Shopping la Milano

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1. Prezentarea generala a zonei si a produsului turistic.
2. Conceperea produsului turistic “Shopping in Milano”.
2.1.Studierea pietei.
2.2.Documentarea si verificarea pe teren.
2.3.Selectia principalelor componente ale produsului turistic.
2.4.Asigurarea seriviciilor produsului turistic.
2.5.Imbinarea componentelor produsului turistic.
2.6.Calculatia de pret.
2.7.Gestiunea si monotorizarea produsului turistic.
3. Aspecte privind mixul de marketing.
4. Comercializarea produsului turistic.
5. Bibliografie.
6. Anexe.

Extras din atestat:

ARGUMENT

Milano este situat în regiunea Lombardia, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei de nord. Are un număr de 1,369,231 locuitori şi este al doilea oraş, după Roma, ca mărime şi importanţă în Italia.

Atracţia iubitorilor de artă, de frumos, o citadelă stilată unde defilează creaţiile celor mai cunoscuţi creatori de modă din lume şi al doilea oraş ca mărime din Italia, Milano se caracterizează prin eleganţă şi atmosfera sa cosmopolită.Când pleci la Milano, nu trebuie să te aştepţi la un oraş unitar, ci la un amalgam de stiluri.De altfel, totul este reprezentativ stilului „dezordonat” de viaţă al italienilor pentru ca, până la urma, aşa cum spun ei „stilul de viaţă este cel care contează”.

Am ales această temă „Shopping la Milano” pentru a evidenţia motivul principal al turiştilor de a opta pentru un oraş din Italia ca destinaţie turistică, şi anume, achiziţionarea de produse vestimentare şi nu numai.De asemenea, Milano este un important centru turistic, îmbinându-se perfect cerinţele oamenilor, atât din punct de vedere cultural, cât şi personal, satisfacerea acestora fiind asigurată cu succes de către acest oraş italian.

„Shopping la Milano” îmi permite să reliefez concret informaţii privind poziţia geografică, clima, cultura oraşului, dar, cel mai important să descriu principalele locaţii unde se poate desfăşura turismul de cumpărături, precum şi programul de vizită al acestora.

Am optat pentru această temă pentru a aplica teoria acumulată în liceu, astfel, înţelegând mai bine modul de concepere a produsului turistic.Este necesară o studiere amănunţită a pieţei, prin analiza factorilor referitori la tipul de turişti şi la nevoile acestora, apoi o documentare şi verificare pe teren, fiind precizate căile de acces în zonă, obiectivele turistice, locuri de cazare etc.De asemenea, trebuie realizata şi selectarea celor mai bune servicii, precum şi asigurarea lor.Ultimele etape sunt reprezentate de îmbinarea componentelor produsului turistic, pentru a fi conform cerinţelor clientului, calculaţia de preţ şi cea mai importantă, promovarea produsului turistic.

„Shopping la Milano” a fost temă de actualitate şi astfel, am putut prezenta diversitatea privind turismul de cumpărături, dar şi turismul cultural, Milano fiind un oraş ce poate concura prin stil, cultură, eleganţă şi prin intermediul serviciilor oferite cu alte oraşe europene.

I.PREZENTAREA GENERALA A PRODUSULUI

Calatoriile in strainatate pentru cumparaturi au inceput sa devina o practica tot mai populara pentru un segment in crestere de turisti romani, destinatiile alese de acestia diversificandu-se in ultimii ani, o data cu cresterea veniturilor si a pretentiilor privind calitatea produselor.

Turismul de cumparaturi este o forma noua de turism.Principalul scop este acela de a efectua cumparaturi in conditii mai avantajoase,fie ca pret,fie ca si calitate.Turismul de cumparaturi este stimulat de reducerile consistente oferite de magazine in aceasta perioada a anului.

Pentru turistii romani, cele mai populare destinatii pentru shopping sunt Turcia (Istanbul), Emiratele Arabe Unite - Dubai, Franta (Paris),Austria (Viena), Italia (Milano), Ungaria (Budapesta).

