Analiza activității agenției de turism Go Travel SRL

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument .. 2
Cap.1 Prezentarea societății 5
1.1 Date de identificare fiscală ..5
1.2 Structura personalului . 6
1.3 Oferta agenției .. 7
1.4 Mediul extern 9
Cap.2 Târgu Mureș - destinație turistică .12
2.1 Prezentare generală .12
2.2 Potențial natural ..13
2.3 Potențial antropic .14
2.4 Programul turistic .16
2.5 Analiza SWOT ..17

Extras din atestat:

Argument

De ce am ales Targu Mureș dintre numeroasele zone turistice ale țării noastre? Pentru că este tărâmul lucrurilor simple ,pentru că nicăieri nu se păstrează mai bine bogatele tradiții populare și obiceiurile care au supraviețuit de-a lungul secolelor, nefiind alterate de către influențele timpurilor moderne . Viața rurală tradițională, folclorul și obiceiurile încă se păstrează aici,deoarece „moroșenii” au știut cum să își păstreze tradițiile intacte, astfel încât multe din evenimentele din folclor sunt încă parte a vieții de zi cu zi.

Orașul Târgu Mureș este un loc cu o gama variata de in ceea ce privește activitățile specifice turismului. Alaturi de activități de recreere, populația orașului sau turiștii au la dispoziție o serie de obiective care pot fi vizite pentru a cunoaște istoria locurilor și a populației care traiește in acestă zonă.

Orașul a trecut prin mai multe incendii de-a lungul timpului care au distrus o mare parte din clădirile vechi ale Târgu Mureșului. Vechea urbă reuseste să-și pastreze aerul de oras medieval, cel puțin in partea centrală orașului. Aici, o serie de clădiri frumos ornamentate amintesc de vechiul Târg din perioada medievală.

Piața centrală, Piața Trandafirilor, renumită datorită trandafirilor care impodobesc piața in ultimii zeci de ani, este locul in care se desfășura „Târgul de pe Mureș" fiind totodata și punctul central din care orașul a inceput sa se extindă. In Piața Trandafirilor se regasesc și principalele simboluri arhitecturale ale orașului.

Palatul Culturii este un astfel de simbol, renumit mai ales datorită Sălii Oglinzilor și a vitraliilor.

Alături de activități de recreere, populația orașului sau turișții au la dispozitie o serie de obiective care pot fi vizite pentru a cunoaște istoria locurilor si a populației care traiește in această zonă. Deși in Târgu Mureș nu ș-au pastrat clădiri deosebit de vechi, orașul trecând prin mai multe incendii de-a lungul timpului, vechea urbe reușește să-și păstreze aerul de oraș medieval, cel puțin in partea centrală orașului. Aici, o serie de clădiri frumos ornamentate amintesc de vechiul târg din perioada medievală sau de orașul in plina dezvoltare din perioada interbelică.

De asemenea orașul deține și o Grădină Zoologică, a doua din țara, ca intindere și varietate a speciilor. Grădina a fost inființată in 1960 și este amplasata intr-un parc deosebit, Platoul Cornești. Construită pe o suprafată de circa 20 ha, grădina zoologica are in ingrijire peste 500 de animale, acestea făcând parte din 120 de specii. Printre animalele care pot fi admirate de ce-i care trec pragul grădinii se afla: urși, lei, lupi, leoparzi, jaguari, șerpi, crocodili, maimuțe, etc. Platoul Cornești este amenajat la o altitudine de 488m, pe Dealul Cornești, ofera o perspectiva incantatoare asupra vaii superioare a Mureșului

Deși in Târgu Mureș nu s-au pastrat clădiri deosebit de vechi, orasul trecand prin mai multe incendii de-a lungul timpului, vechea urbe reușește să-și pastreze aerul de oraș medieval, cel puțin in partea centrală orașului. Aici, o serie de clădiri frumos ornamentate amintesc de vechiul târg din perioada medievală sau de orașul in plina dezvoltare din perioada interbelică.

Alte două clădiri reprezentative pentru Orașul Târgu Mureș, aflată in apropierea Palatului Culturii, sunt si Palatul Prefecturii din Târgu Mureș si Palatul Primariei. In partea opusa a pieței Palatul Apollo si Teatrul Național sunt dovadă vie a evoluției orașului de la târg la centru cultural.

Pentru o mai bună promovare a turismului local, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului Român vrea să ofere carduri turistice vizitatorilor orașului . Astfel, turiștii care vizitează orașul ar urma să beneficieze de reduceri de prețuri la hoteluri, restaurante, ștranduri dar și muzee, situri arheologice.

În plus, turiștii ar beneficia de gratuitate la accesul în Grădina Zoologică Mureș, la piscina ing Mircea Birău, precum și la transportul în comun pe raza orașului. În acest scop, vor fi create Tourist Card-uri ce vor putea fi cumpărate în schimbul unei sume modice, de la centrele de informare a turiștilor, pe site-ul web al asociației dar și de la aeroport, gară sau stații de autobuze prin intermediul distribuitorilor.

Cardul va avea o valabilitate limitată și va fi comercializat împreună cu un mic ghid informativ, cu ajutorul căruia deținătorii sunt călăuziți prin orașul

Tot aici sunt amplasate si o serie de terenuri sportive care permit practicarea unor sporturi precum tenis, fotbal, volei. In apropierea complexului se desfășoară Festivalul Peninsula, unul din cele mai mari festivaluri din Romania.. In interiorul parcului există un teatru de vară, un trenuleț pentru copii cu linie ingustă, un restaurant construit undeva la inceputul secolului XX. In prezent există planuri, aflate intr-o stare avansată de proiectare, pentru a realiza o telegondolă, lunga de 1.815m, care sa lege complexul de agrement Weekend cu platoul Cornești. Proiectul este apreciat de edilul orașului ca fiind deosebit de important pentru municipiul Târgu Mureș, acest proiect ar putea fi unul din elementele care ar permite revigorarea turismului in Târgu Mureș.

Bibliografie:

http://www.gotravel.ro/

http://www.mures.ro/

http://www.autogari.ro/Transport/Timisoara-Targu_Mures/556-15840.aspx

http://www.mures.ro/article.php/Tirgu-Mures-Date-geografice/1/

http://www.bizwords.ro/stiri/economie/5795/Echipa-GO-TRAVEL-lanseaza-un-concept-cu-totul-nou-pe-piata-ofertelor-turistice-Foaia-de-calatorie-.html

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza actitatii agentiei de turism Go Travel SRL.docx
  • anexe.docx
  • bibliografie.docx
  • coperta.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2012
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 028 cuvinte
Nr caractere:
32 908 caractere
Marime:
119.07KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Predat:
Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” din Timisoara
Profesorului:
Gheorghiță Ioana
Sus!