Servirea preparatelor pentru mic dejun

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

CAPITOLUL I 3
1.MICUL DEJUN 3
CAPITOLUL II 5
1.ORGANIZAREA SI SERVIREA MICULUI DEJUN 5
2.Stabilirea meniurilor pentru mic dejun 6
3.Aranjarea meselor corespunzator meniurilor 6
4.Aducerea si servirea produselor de panificatie 7
5.Aducerea si servirea oualelor moi la pahar 9
6.Aducerea si servirea oualelor fierte 9
7.Aducerea si servirea omletelor. 9
8.Servirea micului dejun in sistem expozitie (bufet suedez) 10
9.Debarasarea obiectelor de inventar 11
CAPITOLUL II 12
1.Norme de protectie a muncii, de igiena si PSI care trebuie cunoscute si respectate intr-o unitate de alimentatie: 12
Reglementari legale in vigoare privind normele de protectia muncii 12
2.Legislatia pentru protectia muncii: 13
3.Regulile de igiena 14
4.Reguli de igiena indviduala 14
5.Consecintele nerespectarii regulilor de igiena 15
6.Aplicarea regulilor de igiena corporala 16
7.Adecvarea tinutei capilare si respectarea igienei specific 17
8.Respectarea igienei mainilor si unghiilor 17
BIBLIOGRAFIE : 19

Extras din atestat:

CAPITOLUL I

1.MICUL DEJUN

Micul dejun este, prin traditie, mai curand o masa britanica decat una continentala: originea ei trebuie cautata in perioada in care masa se lua in familie. In trecut era o masa substantiala, fiind alcatuita din sase sau sapte feluri.Pentru europeni micul dejun este mult mai usor, luand forma unor gustari, intrucat masa de pranz se serveste mai devreme si este mult mai substantiala decat in Anglia.

Avand in vedere cele precizate anterior putem spune ca exista doua tipuri de mic dejun:

-continental (complet);

-englezesc (breakfast).

Micul dejun continental (complet), a carui origine este in Franta, consta doar dintr-un corn proaspat, paine prajita, unt, gem si cafea sau ceai.Tendinta actuala este ca la micul dejun continental sa se ofere o varietate mai mare de feluri, inclusiv dietetice, pentru clientii care doresc sa manance mai sanatos.

Micul dejun englezesc este variat si bogat avand in componenta:

-preparate din oua;

-mezeluri;

-fripturi,

-branzeturi;

-legume si fructe proaspete;

-bauturi racoritoare si apa minerala.

Pentru micul dejun se recomanda intocmirea meniurilor din urmatoarele grupe de preparate:

-bauturi calde nealcoolice (ceai, cafea, lapte, ciocolata cu lapte, cafea cu lapte, cacao cu lapte etc.);

-produse de panificatie si patiserie (paine, chifle, cornuri, cozonac, briose, chec, toast, etc.);

-unt, gem, dulceata sau miere;

-preparate din oua (oua fierte, oua la pahar, oua ochiuri simple si cu sunca, oua ochiuri romanesti, omlete etc.);

-produse cerealiere (fulgi de cereale);

-branzeturi;

-produse lactate (iaurt, sana, chefir, lapte batut, smantana, frisca etc.);

-preparate din came (crenvursti, sunca, muschi file, cotlet haiducesc, salamuri de calitate, fripturi reci de pasare, de vaca, de porc etc);

-preparate din peste;

-legume proaspete (rosii, ardei, castraveti, ridichi etc.):

-fructe proaspete si compoturi;

-bauturi racoritoare;

-ape minerale de masa.

Micul dejun constituie prima masa din zi, pe care omul o serveste pentru a-si completa rezervele energetice si calorice ale organismului, necesare desfasurarii activitati cotidiene. Micul dejun se serveste intre orele 6-10 dimineata, in braserii, restaurante-pensiune, cofetarii, bufete lacto-vegetariene, baruri de zi si alte unitatii de alimentatie publica.

Bibliografie:

1.Ospatar Cristian Dinca

2. Tehnica servirii consumatorilor S. Stravrositu E. Dobrescu

3. Tehnician in gastronomie cl. XI Constanta Brumar

4. Turism si Alimentatie cl. IX Stefania Mihai

5. Turism si Alimentatie cl. X Constanta Brumar

6. Organizator Bamqueting cl.XI Constanta Brumar

7. Organizator Bamqueting cl.XII Constanta Brumar

8.HACCP Pratique S. Etienne

9. HACCP Methode et cas pratique

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
5 353 cuvinte
Nr caractere:
28 841 caractere
Marime:
258.29 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
25.11.2020
Structură de fișiere:
  • Servirea preparatelor pentru mic dejun.docx
Predat:
Liceul Tehnologic de Turism si Alimentatie din Arieseni
Profesorului:
Negrea Dana Angelica
Te-ar putea interesa și:
1 Produsul 1.1 Scurt istoric al cerealelor integrale la nivel mondial si national Cerealele...
ARGUMENT Formarea deprinderilor si insusirea cunostintelor privind caracteristicile si modul de...
Preparative pentru o masa de afaceri Indiferent de compania la care lucrezi, eticheta isi spune...
CAPITOLUL I 1.SERVIREA PREPARATELOR DE BAZA Preparate de baza deoarece, spre deosebire de cele...
Servirea micului dejun traditional Servirea micului dejun are caracteristici specifice de la...
Sus!