Particularitățile organizării unui banchet în structurile de alimentație

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument.2
I Contractarea clientului.3
1.1 Stabilirea meniului.4
1.2 Fişa acţiunii.6
1.3 Organizarea brigǎzii de servire.9
1.4 Ȋntocmirea şi afişarea tabelului nominal.10
1.5 Planul sǎlii.12
1.6 Necesarul de obiecte de inventor.13
II Organizarea serviciilor.15
III Realizarea serviciilor.17
IV Bibliografie.22
V Anexe.23

Extras din atestat:

Argument

Organizarea unui banchet constituie o sarcinǎ complexǎ şi totodatǎ complicate, determinând membrii compartimentului de specialitate sǎ-şi demonstreze aptitudinile de organizator.

Am ales aceastǎ temǎ deoarece la vârsta de 18-19 ani, banchetul de absolvire este cel mai frumos moment din viaţa de adolescent ,este acel moment în care închei o etapǎ importantǎ în viaţǎ şi te orientezi spre o carierǎ,dar este şi un moment propice de a spune “La redevere!” colegilor ,cadrelor didactice şi tot ceea ce inseamnǎ copilǎrie și adolescenţǎ.Drumul spre maturitate şi independenţǎ se apropie!

Prin urmare, organizatorul banchetului trebuie sǎ asigure servicii de calitate pentru acest eveniment special şi cu aceasta ocazie,îşi poate reaminti “Anii de liceu” care,cu siguranţǎ sunt cei mai frumoşi şi imposibil de uitat !

Reuşita servirii la mesele festive este condiţionatǎ de cunoşterea generalǎ a caracteristicilor ,ceea ce permite luarea mǎsurilor corespunzatoare de organizare a serviciilor.

Pentru organizarea acțiunilor de protocol în practicǎ se parcurg trei etape principale: contractarea, organizarea și realizarea servirii.

I Contractarea clientului

Contractarea stabileşte conţinutul acţiunii,modul de desfǎşurare pentru ca,pe baza acestora sǎ se ia mǎsurile pregǎtitoare corespunzǎtoare.Pentru aceasta,se procedeazǎ astfel :

- se preia de la beneficiar informaţii necesare cunoaşterii tipului de eveniment,data,ora,numǎrul de persoane,valoarea meniului

- se consultǎ graficul de rezervǎri confirmându-se de principiu disponibilitǎţii

- se invitǎ clientul pentru a discuta detalii referitoare la servirea pe care trebuie sa le asigure unitatea,stabilindu-se precis ultimul termen când acesta se va prezenta.Dacǎ clientul este deacord cu propunerea, se menţioneazǎ pe grafic cu creionul “rezervare fǎcutǎ”

- în prezenţa clientului se discutǎ o serie de detalii referitoare la conţinutul actiunii care urmeaza a se efectua pentru orientarea beneficiarului; se vor prezenta pliante,schițe cu posibilitǎţi de amenajare a salonului, cataloage cu meniuri şi preţuri

- acceptarea comenzii se materializeazǎ prin semnarea fişei acţiunii sau se incheie un contract cu clauze de garanţii pentru care atât clientul cât şi unitatea prestatoare îşi asumǎ o serie de obligaţii.Totodata se stabilesc şi condiţiile sǎ se poatǎ face rezilierea contractelor convenite.

Primirea comenzilor se face direct verbal sau telefonic precum şi în scris. Pe baza comenzii se intocmeşte de cǎtre organizatorul mesei festive,fişa acţiunii (sau nota de servire) care trebuie confirmatǎ de beneficiarul de servicii.

Prin urmare,banchetul va avea loc la renumitul Hotel Select din Chişinǎu în cadrul cǎruia se aflǎ şi restaurantul “Banquet Hall”, locul unde se va desfǎşura evenimentul.

Evenimentul va avea loc pe 17.05.2013 la ora 21:00 la care vor participa 195 de invitaţi.

Dupǎ parcurgerea primei etape(contractare - rezervare),clientul impreunǎ cu organizatorul se consultǎ asupra meniului pentru acţiunea ce urmeazǎ sǎ fie organizatǎ.

Bibliografie:

Dobrescu E. Bǎlǎbǎnescu –“Tehnica servirii consumatorilor” ,Ed.Didacticǎ,București 1991

Nicolescu R. – “Tehnologia activitǎții în restaurant și bar”,Ed. Sport-Turism,București 1981

Niculescu, I.N. – “Cererea alimentarǎ” ,Ed. Ceres,București 1983

http://www.scritube.com/sociologie/resurse-umane/Prezentarea-meseriei-de-ospata23749.php

http://www.svadiba.md/ro/catalog/selectbhall/default.aspx

http://www.referat.ro/referate_despre/atestat_organizarea_unui_banchet.html

http://www.referat.ro/referate/Servirea_meselor_pentru_banchet_19676.html

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Particularitatile organizarii unui banchet in structurile de alimentatie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
3 684 cuvinte
Nr caractere:
20 565 caractere
Marime:
1.75MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
Colegiul Economic “Virgil Madgearu”
Profesorului:
Mihai Livia
Sus!