Acționarea Hidraulică în Diferite Ramuri Industriale

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT 4
CAP 1. NOTIUNI GENERALE 6
1.1. UTILIZAREA ACTIONARILOR HIDRAULICE IN DIFERITE RAMURI INDUSTRIALE 6
1.2. INTRETINEREA SI REPARAREA INSTALATIILOR HIDRAULICE ..............7 1.3. TIPURI DE LICHIDE HIDRAULICE 10
CAP 2. DISTRIBUITOARE HIDRAULICE 11
2.1. PREZENTAREA GENERALA A DISTRIBUITOARELOR HIDRAULICE 11
2.2. PARAMETRI TEHNICO-FUNCTIONALI AI DISTRIBUITOARELOR HIDRAULICE...............................................................................................................15
CAP 3. INTRETINEREA SI REPARAREA DISTRIBUITOARELOR 16
3.1. DIAGNOSTICAREA DEFECTELOR 16
3.2. DEFECTELE CARACTERISTICE INSTALATIILOR HIDRAULICE 17
3.3. REMEDIEREA DEFECTELOR 17
3.4. REMEDIEREA CORPURILOR SI A SERTARELOR DISTRIBUITOARELOR..............................................................................................18
MASURI PENTRU SANATATEA SI PROTECTIA MUNCII (SSM)...........................20
BIBLIOGRAFIE 23

Extras din atestat:

ARGUMENT

Sistemele de actionare si automatizare hidraulice sunt folosite frecvent in cadrul sistemelor mecatronice, punerea in functiune, exploatarea, intretinerea si reparearea acestora fiind sarcini pe care trebuie sa le indeplineasca tehnicianul mecatronist.

Lucrarea "INTRETINEREA DISTRIBUITOARELOR HIDRAULICE" abordeaza tema complexa a detectarii si remedierii defectelor unuia dintre cele mai importante echipamente hidraulice: distribuitorul.

Pentru a putea realiza aceste activitati, tehnicianul mecatronist trebuie sa cunoasca constructia si functionarea distribuitoarelor.

Lucrarea este structurata in trei capitole.

In capitolul 1 sunt prezentate notiuni generale despre hidraulica si despre lichidele utilizate. Hidraulica este stiinta care studiaza legile de echilibru si de miscare a fluidelor din punctul de vedere al aplicatiilor in tehnica. Domeniul de aplicabilitate al hidraulicii s-a extins considerabil in ultimele decenii. La ora actuala nu exista nici o ramura a tehnicii unde sa nu isi gaseasca aplicabilitatea. Lichidele de lucru utilizate in sintemele de actionare hidraulica se pot grupa in trei categorii: apa, uleiuri minerale si lichidele sintetice.

In capitolul 2 sunt clasificate distribuitoarele hidraulice dupa mai multe criterii si sunt prezentati parametrii tehnico-functionali ai acestora. Parametrii principali sunt presiunea nominala si debitul nominal.

In capitolul 3 sunt prezentate defecte posibile ale distribuitoarelor hidraulice si modul lor de remediere. Diagnosticarea defectelor este conditionata de insusirea cunostintelor generale privind actionarile hidraulice si de cunoasterea schemei de functionare a instalatiei defecte si trebuie sa duca la eliminarea rapida si cu minim de efort a defectiunii.

La diagnosticarea defectelor se pleaca de la efectul constatat. Acesta poate fi provocat de unul sau mai multe cauze, care actioneaza independent sau simultan. Se disting doua feluri de defecte: defecte constatate la verificarile periodice si defecte ca urmare a deteriorarii unui agregat.

In procesul de diagnosticare, plecand de la efectul constatat, se definesc un numar de cauze posibile care se elimina metodic, astfel ajungandu-se la cauza primara, cautata.

Bibliografie:

Avram Mihai: Actionari hidraulice si pneumatice, Echipamente si sisteme clasice si mecatronice, Ed. Universitara, Bucuresti, 2005

Dick Doina, s.a.: Mecatronica, Manual pentru clasa a XI-a, Ed. Delta Publishing House, Bucuresti, 2004

Dic Doina, s.a.: Mecatronica, Indrumar pentru laborator clasa a XI-a,Ed. Delta Publishing House, Bucuresti, 2005

Colectia revistelor "FIS", Festo AG & Co, Esslingen

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Actionarea Hidraulica in Diferite Ramuri Industriale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 259 cuvinte
Nr caractere:
26 096 caractere
Marime:
595.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
mecanica, actionare hidraulica
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Profesorului:
NASCA EMILIAN
Sus!