Sejur Costa Brava

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
1. Prezentarea generală a temei și a produsului turistic
2. Conceperea produsului turistic
2.1. Studierea pietei
2.2. Documentarea și verificarea pe teren
2.3. Asigurarea serviciilor
2.4. Combinarea componentelor produsului turistic
2.5. Calculația de preț
2.6. Gestiunea și monitorizarea produselor turistice
3. Aspecte privind mixul de marketing. Comercializarea
produsului turistic: strategii de preț, promovare și
distributie
4. Comercializarea produsului turistic
Bibliografie
Anexe (vaucher, factură, chitanță, asigurări)

Extras din atestat:

Costa Brava reprezintă una dintre principalele atracții turistice estivale din Spania, agreată îndeosebi de turiștii din Marea Britanie și statele nordice. Costa Brava este o regiune de coastă din partea nordică a Cataloniei, a cărei dezvoltare turistică a început în anii 1950. Cele mai vizitate localități sunt Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella de Palafrugell, Llafranc, Sa Riera, Cadaques și l’Estartit. Regiunea oferă condiții turstice excelente, motiv pentru care reprezintă astăzi una dintre principalele atracții turistice din Spania.

Regiunea are un puternic specific perscăresc, întrucât pescuitul reprezintă una dintre principalele îndeletniciri ale localnicilor. Această caracteristică dominantă a regiunii a fost puternic încorporată în pachetele turistice regionale.

Cu o puternică traditie marinărească, Lloret de Mar (Costa Brava, Spania) reprezintă una dintre principalele destinații turistice de pe coasta Gironei. Plajele și golfurile cu apă cristalină se împletesc cu o interesantă zonă istorică și cu o ofertă bogată de cazare și de recreere. Zona unde este așezat Lloret de Mar este caracterizată printr-un teren de coasta accidentat cu faleze abrupte, care au o înalțime de mai bine de 100m. Peisajul este dominat de păduri de pini marini, care ajung până la malul marii și care adăpostesc o mulțime de case de vacanță și de zone rezidențiale. Calitatea apei și temperaturile de care se bucură regiunea catalană pe toată perioada anului atrag mereu un număr mare de turiști. Varietatea ofertei de cazare este un alt punct forte al stațiunii, ca și marea oferta de centre de distracție și recreere. Datorită ţărmului stâncos s-au format golfuri destul de adânci care sunt propice scufundărilor.

În vederea conceperii acestui produs au fost parcurse etapele specifice:

- Studierea pietei

- Documentarea și verificarea pe teren

- Asigurarea serviciilor

- Combinarea componentelor produsului turistic

- Calculația de preț

- Gestiunea și monitorizarea produselor turistice

Lucrarea este structurată pe două părți:

- prezentarea din punct de vedere teoretic al zonei, evidențiind principalele atracții și resurse;

- prezentarea unei aplicații;În ceea ce privește conceperea produsului turistic Sejur în Costa Brava, Lloret de Mar, proiectul încearcă să aducă o serie de elemente inedite care să atragă clienţii şi să individualizeze oferta agenţiei. Astfel, produsul turistic, Sejur în Costa Brava, Lloret de Mar, îşi propune să valorifice într-o măsură cât mai mare resursele zonei. Promovarea serviciilor se realizează prin pliant şi afiş.

În acest fel, am corelat cunoştinţele teoretice şi practice dobândite în timpul şcolii şi am încercat să le valorific cât mai eficient în perioada de elaborare a lucrării. Consider că tema aleasă în vederea obţinerii diplomei de atestare în specialitatea tehnician de turism dovedeşte capacitatea mea de a sistematiza informaţii, de a rezolva problemele teoretice şi practice specifice specializării mele.

Lucrarea de faţă urmăreşte etapele conceperii unui produs turistic, valorificând astfel cunoştinţele teoretice pe care le-am dobândit, şi prezintă adecvat tema aleasă, printr-o valorificare inedită a elementelor sale caracteristice.

Lucrarea de faţă m-a învăţat în mod deosebit disciplina necesară muncii pe care o implică de altfel conceperea unui produs turistic, m-a învăţat să adaptez în funcţie de necesităţi şi situaţie cunoştinţele teoretice dobândite pentru a fi eficientă în meseria pe care mi-am ales-o.

1.Prezentarea generala a zonei si a produsului turistic

Lloret de Mar este un oraș cu peste 1000 de ani de istorie. Pionier al turismului în anii 1950, orașul Lloret de Mar a devenit de-a lungul anilor o dinamică și modernă atracție turistică majoră. Reprezentând un loc de intersecție a unei diversități de culturi, orașul a reușit să își mențină obiceiurile și datinile tradiționale și identitatea, încorporând în același timp noi valori pe care le-a valorificat apoi ca avantaje ale unui oraș cosmopolit.

