunile aparatului digestive, alimentele permise si alimentele permise in cantitate mica sau deloc in aceste boli, am exemplificat preparatele recomandate in fiecare boala, si am descris cate o varianta de meniu ce se poate servi la Restaurant Unirea.
In capitolul al treilea am specificat tehnicile de servire folosite de aceasta unitate, efectuarea mise-en-place-ului, sistemele de servire practicate in restaurant fiind sistemul direct, indirect si autoservirea, cat si despre debarasarea si decontarea meselor.
In ultimul capitol, al patrulea, am reliefat modalitatile de promovare si prezentare a produselor oferite de catre unitate si importanta acesteia, si despre materialele promotionale pe care le-am exemplificat si le-am formulat cate o definitie.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.