Organizarea activităților comerciale

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

I.1. Activitatea comerciala

Nevoia omeneasca de a schimba bunuri a generat o noua activitate, ,,comertul", cuvant care provine din limba latina ,,commutatieo mercium", adica schimb de marfa. Notiunea de comert, cu continut extrem de complex si dinamic, implica schimbul de marfuri, de monezi si servicii, determinand o functie economica care consta in cumpararea de marfuri, monezi sau servicii si a le revinde in aceleasi stadii fizice, dar in conditii economice consumatorului si realizarii unui profit convenabil vanzatorului.

Sub aspect juridic, notiunea de comert defineste transferul titlurilor de proprietate asupra materialelor sau serviciilor, precum si prestatiile de servicii realizate intre diferitele stadii ale productiei sau intre producator si consumator.

Activitatea de comert reprezinta in ultima instanta un ansamblu de operatiuni incepand cu intrarea produsului pe piata sub forma de bun utilizabil, pana in momentul trecerii lui in posesia cumparatorului prin comercializare.

De mentionat ca pe langa actele de vanzare sau intermediere intra in discutie si activitati legate de distributia fizica, precum si noi activitati cum ar fi: cercetarea pietei, informarea populatiei, educarea consumatorului, promovarea unor servicii legate de produse sau de alte necesitati umane. Prin caracterul sau complex, notiunea de utilitate defineste atat un produs sau bun si un lucru de folos sau un serviciu util sau utilizabil.

Comertul prin activitatea sa reprezinta faza intermediara intre producator si consumator sau intre functia de productie si functia de consum - utilizator.

Activitatea de comert este un sector creator de utilitati atat in serviciul producatorului cat si a utilizatorului, cuprinzand o parte importanta a fluxului monetar din fiecare tara.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea Activitatilor Comerciale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
7 288 cuvinte
Nr caractere:
42 191 caractere
Marime:
61.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Managementul Calității
Tag-uri:
management, calitate, societate
Predat:
la liceu
Sus!