ATESTAT IUHAS DAN 1

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

ARGUMENT

Germania este o tara cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axata pe turismul cultural. Cele mai populare destinatii sunt Berlin, Munchen, Marea Baltica, Marea Nordului, Hamburg, Bremen etc.

Turismul in Germania a evoluat progresiv dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Obiectivele turistice variaza de la destinatii rurale pana la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat in sudul tarii, in landul Baden-Wurttemberg, acolo unde sunt plantate culturi ca vita-de-vie si pomi fructiferi. Turismul urban, respectiv, infloreste in centrele urbane de tipul orasului Bremen. Turistii admira monumentele arhitecturale de tipul cladirii Reichstagului sau Noului Castel.

Oaspetii tarii pot calatori pe cale maritima si fluviala. Orasele principale in acest sens sunt Rostock, oras cu iesire la mare si Frankfurt situat pe raul Main.

Cea mai renumita sarbatoare este Oktoberfest, festivalul berii, care aduna an de an mii de iubitori ai acestei bauturi.

Comunitatea si limba germana au aparut cu mii de ani in urma, insa ca tara Germania a aparut abia in 1871, cand, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German. Germania devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat in Primul Razboi Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria. Germania a invadat de cateva ori Franta. Razboiul s-a incheiat in 1918, si, ca una din urmari, imparatul german a fost fortat sa abdice. In Tratatul de la Versailles de dupa razboi, Germania a fost considerata responsabila pentru razboi. In urma razboiului, Germania inclusiv Berlinul au fost impartite in patru sectoare, controlate de catre Franta, URSS, Regatul Unit si Statele Unite. Aceasta impartire a culminat prin constituirea pe teritoriul Germaniei a doua state germane: partea de apus s-a numit Republica Federala Germania iar partea de rasarit, orientata spre URSS, s-a numit Republica Democrata Germana.

Exista un oras care se reinventeaza continuu. Nici o metropola de pe Pamant nu a suferit schimbari atit de mari ca vechea si noua capitala. Ceea ce era gri inainte de caderea Zidului este astazi plin de culoare si strident si ceea ce era sic, este acum total demodat.

Berlinul este o metropola care a renascut si priveste catre un viitor prosper. Data de 9 noiembrie 1989 a insemnat momentul in care Berlinul a capatat o importanta deosebita in procesul de unificare a Germaniei. Un alt moment din viata Berlinului a fost cel in care, in 1991, s-a decis prin vot un scrutin care va ramine in analele istoriei germane ca Guvernul Federal si Parlamentul sa isi aiba sediul in fosta capitala a Germaniei. Sfirsitul razboiului rece a fost puternic resimtit intr-un oras care a construit punctul de pornire, dar si victima uneia dintre cele mai mari anomalii politice si geografice. Timp de aproape 30 de ani Berlinul a fost taiat in doua de un zid din beton cu o inaltime de peste 3,5 metri. Partea vestica a orasului, cea mai mare ca intindere, a constituit o insula a democratiei, inconjurata de o Germanie de Est, condusa de comunsti radicali. Zidul Berlinului a simolizat separarea a doua sisteme politice si economice opuse. Ca o ironie a sortii, Zidul Berlinului a devenit un punct de atractie turistica.

In comparatie cu alte orase germane, se poate spune ca Berlinul este un oras tinar .

Metropola de astazi s-a construit, de fapt, in doua orase a caror istorie incepe in urma cu aproximativ 750 de ani.

In urma caderii Zidului, Berlinul a profitat de o sansa unica pentru a-si redecora centrul si pentru a face din metropola o demna resedinta a guvernului intregii republici.

Vechea dar totodata noua capitala se extinde cu rapiditate.

Istoria Berlinului este mai veche decit si-ar putea imagina multa lume. Doua asezari slave, situate pe cele doua maluriale riului Spree, s-au dezvoltat transformindu-se in orasele comerciale Colln si Berlin, care s-au unit in 1307, alaturindu-se Ligii Hanseatice in 1359.

Berlinul este un loc foarte interesant atit pentru cei care traiestc si muncesc aici, dar si pentru vizitatori. Artistii existentialistii, la fel si antreprenorii tineri si inovatori, se simt atrasi de aceeasi atmosfera berlineza.

Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oras al tarii cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori si acoperind o suprafata de aproximativ 892 km2. Berlinul este un oras-land cu guvern de land propriu, numit Senat, aidoma unei insule enclave aflata complet in interiorul landului federal Brandenburg.

Capitala Germana a devenit un munincipiu in timpul anilor 1200, in mod ironic insa, ca oras divizat.In acele timpuri, cele doua jumatati nu prea aveau de gind sa se uneasca.

Berlinul a fost capitala Germaniei intre 1871 si 1945, si a redevenit capitala acestei tari in 1990, odata cu unificarea Germaniei si a aderarii fostei Republici Democrate Germane.

Intre 1945 si 1990, drept consecinta a celui de-al doilea razboi mondial si a impartirii sferelor de influenta in Europa, orasul Berlin a fost divizat in Berlinul de Vest si Berlinul de Est. Berlinul de Vest, in germana Westberlin, a fost denumit similar in majoritatea limbilor, in timp ce Berlinul de Est a fost cel mai adesea numit doar Berlin, sau, mai pompos, Berlin, Hauptstadt der DDR, de catre oficialii si institutiile oficiale ale Republicii Democrate Germane, dar mult mai simplu, doar Ostberlin - de catre locuitorii vestului Germaniei si de catre alti vorbitori nativi ai limbii germane.

Bibliografie:

1. JURGEN SCHEUNEMANN, ,,TOP 10 BERLIN '' EDITURA AQUILA, ORADEA, 2007

2. DIANA TAUTAN, ,,GHID COMPLET GERMANIA'' EDITURA AQUILA, ORADEA, 2008

3. ROMANIAN EDITION AND TRANSLATION, ,,GHID DE BUZUNAR BERLIN'' EDITURA AQUILA, ORADEA, 2008

4. HTTP://WWW.REFERAT.RO

5. HTTP://EN.WIKIPEDIA.ORG

6. HTTP://RO.WIKIPEDIA.ORG

7. HTTP://HARTA.INFOTURISM.RO

8. HTTP://WWW.TURISTIK.RO

9. HTTP://WWW.TRAVELBLOGS.RO

10. HTTP://WWW.TRAVELERSWAY.COM

11. HTTP://WWW.MYTRAVELGURU.RO

12. HTTP://WWW.BOOKING.COM

13. HTTP://WIKITRAVEL.ORG

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
7 296 cuvinte
Nr caractere:
36 517 caractere
Marime:
1.02 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
07.08.2017
Structură de fișiere:
  • Berlinul turistic.doc
Predat:
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea
Profesorului:
Pop Marieta
Sus!