Sejur Costa Brava

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
1. Prezentarea generala a temei si a produsului turistic
2. Conceperea produsului turistic
2.1. Studierea pietei
2.2. Documentarea si verificarea pe teren
2.3. Asigurarea serviciilor
2.4. Combinarea componentelor produsului turistic
2.5. Calculatia de pret
2.6. Gestiunea si monitorizarea produselor turistice
3. Aspecte privind mixul de marketing. Comercializarea
produsului turistic: strategii de pret, promovare si
distributie
4. Comercializarea produsului turistic
Bibliografie
Anexe (vaucher, factura, chitanta, asigurari)

Extras din atestat:

Costa Brava reprezinta una dintre principalele atractii turistice estivale din Spania, agreata indeosebi de turistii din Marea Britanie si statele nordice. Costa Brava este o regiune de coasta din partea nordica a Cataloniei, a carei dezvoltare turistica a inceput in anii 1950. Cele mai vizitate localitati sunt Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella de Palafrugell, Llafranc, Sa Riera, Cadaques si l'Estartit. Regiunea ofera conditii turstice excelente, motiv pentru care reprezinta astazi una dintre principalele atractii turistice din Spania.

Regiunea are un puternic specific perscaresc, intrucat pescuitul reprezinta una dintre principalele indeletniciri ale localnicilor. Aceasta caracteristica dominanta a regiunii a fost puternic incorporata in pachetele turistice regionale.

Cu o puternica traditie marinareasca, Lloret de Mar (Costa Brava, Spania) reprezinta una dintre principalele destinatii turistice de pe coasta Gironei. Plajele si golfurile cu apa cristalina se impletesc cu o interesanta zona istorica si cu o oferta bogata de cazare si de recreere. Zona unde este asezat Lloret de Mar este caracterizata printr-un teren de coasta accidentat cu faleze abrupte, care au o inaltime de mai bine de 100m. Peisajul este dominat de paduri de pini marini, care ajung pana la malul marii si care adapostesc o multime de case de vacanta si de zone rezidentiale. Calitatea apei si temperaturile de care se bucura regiunea catalana pe toata perioada anului atrag mereu un numar mare de turisti. Varietatea ofertei de cazare este un alt punct forte al statiunii, ca si marea oferta de centre de distractie si recreere. Datorita tarmului stancos s-au format golfuri destul de adanci care sunt propice scufundarilor.

In vederea conceperii acestui produs au fost parcurse etapele specifice:

- Studierea pietei

- Documentarea si verificarea pe teren

- Asigurarea serviciilor

- Combinarea componentelor produsului turistic

- Calculatia de pret

- Gestiunea si monitorizarea produselor turistice

Lucrarea este structurata pe doua parti:

- prezentarea din punct de vedere teoretic al zonei, evidentiind principalele atractii si resurse;

- prezentarea unei aplicatii;In ceea ce priveste conceperea produsului turistic Sejur in Costa Brava, Lloret de Mar, proiectul incearca sa aduca o serie de elemente inedite care sa atraga clientii si sa individualizeze oferta agentiei. Astfel, produsul turistic, Sejur in Costa Brava, Lloret de Mar, isi propune sa valorifice intr-o masura cat mai mare resursele zonei. Promovarea serviciilor se realizeaza prin pliant si afis.

In acest fel, am corelat cunostintele teoretice si practice dobandite in timpul scolii si am incercat sa le valorific cat mai eficient in perioada de elaborare a lucrarii. Consider ca tema aleasa in vederea obtinerii diplomei de atestare in specialitatea tehnician de turism dovedeste capacitatea mea de a sistematiza informatii, de a rezolva problemele teoretice si practice specifice specializarii mele.

Lucrarea de fata urmareste etapele conceperii unui produs turistic, valorificand astfel cunostintele teoretice pe care le-am dobandit, si prezinta adecvat tema aleasa, printr-o valorificare inedita a elementelor sale caracteristice.

Lucrarea de fata m-a invatat in mod deosebit disciplina necesara muncii pe care o implica de altfel conceperea unui produs turistic, m-a invatat sa adaptez in functie de necesitati si situatie cunostintele teoretice dobandite pentru a fi eficienta in meseria pe care mi-am ales-o.

1.Prezentarea generala a zonei si a produsului turistic

Lloret de Mar este un oras cu peste 1000 de ani de istorie. Pionier al turismului in anii 1950, orasul Lloret de Mar a devenit de-a lungul anilor o dinamica si moderna atractie turistica majora. Reprezentand un loc de intersectie a unei diversitati de culturi, orasul a reusit sa isi mentina obiceiurile si datinile traditionale si identitatea, incorporand in acelasi timp noi valori pe care le-a valorificat apoi ca avantaje ale unui oras cosmopolit.

Lloret de Mar este situat intr-un decor extraordinar pe coasta mediterana europeana de sud a Spaniei, la distanta de 75 km de Barcelona si la 30km de Girona; orasul se afla la 100km de granita cu Franta, si dispune de o infrastructura rutiera, feroviara si de comunicatii excelenta. Dispunand de 7-9km de coasta, plajele din Lloret de Mar au fost distinse anual cu premii si distinctii acordate de Uniunea Europeana (EU blue flag) si de Sistemul de Calitate a Turismului Spaniol (de la care a obtinut cel mai inalt calificativ).

