Organizarea unui evenimet festiv majorat la Pensiunea Cabana Vanatoreasca

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Capitolul 1
Argument 4
Capitolul 2. Organizarea serviciilor .5
1.1 Planificarea evenimentului, rezervarea si incheierea contractului .6
1.2 Alcatuirea meniului si alegerea bauturilor .7
1.3 Alegerea sistemului de servire .12
1.4 Alcatuirea brigazii de servire ..13
1.5 Amenajarea salonului ...14
1.6 Aprovizionarea .17
1.7 Alegerea obiectelor de inventar necesare .18
1.8 Alte servicii oferite ...19
Capitolul 3. Efectuarea seviciilor 20
2.1 Primirea invitatiilor 20
2.2 Servirea ...21
2.3 Debarasarea 22
BIBLIOGRAFIE 23
ANEXE ..24

Extras din atestat:

Capitolul 1

Argument

,,Majoratul" este varsta la care o persoana devine majora din punct de vedere civil. In ziua atingerii majoratului, in multe culturi, se organizeaza petreceri. In Romania, varsta la care o persoana devine majora este de 18 ani.

Am ales aceasta tema deoarece deoarece organizarea majoratului este oactivitate care consta in punerea in practica a multor idei conecpute de imaginatie si creativitate,imbinate pentru a creea o atmosfera placuta dar plina de energie, culoare, muzica aleasa pe masura, multa veselie si pofta de viata, deoarece clientii nostri sunt adolescentii , iar noi trebuie sa le satisfacem nevoile si dorintele.

Dupa cum am mentionat mai sus am ales acest evenimet pentru ca acesta solicita foarte multa creativitate si atentie din partea noastra deoarece adolescenti sunt foarte greu de multumit .

Trebuie sa mentionez ca am ales sa organizez petrecerea unei fete, in primul rand pentru ca fetele sunt mai sofisticate si mai greu de multumit asta fiind o provocare pentru mine, punandu-mi la incercarea abilitatile .

In general acestea au foarte multe pretentii stricte,ceea ce presupune straduinta maxima atunci candvine vorba de organizarea unui majorat.

Asistand la mai multe majorate si stand mai mereu in preajma adolescentilor am inteles in mare parte gusturile,dorintele si ideile acestora despre un majorat de vis .

Capitolul 2 Organizarea serviciilor

Reusita serviciilor de organizare a petrecerilor, este conditionata, de cunosterea caracteristicilor si elementelor specifice actiunilor respective, ceea ce permite, luarea masurilor corespunzatoare de organizare, prin stabilirea continutului serviciilor si a pregatirilor menite sa asigure in final, prestatiile de buna calitate.

Responsabilitatea organizarii si realizarii acestor sarcini revine unui colectiv, compartiment sau birou, cunoscut sub denumirea de ,,serviciu- banchete", la firmele la care ponderea acestor actiuni este mica, exista un lucrator asistent,manager sau director care se ocupa cu pregatirea, urmarirea si realizarea acestor actiuni.

1.1 Planificarea evenimetului, rezervarea si incheirea contractului

Evenimentul se organizeaza la ,,Pensiunea Cabana Vanatoreasca" care se gaseste la iesire din Satul Motca. Incepand cu ora 10 pensiunea da startul pregatirilor pentru evenimetele programate, incepand cu ora 12 acestea pot incepe, in cazul in care clientul doreste sa organizeze petrecerea pe timpul noptii acesta trebuie sa plateasca o taxa in plus. Organizatori au puse si foarte multe surpize la dispozitia clientilor si mai ales a sarbatoritei.

Pensiunea Cabana Vanatoreasca se va ocupa de tot ce tine de organizarea evenimentului, de la amenajarea salii pana la aprovizionarea cu preparate, bauturi si deserturi .

In cazul in care clientul doreste extinderea perioadei in care se desfasoara petrecerea de la 3 ore la 4 sau chiar 5 ore, sau adaugarea altor servicii pe langa cele oferite de Pensiunea Cabana Vanatoreasca, acesta din urma va accepta cu placere in limita posibilitatilor, fiecare serviciu oferindu-se contracost. Rezervarea se face prin internet cu cel putin 30 de zile inaintea desfasurariievenimentului, iar ulterior prin intermediul telefonului .

Incheierea contractului se face intre client si organizator in momentul in care ambele parti contractuale au cazut de acord cu termenii de responsabilitate. Contractul se va face in doua exemplare, unul inmandu-se clientului, iar celalalt ramand la organizator.

Bibliografie:

- Constanta Brumar, Mariana Irimia, Ioana Sasu, Adriana Bara, Valentina Capota - Organizator banqueting clasa a XI-a

- Stere Stavtositu- Managementul calitatii serviciilor si ospitalitatea in restaurante, gastronomie, hoteluri

- Radu Niculescu- Tehnologia restaurantelor

- Dinca Cristian - Ospatar

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
2 293 cuvinte
Nr caractere:
14 697 caractere
Marime:
4.49 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
22.01.2019
Structură de fișiere:
  • Organizarea unui evenimet festiv majorat la Pensiunea Cabana Vanatoreasca.docx
Predat:
LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC,,NICOLAE IORGA” din Pascani
Profesorului:
Neculăeș Antonela Ema

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Sus!