Cei care aleg capitala Frantei pentru a-si face cumparaturile nu pot rata Avenue Montaigne, cea mai stralucitoare strada a orasului, acolo unde intilnesti nume mari la tot pasul, de la Dior la Caron.In Paris se gasesc cele mai renumite case de moda din toata lumea: Joseph, Chanel, Lacroix, Porthault, Ricci, Dior si Ungaro.De asemenea,este recunoscut drept universul parfumurilor si al produselor de frumusete, deoarece aici intalnim unele dintre cele mai importante magazine: The Scent of a Parisian, Parfums Caron, Annick Goutal, Salons du Palais Royal Shiseido,

Dubaiul este destinatia perfecta pentru a trai o experienţă inedită. Între 15 ianuarie şi 15 februarie are loc Dubai Shopping Festival, iar românii care au ajuns măcar o dată acolo susţin că au rămas impresionaţi de numărul mare de produse, de la îmbrăcăminte la IT, dar şi de preţurile mici.Cele mai importante locuri in care puteti face shopping sunt Bur Juman Center, unul dintre cele mai mari malluri din Dubai ce ofera clientilor sai cumparaturi de un nivel superior, restaurante foarte mari si magazine de renume ca: Polo, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Christian Dior, si Calvin Klein si Deira City Center cu peste 250 de magazine si restaurante, fiind unul dintre cele mai mari centre comerciale din Dubai. Include magazine ca JC Penny, Woolworths, Cine Star Cinema, Ikea, Carrefour, Benetton, Zara si multe altele.

Renumele Marelui Bazar a pus Istanbulul pe harta celor mai importante destinatii pentru shopping datorita magazinelor elegante si a celor in care se vand antichitati.Turistul care merge in Istambul pentru cumparaturi nu poate pleca fara un covor: fie un kilim,fie un covor tribal. In Turcia sunt fabricate cele mai bune produse din piele din Europa, comparabile calitativ cu cele din Italia. Toate produsele fabricate aici se fac la comanda, astfel ca puteti cumpara o haina sau o pereche de pantaloni unicat.

Segmentul de clientela specific acestui tip de turism e format din persoane cu venituri peste medie,cu un buget de 1.000-5.000 de euro/calatorie,care doresc sa imbine efectuarea unor cumparaturi in conditii avantajoase cu relaxarea si vizitarea principalelor obiective turistice. Aproximativ 7.500-10.000 de romani pleaca anual din tara pentru cumparaturi.Turistii romani reprezinta o mina de aur pentru straini,deoarece conform unui studiu efectuat de ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) ei cheltuiesc in medie 1.000 -1.500 de euro pentru cumparaturi, la care se adauga pretul pachetului turistic in sine (drum si cazare/masa), care variaza intre 200 de euro si 1.100 de euro.Turistii romani au inceput sa faca parte din categoria turistilor de calitate si sunt din ce in ce mai doriti de producatorii straini.

Bibliografie:

1. V. Glăvan , Resurse turistice pe Terra, Editura Economică, Bucureşti, 2005

2. E Merce (coordonator), Marketing turistic – turism si alimetatie – manual pentru clasa a-XI-a si a-XII-a, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2003

3. Gabriela Stanciulescu, Managementul agenţiei de turism, Editura A.S.E, Bucureşti, 2005

4. Gabriela Stanciulescu, Stefania Mihai ş.a., Tehnologia turismului, manual clasa a XI-a si a XII-a, licee economice cu profil de turism, Editura Niculescu, Bucureşti, 2002.

5. Gabriela Tigu, Resurse şi destinaţii turistice pe plan mondial, Editura ASE Bucureşti 2006

6. XXX. Marile orase ale Europei, Ghidurile Fodor`s, Meteor Press: Bucureşti, 2006

7. Ioana Costache-Done: Ghiduri şi atlase,Editura RAO Bucureşti 2008

8. Milano.Ghid turistic,Barbara Radcliffe Rogers,Editura Miracol

9. Milano.Ghid turistic. Editura:Niculescu

10.http://ro.wikipedia.org/wiki/Milano

11.http://www.perfect-tour.ro/oferta/vacante/orasele-lumii/shopping-la-milano-4120/

12. http://www.atlantic.ro/site_atlantic_nou/romana/milano.pdf

13. www.dertour.com

14. www.turism.ro

15. www.wikitravel.org

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Shopping la Milano.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
11 180 cuvinte
Nr caractere:
82 736 caractere
Marime:
323.24KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
Colegiul Economic A.D.Xenopol din Bucuresti
Sus!