Dincolo de plajele mirifice, Lloret de Mar gazduieste si o bogata mostenire culturala si naturala. Asezari iberice, castele, manastiri si gradini medievale, sunt toate martore ale bogatei istorii a orasului. De asemenea, orasul dispune de un district de parcuri si zone verzi de aproximativ 48km, un adevarat paradis pentru iubitorii de natura si peisaje salbatice. Excursiile montane, excursiile cu bicicleta, inotul, scufundarile si caiac-canoe, golful si tenisul, schiul nautic si croazierele sunt doar cateva dintre activitatile in aer liber care sunt disponibile turistilor dornici sa exploreze fiecare particica din Lloret de Mar. De asemenea, pentru turistii interesati de turismul balnear, Lloret de Mar ofera o gama variata de locatii in care clinetii sunt rasfatati cu tratamente faciale, aromaterapie, hidroterapie, cromoterapie, tratamente de peeling, masaj, jacuzzi, sauna si centre de fitness. In plus, ceea ce face din Lloret de Mar o destinatie turistica excelenta este faptul ca ea ofera numeroase posibilitati turistilor de a explora regiunile invecinate. Cele mai populare dintre acestea sunt, de pilda, excursii de o jumatate de zi catre Vila Vella din Tossa de Mar sau catre Old Town si Portul Blanes, precum si excursiile de o zi intreaga catre centre cosmopolite precum Barcelona sau catre triunghiul lui Salvador Dali (Figueres, Publo si Cadaques) si catre Cartierul Evreiesc din Girona. Pentru turistii care cauta un sejur impreuna cu copii lor, Lloret de Mar ofera si o gama larga de activitati pentru cei mici, incepand de la Children's Miniclub (deschis intre 15 iunie-15 septembrie) si pana la jocurile, activitatile educationale si workshopurile destinate copiile organizate de obicei pe plaja in spatii special amenajate.

Totodata, agenda culturala municipala din Lloret ofera un numar mare de evenimente sportive si muzicale, precum si o serie larga de activitati centrate in jurul traditiilor, folclorului si festivalelor locale. O buna infrastructura turistica, facilitati moderne si o gama larga de hoteluri, restaurante, terase si baruri, magazine si centre de divertisment fac din Lloret de Mar o principala atractie turistica.

Cu o puternica traditie marinareasca, Lloret de Mar reprezinta una dintre principalele destinatii turistice de pe coasta Gironei. Gastronomia regionala, bogata in produse marinaresti, cu o gama bogata de gusturi si arome, poate fi pe deplin savurata cu ocazia a doua dintre cele mai mari evenimente gastronomice regionale: Ziua Orezului si Ziua Cuina del Art, precum si zilnic in restaurantele din Lloret de Mar. Plajele si golfurile cu apa cristalina se impletesc cu o interesanta zona istorica si cu o oferta bogata de cazare si de recreere. Zona unde este asezat Lloret de Mar este caracterizata printr-un teren de coasta accidentat cu faleze abrupte, care au o inaltime de mai bine de 100m. Peisajul este dominat de paduri de pini marini, care ajung pana la malul marii si care adapostesc o multime de case de vacanta si de zone rezidentiale. Calitatea apei si temperaturile de care se bucura regiunea catalana pe toata perioada anului atrag mereu un numar mare de turisti. Varietatea ofertei de cazare este un alt punct forte al statiunii, ca si marea oferta de centre de distractie si recreere. Datorita tarmului stancos s-au format golfuri destul de adanci care sunt propice scufundarilor.

Bibliografie:

1. V. Glavan , Resurse turistice pe Terra, Editura Economica, Bucuresti, 2005

2. E Merce (coordonator), Marketing turistic - turism si alimetatie - manual pentru clasa a-XI-a si a-XII-a, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2003

3. Gabriela Stanciulescu, Managementul agentiei de turism, Editura A.S.E, Bucuresti, 2005

4. Gabriela Stanciulescu, Stefania Mihai s.a., Tehnologia turismului, manual clasa a XI-a si a XII-a, licee economice cu profil de turism, Editura Niculescu, Bucuresti, 2002.

5. Gabriela Tigu, Resurse si destinatii turistice pe plan mondial, Editura ASE Bucuresti 2006

6. XXX. Marile orase ale Europei, Ghidurile Fodor`s, Meteor Press: Bucuresti, 2006

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
6 771 cuvinte
Nr caractere:
40 709 caractere
Marime:
179.93 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
31.07.2017
Structură de fișiere:
  • Sejur Costa Brava.doc
Predat:
Colegiul Economic A.D. Xenopol din Bucuresti
Profesorului:
Ștefania Mihai
Te-ar putea interesa și:
I. Notiuni introductive privind transporturile aeriene de pasageri 1. Locul transporturilor...
Spania este situata in sud-vestul Europei,facand parte, impreuna cu Portugalia si Gibraltar, din...
La data de 5 iulie 1841 Thomas Cook organiza primul tur intre Leicester si Loughborough pentru o...
Marea Mediterana, cunoscuta in perioada romana ca Marea Nostrum, scalda litoralul a trei...
Primele 4 tari d.p.d.v. al fluxului de turisti: 1) Franta 2) SUA 3) Spania 4) Italia Primele...
Sus!