Bluză pentru bărbați

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument.pag.2
Cap.I. Materiale folosite pentru realizarea produsului .3
- Cap.I.1. Materiale de bază.3
- Cap.I.2. Materiale auxiliare. .5
Cap.II. Cusaturi si utilaje.8
- Cap.II.1. Cusaturi.8
- Cap.II.2. Masini si utilaje folosite.9
Cap.III. Procese tehnologice.11
- Cap.III.1. Procesul de productie in confectii.11
- Cap.III.2. Structura procesului de confectionare.12
Cap.IV. Proiectarea produsului.13
- Cap.IV.1. Constructia bluzei.13
- Cap.IV.2. Constructia gulerului.15
- Cap.IV.3. Constructia manecii.16
Cap.V. Prevenirea si stingerea incendiilor, protectia muncii .17
- Cap.V.1. Cauzele incendiilor.17
- Cap.V.2. Mijloace folosite pentru stingerea incendiilor.18
- Cap.V.3. Norme de prevenire si stingere a incendiilor.18
- Cap.V.4. Norme de protectie a muncii la masina simpla
de cusut.19
Bibliografie.20
Anexe.21

Extras din atestat:

Argument

Imbracamintea este bunul vestimentar pe care oamenii il folosesc ca mijloc de aparare impotriva intemperiilor vremii si in scop estetic. Ambele functii au impus creatii de produse si modele in vederea satisfacerii nevoilor societatii umane. Producerea imbracamintei trebuie realizata cu asigurarea fiabilitatii si mentenabilitatii acesteia.

Fiabilitatea este caracteristica imbracamintei de a implini o functie ceruta in conditii date si pentru o durata determinata de timp. Mentenabilitatea reprezinta capacitatea produsului de a fi intretinut si reparat, dupa care produsul este repus in stare de functionare.

Pe langa fiabilitate si mentenabilitate trebuie mentionati si factorii care confera imbracamintei capacitate de aerisire, capacitate de retinere a caldurii corpului, absorbtia si evacuarea transpiratiei si impermeabilitate.

In cadrul proceselor tehnologice sunt prelucrate detaliile ce compun produsele, operatiile din procesul de confectionare se executa conform tehnologiei de lucru.

Ca produs de lenjerie bluza pentru barbati este o imbracaminte care se poarta peste pantalon fiind folosita in general in anotimpurile calduroase. Ca linie de croiala este un model drept, prevazut cu guler rasfrant sau inchise pe gat si cu maneca lunga sau scurta. Pieptii sunt prevazutii cu buzunare laterale si un buzunar mic la nivelul bustului in partea stanga. In fata se inchide cu nasturii si butoniere unde marginea pieptilor si gulerul pot fi dublate si intarite cu insertie din tesaturi sau din textile netesute.

I. Materiale folosite:

I.1. Materiale de baza.

Materialele de baza sunt materialele din componenta produsului care indeplinesc functia principala in produs si se folosesc la confectionarea fetei produsului.

Pentru confectionarea imbracamintei se pot folosii diferite materiale de baza, in functie de produs si de destinatia pe care o are produsul confectionat in procesul purtarii.

Ca materiale de baza pot fi folosite:

- tesaturi

- tricoturi

- blanuri

- piei

Tesaturile sunt materiale obtinute prin incrucisarea firelor de urzeala cu firele de batatura. Se cunosc si se realizeaza multe tipuri de tesături, ele pot fi clasificate după natura fibrelor utilizate astfel:

- tesaturi din bumbac(Bbc).

- tesaturi din in și canepa

- tesaturi din lana

- tesaturi din matase

- tesaturi sintetice

Tesaturile de bumbac - sunt in general tesaturi usoare, destul de subtiri, cu un grad ridicat de higroscopicitate, fiind recomandate la confectionarea lenjeriei si imbracamintei subtiri; se pot realiza din fibre de bumbac sau in amestec cu fibre sintetice; la confectionarea rochiilor, fustelor, pantalonilor si costumelor sau echipamentelor de protectie se intrebuinteaza tesaturi semigroase.

Tesaturi de in - care pot fi obtinute si in amestec cu bumbacul sau canepa, se folosesc la confectionarea imbracamintei: rochii, fuste, bluze, etc.

Tesaturile de lana sau tip lana - care pot fi subtiri,semigroase sau groase,se folosesc pentru: rochii, bluze, fuste, costume, etc.

Tesaturile din matase si tip matase - se pot folosi pentru: lenjerie de corp, rochii, bluze, fuste, camasi pentru barbati.

Tesaturile sintetice - cu o elasticitate si o rezistenta mecanica mai mare decat tesaturile din fire naturale, dar cu higroscopicitate redusa, datorita aspectului frumos si modelelor variate in care se produc, se folosesc la confectionarea de: rochii, bluze, fuste, lanjerie.

In afara de acestea se pot realiza tesaturi din aceste fibre în amestec cu fibre sintetice si in acest caz sunt cunoscute sub numele de tesaturi tip Bbc, tip in și canepa, tip lana si tip matase.

Tesaturile pot avea latimi diferite, legaturi variate si pot fi realizate:

• vopsite in fir

• vopsite in bucata

• imprimate

Dupa necesitati se practica si apretarea pentru a-i inbunatati proprietatile. In functie de caracteristici produsul ce urmeaza a fi realizat, se alege tesatura dorita.

Tricoturile, produse textile rezultate prin buclarea succesiva sau simultana a unuia sau mai multor fire transformate in ochiuri si apoi inlantuirea lor intr-o anumita ordine, pot fi realizate din fire de bumbac, lana, matase, fire sintetice sau in amestec; se pot folosi atat pentru lenjerie cat si pentru imbracaminte. In procesul de confectionare a lenjeriei de corp sunt recomandate tricoturi din bumbac, din matase sau din fire sintetice tratate chimic pentru a deveni mai higroscopice.

Bibliografie:

1. Iacobeanu E – Materii prime si materiale folosite in industria usoara; Editura Didactica si Pedagogica; Buc-1995.

2. Florentina Vasilescu, Romica Lupascu Tiglea – Pregatirea de baza in industria usoara; Editura Didactica si Pedagogica; Buc – 2002.

3. Romica Tiglea Lupascu, Iuliana Marinescu, Marinela Zvac – Tehnologii de obtinere a produselor textile din tesaturi si tricoturi; Editura Didactica si Pedagogica; Buc – 2003.

4. Gheorghe Ciontea – Proiectarea imbracamintei; Editura Didactica si Pedagogica; Buc – 1990.

5. Viorel Sarghie – Indrumatorul confectionerului din fabricile de tricotaje; Editura Tehnica; Buc – 1999.

6. Gheorghe Ciontea – Utilajul si tehnologia meseriei; Editura Didactica si Pedagogica; Buc – 1990.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bluza pentru barbati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
3 344 cuvinte
Nr caractere:
21 148 caractere
Marime:
105.00KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Textile Pielărie
Predat:
GRUPUL SCOLAR AGRICOL din Scornicesti
Profesorului:
Maistru instr. Toca Niculina
Sus!