Importanța accesoriilor vestimentare în designul vestimentar

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument ...pag 2
Capitolul I
Bijurterii ..pag 5 1.1 Cercei pag 6 1.2 Colier pag 6 1.3 Accesorii de păr pag 6 1.4 Ceasuri . .pag 8
Capitolul II
2.1 Eșarfă .pag 9
2.2 Șal .pag 9
2.3 Cravată ...pag 9
2.4 Papion pag 10
Capitolul III
3.1 Ochelari ..pag 11
3.2 Mânuși . ..pag 12
3.3 Pălării .pag 12
Capitolul IV
4.1Tendințe încălțăminte 2014 ...pag 14
4.2 Diversitatea genților .pag 17
Capitolul V
5.1 Cureaua clasică pag 20
5.2 Centuri ...pag 20
5.3 Curele subțiri colorate ..pag 20
Biliografie ...pag 21
Anexe pag 22

Extras din atestat:

Designul vestimentar este una din artele aplicate, special dedicate designului hainelor și accesoriilor. Arta și moda sunt într-o strânsă legătură încă din Evul Mediu prin tot ceea ce înseamnă desen, culoare, textură, bijuterii, machiaj, clasă socială și educație.Moda este un obicei, o deprindere colectivă, specifică la un moment dat unui mediu social. Termenul de “la modă” se aplică de obicei unei persoane care poartă haine sau accesorii care fac parte din tendințele modei actuale, chiar dacă moda include mai multe ramuri. Moda se schimbă cu o viteză incredibilă; este suficient ca cineva să descopere ceva mai bun și mai frumos, după care toată lumea va vrea acel produs. A fi la modă nu este un concept universal și este mai degrabă un fenomen procesat de mentalitățile locale, în funcție de zonă, tradiții, climă și sezon.

Românii au mereu tendința de a se asorta și de a fi plăcuți prin prezența fizică adoptând uneori principiul “haina chiar îl face pe om”. Moda este un simbol. Hainele sunt un indiciu pentru grupul social, profesional sau cultural din care face parte un individ. Moda este un limbaj ce relatează o poveste despre cel care o adoptă, fiind un mod de comunicare nonverbală pe care, prin exercițiu, oricine îl poate înțelege.

Accesoriile sunt “sarea și piperul” oricărei ținute. Unele sunt în primul rând practice (ceasuri, genți, fulare, etc.), altele sunt pur decorative (butoni, ace de cravată), iar o a treia categorie primează - ele trasează o conexiune estetică între componentele ținutei și definesc apartenența ei stilistică.

Principiile creativității sunt talentul,imaginația și spontaneitatea.Accesoriile vestimentare fac diferența între ținutele neînsuflețite și cele pline de personalitate și atitudine.Stilul vestimentar este o formă de exprimare.Machiajul și coafura trebuie să fie în contextul ținutei, și al personalității, care pot fi completate într-un mod inedit și complex prin accesorizări. Ele pot avea și rol funcțional nu doar estetic. Prin combinații ingenioase, materialele folosite sunt variate și multiple,abordarea rafinată, ajungând până la acuratețe și sofisticare.

Accesoriile reprezintă una dintre cele mai bune moduri de a sublinia și a accentua aspectul nostru, și de a crea unele detalii elegante suplimentare pentru completarea ținutelor. Este foarte importantă potrivirea alegerii de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii cu natura profesiei. Cele mai multe birouri au un anumit cod vestimentar, de care este bine să fie conștienți.

Pentru întâlniri de afaceri se recomandă alegerea pantofilor în culori închise. Pentru a merge la un concert este permis totul, de la pantofi, la adidași, la cizme și botine. Dacă mergeți la operă sau balet trebuie să aveti un look elegant și feminin.Pentru o nuntă, petrecere de aniversare sau o ieșire cu prietenii, puteți să vă exprimați în continuare imaginația și să puneți accent pe culori îndrăznețe atât de populare sau chiar pe culori neon.

Moda reușește într-un mod fascinant să ne facă să ne gândim la viitor, la ce urmează să apară, la următoarele sezoane, la următoarele trenduri. Mai mult decât la prezent sau la trecut - la ce se poartă sau s-a purtat.Dacă o anumită piesă vestimentară ne poate da în vileag că am adăugat câteva kilograme în plus siluetei, nu același lucru se poate spune și despre accesorii. Acestea captează atenția celor care ne privesc, ascunzând eventualele defecte.

Accesoriile există într-o gamă largă de forme și culori. Asortate corespunzător, pot creea un look îndrăzneț, schimbând radical efectul unei ținute.

Pentru o armonie perfectă, trebuie menținute proporțiile clare între accesorii și corp. De exemplu: o geantă supradimensionată și brățări multe, voluminoase, nu vor avantaja o persoană mai scundă sau plinuță, silueta voluptuoasă poate fi subțiată și prin accesorii. O curea subțire purtată sub bust sau în jurul taliei va schimba aproape radical forma trupului. De obicei, unui corp-clepsidră îi vine foarte bine o curea subțire la mijloc, pentru că evidențiază talia. Ca să distragi atenția de la rotunjimi, poartă cercei lungi și coliere în formă de V: dau același efect de alungire.

Ce culori sunt la modă în 2014?

Următorul sezon mult așteptat este caracterizat prin noi orizonturi, palete de culori metamorfozate,imprimeuri florale și nu numai, culminând cu o serie de accesorii inedite, care împing granițele cunoscutului și mai mult,aducându-ne cu un pas mai aproape de viitor.

Deloc surprinzător, culoarea anului 2014, desemnată de Institutul Pantone Color este „orhidee radiantă” o nuanță de mov cu subtonuri de roz și fuchsia. Este o culoare veselă, optimistă și feminină, culoare ușor de purtat și care îți ridică starea de spirit atunci când o porți.Primăvara 2014 va aduce, așa cum era de așteptat, pasteluri delicate, culori vii și luminoase - roz, albastru deschis, verde pal, galben, iar vara va fi marcată de culorile tari.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coperta.doc
  • CUPRINSUL ATESTATULUI WORD.doc
  • prezentare atestat 2014.ppt
  • Tema PROIECTULUI.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2014
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
51 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
7 300 cuvinte
Nr caractere:
37 952 caractere
Marime:
11.41MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Textile Pielărie
Predat:
Colegiul Tehnic Armand Călinescu - Pitești din Pitesti
Profesorului:
Ing. Nedelcu Gabriela
Sus!