Potențialul turistic al Județului Neamț

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Turismul se manifestă astăzi ca un domeniu distinct de activitate, cu o prezența tot mai activă în viața economică și socială, cu o evoluție în ritmuri dintrecele mai înalte. Generator al unor transformări profunde în dinamica socială, turismul s-a afirmat totodată ca factor de progres și civilizație, ca promotor alrelațiilor internaționale și, mai recent, ca argument al globalizării și dezvoltării durabile.Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum

cea desfasurată în alte sectoare-chei din economia mondială (industrie, agricultură,comerț). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca oriceactivitate umană, cade sub incidența studiului interdisciplinar, antrenânddeopotriva economiști , geografici, psihologi și sociologi.

Una dintre bogățiile actuale de bază în domeniul turismului privește studiulelementelor regionale, în funcție de care se organizează activități turistice tipiceanumitor zone, și se pun în evidentă posibilitățile de amenajare complexă acestora. Tipurile de turism de diferențiază de la țară la țară, asigurând varietateași, prin acesta, atracția asupra turiștilor autohtoni și străini, activitatea turistică este bine susținută de un valoros potențial turistic-natural antropic diferențiat de la țară la țară, în funcție de care sunt organizate diferite tipuri de turism iar Româniaare multe de oferit din punct de vedere touristic, iar pe de alta parte, sa spunem ceaculturală, țara este extrem de diversificată se pot vizita fortărețe medievale,mănăstiri bizantine, casteluri și case țărănești decorate după specificul regional.

Cuprins

Argument

Capitolul 1. Prezentarea potentialului turistic al orasului Piatra Neamt ..

Capitolul 2.Elemente componente ale potentialului turistic ale orasului Piatra Neamt .

2.1.Elemente componente ale potentialului turistic natural

2.2.Elemente componente ale potentialului turistic antropic ...

Capitolul 3.Potentialul turistic in Piatra Neamt

3.1.Descrierea succinta a zonei ..

3.2.Aplicatie

Bibliografie

Capitolul I. Prezentarea potențialului turistic al județului Neamț

I.1 Potențialul turistic natural al zonei

În sens larg, potențialul turistic al unui teritoriu reprezintă ansamblul elementelor naturale, economice și cultural - istorice, care prezintă anumite posibilități de valorificare turistică, dau o anumită funcționalitate pentru turism și constituie premise pentru dezvoltarea activității de turism. Un teritoriu interesează din punct de vedere turistic în măsura în care oferă resurse turistice naturale sau antropice, acestea fiind privite ca atracții turistice sau resurse turistice.

Reședință a județului Neamț și principalul centru urban, administrativ, economic și cultural al acestuia, municipiul Piatra Neamț reprezintă una din componentele importante ale zonei urbane a României. Situat pe amplasamentele unor importante situri istorice, la Bâtca Doamnei, Ciritei, Lutărie, Văleni-Bolovoaia, Cozla și Dărmănești, unde au fost descoperite fragmente de ceramică, obiecte de piatră și silex apartinând civilizației Cucuteni epocii bronzului și civilizatiei geto-dacice și beneficiind de un cadru natural avantajos și de legături ușoare către toate punctele cardinale, municipiul Piatra Neamț a reușit să evolueze mult de-a lungul timpului. Astfel, micul centru de producție agricolă și meșteșugărească și-a diversificat producția, astfel Piatra (așa cum se numea actualul Municipiu) a devenit cel mai important centru urban și comercial al ținutului Neamț. Încep să apară o serie de noutăți în domeniul tehnic.

Precum „moara” de hârtie a lui Gheorghe Asachi urmată în 1852 de prima fabrică de postav deținută de familia Grulich. Ulterior, apar diverse fabrici - de chibrituri, cherestea, săpun, bere, fapt ce impune necesitatea construirii căii ferate pe ruta Piatra-Neamț-Bacău. De asemenea, se deschide o filiala locală a Băncii Naționale, iar la nivel educațional și cultural se înființează prima școală publică și primul teatru din Piatra. În acest context, ansamblul tuturor factorilor au condus la individualizarea unui ansamblu geografic urban complex și original, cu un potențial turistic natural și antropic care poate constitui premisă și factor fundamental de dezvoltare a turismului local și regional.

Acesta este un oraș de munte situat în nord-estul României, este reședința a județului Neamț și datorită frumuseții arhitecturale cât și a reliefului căpătând astfel denumirea de Perla Moldovei. Orașul se bucură de toate avantajele unei naturi unice, o climă temperat continentală, cu veri scurte, răcoroase și plăcute, toamne lungi, ierni blânde, fără geruri mari și zăpadă din abundență. Este un "mic paradis" asemeni unei stațiuni de vacanță. Beneficiind de un asemenea cadru natural.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul turistic al Judetului Neamt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 913 cuvinte
Nr caractere:
15 832 caractere
Marime:
1.49MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
Colegiul Economic Anghel Rugină din Vaslui
Profil:
Servicii
Profesorului:
Prof. Tanasa Alina
Sus!