Shopping la Milano

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1. Prezentarea generala a zonei si a produsului turistic.
2. Conceperea produsului turistic "Shopping in Milano".
2.1.Studierea pietei.
2.2.Documentarea si verificarea pe teren.
2.3.Selectia principalelor componente ale produsului turistic.
2.4.Asigurarea seriviciilor produsului turistic.
2.5.Imbinarea componentelor produsului turistic.
2.6.Calculatia de pret.
2.7.Gestiunea si monotorizarea produsului turistic.
3. Aspecte privind mixul de marketing.
4. Comercializarea produsului turistic.
5. Bibliografie.
6. Anexe.

Extras din atestat:

ARGUMENT

Milano este situat in regiunea Lombardia, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei de nord. Are un numar de 1,369,231 locuitori si este al doilea oras, dupa Roma, ca marime si importanta in Italia.

Atractia iubitorilor de arta, de frumos, o citadela stilata unde defileaza creatiile celor mai cunoscuti creatori de moda din lume si al doilea oras ca marime din Italia, Milano se caracterizeaza prin eleganta si atmosfera sa cosmopolita.Cand pleci la Milano, nu trebuie sa te astepti la un oras unitar, ci la un amalgam de stiluri.De altfel, totul este reprezentativ stilului ,,dezordonat" de viata al italienilor pentru ca, pana la urma, asa cum spun ei ,,stilul de viata este cel care conteaza".

Am ales aceasta tema ,,Shopping la Milano" pentru a evidentia motivul principal al turistilor de a opta pentru un oras din Italia ca destinatie turistica, si anume, achizitionarea de produse vestimentare si nu numai.De asemenea, Milano este un important centru turistic, imbinandu-se perfect cerintele oamenilor, atat din punct de vedere cultural, cat si personal, satisfacerea acestora fiind asigurata cu succes de catre acest oras italian.

,,Shopping la Milano" imi permite sa reliefez concret informatii privind pozitia geografica, clima, cultura orasului, dar, cel mai important sa descriu principalele locatii unde se poate desfasura turismul de cumparaturi, precum si programul de vizita al acestora.

Am optat pentru aceasta tema pentru a aplica teoria acumulata in liceu, astfel, intelegand mai bine modul de concepere a produsului turistic.Este necesara o studiere amanuntita a pietei, prin analiza factorilor referitori la tipul de turisti si la nevoile acestora, apoi o documentare si verificare pe teren, fiind precizate caile de acces in zona, obiectivele turistice, locuri de cazare etc.De asemenea, trebuie realizata si selectarea celor mai bune servicii, precum si asigurarea lor.Ultimele etape sunt reprezentate de imbinarea componentelor produsului turistic, pentru a fi conform cerintelor clientului, calculatia de pret si cea mai importanta, promovarea produsului turistic.

,,Shopping la Milano" a fost tema de actualitate si astfel, am putut prezenta diversitatea privind turismul de cumparaturi, dar si turismul cultural, Milano fiind un oras ce poate concura prin stil, cultura, eleganta si prin intermediul serviciilor oferite cu alte orase europene.

I.PREZENTAREA GENERALA A PRODUSULUI

Calatoriile in strainatate pentru cumparaturi au inceput sa devina o practica tot mai populara pentru un segment in crestere de turisti romani, destinatiile alese de acestia diversificandu-se in ultimii ani, o data cu cresterea veniturilor si a pretentiilor privind calitatea produselor.

Turismul de cumparaturi este o forma noua de turism.Principalul scop este acela de a efectua cumparaturi in conditii mai avantajoase,fie ca pret,fie ca si calitate.Turismul de cumparaturi este stimulat de reducerile consistente oferite de magazine in aceasta perioada a anului.

Pentru turistii romani, cele mai populare destinatii pentru shopping sunt Turcia (Istanbul), Emiratele Arabe Unite - Dubai, Franta (Paris),Austria (Viena), Italia (Milano), Ungaria (Budapesta).

