Particularitatile organizarii unui banchet in structurile de alimentatie

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument.2
I Contractarea clientului.3
1.1 Stabilirea meniului.4
1.2 Fisa actiunii.6
1.3 Organizarea brigazii de servire.9
1.4 Intocmirea si afisarea tabelului nominal.10
1.5 Planul salii.12
1.6 Necesarul de obiecte de inventor.13
II Organizarea serviciilor.15
III Realizarea serviciilor.17
IV Bibliografie.22
V Anexe.23

Extras din atestat:

Argument

Organizarea unui banchet constituie o sarcina complexa si totodata complicate, determinand membrii compartimentului de specialitate sa-si demonstreze aptitudinile de organizator.

Am ales aceasta tema deoarece la varsta de 18-19 ani, banchetul de absolvire este cel mai frumos moment din viata de adolescent ,este acel moment in care inchei o etapa importanta in viata si te orientezi spre o cariera,dar este si un moment propice de a spune "La redevere!" colegilor ,cadrelor didactice si tot ceea ce inseamna copilarie si adolescenta.Drumul spre maturitate si independenta se apropie!

Prin urmare, organizatorul banchetului trebuie sa asigure servicii de calitate pentru acest eveniment special si cu aceasta ocazie,isi poate reaminti "Anii de liceu" care,cu siguranta sunt cei mai frumosi si imposibil de uitat !

Reusita servirii la mesele festive este conditionata de cunosterea generala a caracteristicilor ,ceea ce permite luarea masurilor corespunzatoare de organizare a serviciilor.

Pentru organizarea actiunilor de protocol in practica se parcurg trei etape principale: contractarea, organizarea si realizarea servirii.

I Contractarea clientului

Contractarea stabileste continutul actiunii,modul de desfasurare pentru ca,pe baza acestora sa se ia masurile pregatitoare corespunzatoare.Pentru aceasta,se procedeaza astfel :

- se preia de la beneficiar informatii necesare cunoasterii tipului de eveniment,data,ora,numarul de persoane,valoarea meniului

- se consulta graficul de rezervari confirmandu-se de principiu disponibilitatii

- se invita clientul pentru a discuta detalii referitoare la servirea pe care trebuie sa le asigure unitatea,stabilindu-se precis ultimul termen cand acesta se va prezenta.Daca clientul este deacord cu propunerea, se mentioneaza pe grafic cu creionul "rezervare facuta"

- in prezenta clientului se discuta o serie de detalii referitoare la continutul actiunii care urmeaza a se efectua pentru orientarea beneficiarului; se vor prezenta pliante,schite cu posibilitati de amenajare a salonului, cataloage cu meniuri si preturi

- acceptarea comenzii se materializeaza prin semnarea fisei actiunii sau se incheie un contract cu clauze de garantii pentru care atat clientul cat si unitatea prestatoare isi asuma o serie de obligatii.Totodata se stabilesc si conditiile sa se poata face rezilierea contractelor convenite.

Primirea comenzilor se face direct verbal sau telefonic precum si in scris. Pe baza comenzii se intocmeste de catre organizatorul mesei festive,fisa actiunii (sau nota de servire) care trebuie confirmata de beneficiarul de servicii.

Prin urmare,banchetul va avea loc la renumitul Hotel Select din Chisinau in cadrul caruia se afla si restaurantul "Banquet Hall", locul unde se va desfasura evenimentul.

Evenimentul va avea loc pe 17.05.2013 la ora 21:00 la care vor participa 195 de invitati.

Dupa parcurgerea primei etape(contractare - rezervare),clientul impreuna cu organizatorul se consulta asupra meniului pentru actiunea ce urmeaza sa fie organizata.

Bibliografie:

Dobrescu E. Balabanescu -"Tehnica servirii consumatorilor" ,Ed.Didactica,Bucuresti 1991

Nicolescu R. - "Tehnologia activitatii in restaurant si bar",Ed. Sport-Turism,Bucuresti 1981

Niculescu, I.N. - "Cererea alimentara" ,Ed. Ceres,Bucuresti 1983

http://www.scritube.com/sociologie/resurse-umane/Prezentarea-meseriei-de-ospata23749.php

http://www.svadiba.md/ro/catalog/selectbhall/default.aspx

http://www.referat.ro/referate_despre/atestat_organizarea_unui_banchet.html

http://www.referat.ro/referate/Servirea_meselor_pentru_banchet_19676.html

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
3 684 cuvinte
Nr caractere:
20 565 caractere
Marime:
1.75 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
04.12.2017
Structură de fișiere:
  • Particularitatile organizarii unui banchet in structurile de alimentatie.docx
Predat:
Colegiul Economic “Virgil Madgearu”
Profesorului:
Mihai Livia

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Preparatele care se servesc ca prim fel in meniul pentru dejun, optional cu preparatele lichide,...
Desi este considerat de cei mai multi specialisti ca un fenomen propriu perioadei contemporane...
INTRODUCERE Turismul reprezinta prin continutul si rolul sau un fenomen caracteristic...
Serviciile de tratament si alimentatie publica, alaturi de serviciile de cazare si transport...
Alimentatia publica repr un segment al comertului cu amanuntul,ca parte a ramurii circulatiei...
Sus!