Potentialul turistic al Judetului Neamt

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Turismul se manifesta astazi ca un domeniu distinct de activitate, cu o prezenta tot mai activa in viata economica si sociala, cu o evolutie in ritmuri dintrecele mai inalte. Generator al unor transformari profunde in dinamica sociala, turismul s-a afirmat totodata ca factor de progres si civilizatie, ca promotor alrelatiilor internationale si, mai recent, ca argument al globalizarii si dezvoltarii durabile.Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum

cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura,comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca oriceactivitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenanddeopotriva economisti , geografici, psihologi si sociologi.

Una dintre bogatiile actuale de baza in domeniul turismului priveste studiulelementelor regionale, in functie de care se organizeaza activitati turistice tipiceanumitor zone, si se pun in evidenta posibilitatile de amenajare complexa acestora. Tipurile de turism de diferentiaza de la tara la tara, asigurand varietateasi, prin acesta, atractia asupra turistilor autohtoni si straini, activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic-natural antropic diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism iar Romaniaare multe de oferit din punct de vedere touristic, iar pe de alta parte, sa spunem ceaculturala, tara este extrem de diversificata se pot vizita fortarete medievale,manastiri bizantine, casteluri si case taranesti decorate dupa specificul regional.

Cuprins

Argument

Capitolul 1. Prezentarea potentialului turistic al orasului Piatra Neamt ..

Capitolul 2.Elemente componente ale potentialului turistic ale orasului Piatra Neamt .

2.1.Elemente componente ale potentialului turistic natural

2.2.Elemente componente ale potentialului turistic antropic ...

Capitolul 3.Potentialul turistic in Piatra Neamt

3.1.Descrierea succinta a zonei ..

3.2.Aplicatie

Bibliografie

Capitolul I. Prezentarea potentialului turistic al judetului Neamt

I.1 Potentialul turistic natural al zonei

In sens larg, potentialul turistic al unui teritoriu reprezinta ansamblul elementelor naturale, economice si cultural - istorice, care prezinta anumite posibilitati de valorificare turistica, dau o anumita functionalitate pentru turism si constituie premise pentru dezvoltarea activitatii de turism. Un teritoriu intereseaza din punct de vedere turistic in masura in care ofera resurse turistice naturale sau antropice, acestea fiind privite ca atractii turistice sau resurse turistice.

Resedinta a judetului Neamt si principalul centru urban, administrativ, economic si cultural al acestuia, municipiul Piatra Neamt reprezinta una din componentele importante ale zonei urbane a Romaniei. Situat pe amplasamentele unor importante situri istorice, la Batca Doamnei, Ciritei, Lutarie, Valeni-Bolovoaia, Cozla si Darmanesti, unde au fost descoperite fragmente de ceramica, obiecte de piatra si silex apartinand civilizatiei Cucuteni epocii bronzului si civilizatiei geto-dacice si beneficiind de un cadru natural avantajos si de legaturi usoare catre toate punctele cardinale, municipiul Piatra Neamt a reusit sa evolueze mult de-a lungul timpului. Astfel, micul centru de productie agricola si mestesugareasca si-a diversificat productia, astfel Piatra (asa cum se numea actualul Municipiu) a devenit cel mai important centru urban si comercial al tinutului Neamt. Incep sa apara o serie de noutati in domeniul tehnic.

Precum ,,moara" de hartie a lui Gheorghe Asachi urmata in 1852 de prima fabrica de postav detinuta de familia Grulich. Ulterior, apar diverse fabrici - de chibrituri, cherestea, sapun, bere, fapt ce impune necesitatea construirii caii ferate pe ruta Piatra-Neamt-Bacau. De asemenea, se deschide o filiala locala a Bancii Nationale, iar la nivel educational si cultural se infiinteaza prima scoala publica si primul teatru din Piatra. In acest context, ansamblul tuturor factorilor au condus la individualizarea unui ansamblu geografic urban complex si original, cu un potential turistic natural si antropic care poate constitui premisa si factor fundamental de dezvoltare a turismului local si regional.

Acesta este un oras de munte situat in nord-estul Romaniei, este resedinta a judetului Neamt si datorita frumusetii arhitecturale cat si a reliefului capatand astfel denumirea de Perla Moldovei. Orasul se bucura de toate avantajele unei naturi unice, o clima temperat continentala, cu veri scurte, racoroase si placute, toamne lungi, ierni blande, fara geruri mari si zapada din abundenta. Este un "mic paradis" asemeni unei statiuni de vacanta. Beneficiind de un asemenea cadru natural.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 913 cuvinte
Nr caractere:
15 832 caractere
Marime:
1.49 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
12.04.2018
Structură de fișiere:
  • Potentialul turistic al Judetului Neamt.doc
Predat:
Colegiul Economic Anghel Rugină din Vaslui
Profil:
Servicii
Profesorului:
Prof. Tanasa Alina
Te-ar putea interesa și:
Neamtul este situat in partea central-nordica a Moldovei, in bazinele raurilor Bistrita, Siret si...
PROGRAM DE VALORIFIFICARE A POTENTIALULUI TURISTIC AL JUDETULUI NEAMT I.Date generale ale...
Judetul Neamt ocupa o pozitie central-estica in ansamblul teritorial national, respectiv in zona...
ARGUMENT Judetul Bacau, situat la intersectia unor importante mijloace de comunicatie, ocupa o...
Judetul Bacau este situat in partea de est a Romaniei , in mijlocul Moldovei , pe versantul...
Sus!