Cei care aleg capitala Frantei pentru a-si face cumparaturile nu pot rata Avenue Montaigne, cea mai stralucitoare strada a orasului, acolo unde intilnesti nume mari la tot pasul, de la Dior la Caron.In Paris se gasesc cele mai renumite case de moda din toata lumea: Joseph, Chanel, Lacroix, Porthault, Ricci, Dior si Ungaro.De asemenea,este recunoscut drept universul parfumurilor si al produselor de frumusete, deoarece aici intalnim unele dintre cele mai importante magazine: The Scent of a Parisian, Parfums Caron, Annick Goutal, Salons du Palais Royal Shiseido,

Dubaiul este destinatia perfecta pentru a trai o experienta inedita. Intre 15 ianuarie si 15 februarie are loc Dubai Shopping Festival, iar romanii care au ajuns macar o data acolo sustin ca au ramas impresionati de numarul mare de produse, de la imbracaminte la IT, dar si de preturile mici.Cele mai importante locuri in care puteti face shopping sunt Bur Juman Center, unul dintre cele mai mari malluri din Dubai ce ofera clientilor sai cumparaturi de un nivel superior, restaurante foarte mari si magazine de renume ca: Polo, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Christian Dior, si Calvin Klein si Deira City Center cu peste 250 de magazine si restaurante, fiind unul dintre cele mai mari centre comerciale din Dubai. Include magazine ca JC Penny, Woolworths, Cine Star Cinema, Ikea, Carrefour, Benetton, Zara si multe altele.

Renumele Marelui Bazar a pus Istanbulul pe harta celor mai importante destinatii pentru shopping datorita magazinelor elegante si a celor in care se vand antichitati.Turistul care merge in Istambul pentru cumparaturi nu poate pleca fara un covor: fie un kilim,fie un covor tribal. In Turcia sunt fabricate cele mai bune produse din piele din Europa, comparabile calitativ cu cele din Italia. Toate produsele fabricate aici se fac la comanda, astfel ca puteti cumpara o haina sau o pereche de pantaloni unicat.

Segmentul de clientela specific acestui tip de turism e format din persoane cu venituri peste medie,cu un buget de 1.000-5.000 de euro/calatorie,care doresc sa imbine efectuarea unor cumparaturi in conditii avantajoase cu relaxarea si vizitarea principalelor obiective turistice. Aproximativ 7.500-10.000 de romani pleaca anual din tara pentru cumparaturi.Turistii romani reprezinta o mina de aur pentru straini,deoarece conform unui studiu efectuat de ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania) ei cheltuiesc in medie 1.000 -1.500 de euro pentru cumparaturi, la care se adauga pretul pachetului turistic in sine (drum si cazare/masa), care variaza intre 200 de euro si 1.100 de euro.Turistii romani au inceput sa faca parte din categoria turistilor de calitate si sunt din ce in ce mai doriti de producatorii straini.

Bibliografie:

1. V. Glavan , Resurse turistice pe Terra, Editura Economica, Bucuresti, 2005

2. E Merce (coordonator), Marketing turistic - turism si alimetatie - manual pentru clasa a-XI-a si a-XII-a, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2003

3. Gabriela Stanciulescu, Managementul agentiei de turism, Editura A.S.E, Bucuresti, 2005

4. Gabriela Stanciulescu, Stefania Mihai s.a., Tehnologia turismului, manual clasa a XI-a si a XII-a, licee economice cu profil de turism, Editura Niculescu, Bucuresti, 2002.

5. Gabriela Tigu, Resurse si destinatii turistice pe plan mondial, Editura ASE Bucuresti 2006

6. XXX. Marile orase ale Europei, Ghidurile Fodor`s, Meteor Press: Bucuresti, 2006

7. Ioana Costache-Done: Ghiduri si atlase,Editura RAO Bucuresti 2008

8. Milano.Ghid turistic,Barbara Radcliffe Rogers,Editura Miracol

9. Milano.Ghid turistic. Editura:Niculescu

10.http://ro.wikipedia.org/wiki/Milano

11.http://www.perfect-tour.ro/oferta/vacante/orasele-lumii/shopping-la-milano-4120/

12. http://www.atlantic.ro/site_atlantic_nou/romana/milano.pdf

13. www.dertour.com

14. www.turism.ro

15. www.wikitravel.org

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
11 180 cuvinte
Nr caractere:
82 736 caractere
Marime:
323.24 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
07.08.2017
Structură de fișiere:
  • Shopping la Milano.doc
Predat:
Colegiul Economic A.D.Xenopol din Bucuresti

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Tara : Italia Regiune: Lombardia Provincie: Milano (MI) Suprafata: 182 km2 Locuitori:...
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in...
Cum definim turismul de shopping? - Conform WTO,turismul pentru cumparaturi este categoria de...
Italia este o tara inconjurata de cultura, de istorie, de peisaje superbe, astfel devenind una...
Se poate afirma ca in Antichitate a aparut calatoria turistica. Vechii greci doreau sa...
Sus!