Lloret de Mar este situat într-un decor extraordinar pe coasta mediterană europeană de sud a Spaniei, la distanţă de 75 km de Barcelona şi la 30km de Girona; oraşul se află la 100km de graniţa cu Franţa, şi dispune de o infrastructură rutieră, feroviară şi de comunicaţii excelentă. Dispunând de 7-9km de coastă, plajele din Lloret de Mar au fost distinse anual cu premii şi distincţii acordate de Uniunea Europeană (EU blue flag) şi de Sistemul de Calitate a Turismului Spaniol (de la care a obţinut cel mai înalt calificativ).

Dincolo de plajele mirifice, Lloret de Mar găzduieşte şi o bogată moştenire culturală şi naturală. Aşezări iberice, castele, mânăstiri şi grădini medievale, sunt toate martore ale bogatei istorii a oraşului. De asemenea, oraşul dispune de un district de parcuri şi zone verzi de aproximativ 48km, un adevărat paradis pentru iubitorii de natură şi peisaje sălbatice. Excursiile montane, excursiile cu bicicleta, înotul, scufundările şi caiac-canoe, golful şi tenisul, schiul nautic şi croazierele sunt doar câteva dintre activităţile în aer liber care sunt disponibile turiştilor dornici să exploreze fiecare părticică din Lloret de Mar. De asemenea, pentru turiştii interesaţi de turismul balnear, Lloret de Mar oferă o gamă variată de locaţii în care clineţii sunt răsfăţaţi cu tratamente faciale, aromaterapie, hidroterapie, cromoterapie, tratamente de peeling, masaj, jacuzzi, saună şi centre de fitness. În plus, ceea ce face din Lloret de Mar o destinaţie turistică excelentă este faptul că ea oferă numeroase posibilităţi turiştilor de a explora regiunile învecinate. Cele mai populare dintre acestea sunt, de pildă, excursii de o jumătate de zi către Vila Vella din Tossa de Mar sau către Old Town şi Portul Blanes, precum şi excursiile de o zi întreagă către centre cosmopolite precum Barcelona sau către triunghiul lui Salvador Dali (Figueres, Publo şi Cadaques) şi către Cartierul Evreiesc din Girona. Pentru turiştii care caută un sejur împreună cu copii lor, Lloret de Mar oferă şi o gamă largă de activităţi pentru cei mici, începând de la Children’s Miniclub (deschis între 15 iunie-15 septembrie) şi până la jocurile, activităţile educaţionale şi workshopurile destinate copiile organizate de obicei pe plajă în spaţii special amenajate.

Totodată, agenda culturală municipală din Lloret oferă un număr mare de evenimente sportive şi muzicale, precum şi o serie largă de activităţi centrate în jurul tradiţiilor, folclorului şi festivalelor locale. O bună infrastructură turistică, facilităţi moderne şi o gamă largă de hoteluri, restaurante, terase şi baruri, magazine şi centre de divertisment fac din Lloret de Mar o principală atracţie turistică.

Cu o puternică traditie marinărească, Lloret de Mar reprezintă una dintre principalele destinații turistice de pe coasta Gironei. Gastronomia regională, bogată în produse marinăreşti, cu o gamă bogată de gusturi şi arome, poate fi pe deplin savurată cu ocazia a două dintre cele mai mari evenimente gastronomice regionale: Ziua Orezului şi Ziua Cuina del Art, precum şi zilnic în restaurantele din Lloret de Mar. Plajele și golfurile cu apă cristalină se împletesc cu o interesantă zonă istorică și cu o ofertă bogată de cazare și de recreere. Zona unde este așezat Lloret de Mar este caracterizată printr-un teren de coasta accidentat cu faleze abrupte, care au o înalțime de mai bine de 100m. Peisajul este dominat de păduri de pini marini, care ajung până la malul marii și care adăpostesc o mulțime de case de vacanță și de zone rezidențiale. Calitatea apei și temperaturile de care se bucură regiunea catalană pe toată perioada anului atrag mereu un număr mare de turiști. Varietatea ofertei de cazare este un alt punct forte al stațiunii, ca și marea oferta de centre de distracție și recreere. Datorită ţărmului stâncos s-au format golfuri destul de adânci care sunt propice scufundărilor.

Bibliografie:

1. V. Glăvan , Resurse turistice pe Terra, Editura Economică, Bucureşti, 2005

2. E Merce (coordonator), Marketing turistic - turism si alimetatie - manual pentru clasa a-XI-a si a-XII-a, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2003

3. Gabriela Stanciulescu, Managementul agenţiei de turism, Editura A.S.E, Bucureşti, 2005

4. Gabriela Stanciulescu, Stefania Mihai ş.a., Tehnologia turismului, manual clasa a XI-a si a XII-a, licee economice cu profil de turism, Editura Niculescu, Bucureşti, 2002.

5. Gabriela Tigu, Resurse şi destinaţii turistice pe plan mondial, Editura ASE Bucureşti 2006

6. XXX. Marile orase ale Europei, Ghidurile Fodor`s, Meteor Press: Bucureşti, 2006

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sejur Costa Brava.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
6 771 cuvinte
Nr caractere:
40 709 caractere
Marime:
179.93KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
Colegiul Economic A.D. Xenopol din Bucuresti
Profesorului:
Ștefania Mihai
Sus!