Analiza actitatii agentiei de turism Go Travel SRL

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument .. 2
Cap.1 Prezentarea societatii 5
1.1 Date de identificare fiscala ..5
1.2 Structura personalului . 6
1.3 Oferta agentiei .. 7
1.4 Mediul extern 9
Cap.2 Targu Mures - destinatie turistica .12
2.1 Prezentare generala .12
2.2 Potential natural ..13
2.3 Potential antropic .14
2.4 Programul turistic .16
2.5 Analiza SWOT ..17

Extras din atestat:

Argument

De ce am ales Targu Mures dintre numeroasele zone turistice ale tarii noastre? Pentru ca este taramul lucrurilor simple ,pentru ca nicaieri nu se pastreaza mai bine bogatele traditii populare si obiceiurile care au supravietuit de-a lungul secolelor, nefiind alterate de catre influentele timpurilor moderne . Viata rurala traditionala, folclorul si obiceiurile inca se pastreaza aici,deoarece ,,morosenii" au stiut cum sa isi pastreze traditiile intacte, astfel incat multe din evenimentele din folclor sunt inca parte a vietii de zi cu zi.

Orasul Targu Mures este un loc cu o gama variata de in ceea ce priveste activitatile specifice turismului. Alaturi de activitati de recreere, populatia orasului sau turistii au la dispozitie o serie de obiective care pot fi vizite pentru a cunoaste istoria locurilor si a populatiei care traieste in acesta zona.

Orasul a trecut prin mai multe incendii de-a lungul timpului care au distrus o mare parte din cladirile vechi ale Targu Muresului. Vechea urba reuseste sa-si pastreze aerul de oras medieval, cel putin in partea centrala orasului. Aici, o serie de cladiri frumos ornamentate amintesc de vechiul Targ din perioada medievala.

Piata centrala, Piata Trandafirilor, renumita datorita trandafirilor care impodobesc piata in ultimii zeci de ani, este locul in care se desfasura ,,Targul de pe Mures" fiind totodata si punctul central din care orasul a inceput sa se extinda. In Piata Trandafirilor se regasesc si principalele simboluri arhitecturale ale orasului.

Palatul Culturii este un astfel de simbol, renumit mai ales datorita Salii Oglinzilor si a vitraliilor.

Alaturi de activitati de recreere, populatia orasului sau turistii au la dispozitie o serie de obiective care pot fi vizite pentru a cunoaste istoria locurilor si a populatiei care traieste in aceasta zona. Desi in Targu Mures nu s-au pastrat cladiri deosebit de vechi, orasul trecand prin mai multe incendii de-a lungul timpului, vechea urbe reuseste sa-si pastreze aerul de oras medieval, cel putin in partea centrala orasului. Aici, o serie de cladiri frumos ornamentate amintesc de vechiul targ din perioada medievala sau de orasul in plina dezvoltare din perioada interbelica.

De asemenea orasul detine si o Gradina Zoologica, a doua din tara, ca intindere si varietate a speciilor. Gradina a fost infiintata in 1960 si este amplasata intr-un parc deosebit, Platoul Cornesti. Construita pe o suprafata de circa 20 ha, gradina zoologica are in ingrijire peste 500 de animale, acestea facand parte din 120 de specii. Printre animalele care pot fi admirate de ce-i care trec pragul gradinii se afla: ursi, lei, lupi, leoparzi, jaguari, serpi, crocodili, maimute, etc. Platoul Cornesti este amenajat la o altitudine de 488m, pe Dealul Cornesti, ofera o perspectiva incantatoare asupra vaii superioare a Muresului

Desi in Targu Mures nu s-au pastrat cladiri deosebit de vechi, orasul trecand prin mai multe incendii de-a lungul timpului, vechea urbe reuseste sa-si pastreze aerul de oras medieval, cel putin in partea centrala orasului. Aici, o serie de cladiri frumos ornamentate amintesc de vechiul targ din perioada medievala sau de orasul in plina dezvoltare din perioada interbelica.

Alte doua cladiri reprezentative pentru Orasul Targu Mures, aflata in apropierea Palatului Culturii, sunt si Palatul Prefecturii din Targu Mures si Palatul Primariei. In partea opusa a pietei Palatul Apollo si Teatrul National sunt dovada vie a evolutiei orasului de la targ la centru cultural.

Pentru o mai buna promovare a turismului local, Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului Roman vrea sa ofere carduri turistice vizitatorilor orasului . Astfel, turistii care viziteaza orasul ar urma sa beneficieze de reduceri de preturi la hoteluri, restaurante, stranduri dar si muzee, situri arheologice.

In plus, turistii ar beneficia de gratuitate la accesul in Gradina Zoologica Mures, la piscina ing Mircea Birau, precum si la transportul in comun pe raza orasului. In acest scop, vor fi create Tourist Card-uri ce vor putea fi cumparate in schimbul unei sume modice, de la centrele de informare a turistilor, pe site-ul web al asociatiei dar si de la aeroport, gara sau statii de autobuze prin intermediul distribuitorilor.

Cardul va avea o valabilitate limitata si va fi comercializat impreuna cu un mic ghid informativ, cu ajutorul caruia detinatorii sunt calauziti prin orasul

Tot aici sunt amplasate si o serie de terenuri sportive care permit practicarea unor sporturi precum tenis, fotbal, volei. In apropierea complexului se desfasoara Festivalul Peninsula, unul din cele mai mari festivaluri din Romania.. In interiorul parcului exista un teatru de vara, un trenulet pentru copii cu linie ingusta, un restaurant construit undeva la inceputul secolului XX. In prezent exista planuri, aflate intr-o stare avansata de proiectare, pentru a realiza o telegondola, lunga de 1.815m, care sa lege complexul de agrement Weekend cu platoul Cornesti. Proiectul este apreciat de edilul orasului ca fiind deosebit de important pentru municipiul Targu Mures, acest proiect ar putea fi unul din elementele care ar permite revigorarea turismului in Targu Mures.

Bibliografie:

http://www.gotravel.ro/

http://www.mures.ro/

http://www.autogari.ro/Transport/Timisoara-Targu_Mures/556-15840.aspx

http://www.mures.ro/article.php/Tirgu-Mures-Date-geografice/1/

http://www.bizwords.ro/stiri/economie/5795/Echipa-GO-TRAVEL-lanseaza-un-concept-cu-totul-nou-pe-piata-ofertelor-turistice-Foaia-de-calatorie-.html

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2012
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 028 cuvinte
Nr caractere:
32 908 caractere
Marime:
119.07 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism si alimentatie
Data publicare:
11.06.2019
Structură de fișiere:
  • Analiza actitatii agentiei de turism Go Travel SRL.docx
  • anexe.docx
  • bibliografie.docx
  • coperta.docx
Predat:
Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” din Timisoara
Profesorului:
Gheorghiță Ioana
Sus!