Organizarea resurselor umane la nivel de organizație la colegiul economic Ion Ghica

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument 3
I. Prezentarea generala a institutiei 7
Scurt istoric 7
Numarul de compartimente si organizarea lor 7
Relatiile institutiei cu mediul extern 10
Oferta educationala 13
Promovarea ofertei educationale 14
II. Organizarea resurselor umane 15
Analiza necesarului de personal 15
Selectia si recrutarea de personal 17
Motivarea personalului 18
Bibliografie

Extras din atestat:

Lucrarea a fost realizata in vederea obtinerii certificatului de competente in cadrul Colegiului Economic "ION GHICA". Are ca tema "Organizarea resurselor umane la nivel de organizatie" si urmareste modul de organizare a resurselor umane pentru compartimente diferite.

CAPITOLUL I: vizeaza prezentarea institutiei de invatamant din punct de vedere organizatoric, numarul de compartimente si organizarea lor, oferta educationala, promovarea acesteia la nivel de oras/judet la cererea existenta pe piata muncii.

CAPITOLUL II: vizeaza analiza necesarului de personal, selectia si recrutarea de personal la nivel de organizatie si motivarea personalului.

Colegiul Economic "Ion Ghica" dispune de personal necesar pentru desfasurarea bunei activitati in care trebuie sa abordeze un comportament profesional specific precum: amabilitate, sociabiliate, diplomatie, maleabilitate, inventivitate, rabdare, calm, punctualitate.

Pentru ca operatiunile sa aiba succes trebuie alesi profesori coordonatori dispusi sa se implice in educatia tinerilor si care poseda abilitati de: comunicare interpersonala, lucru in echipa, rezlovarea de probleme, IT, rezolvarea de conflicte, educatie antreprenoriala, etc.

Pentru o buna organizare a resurselor umane in cadrul Colegiului Economic "Ion Ghica" este nevoie de un personal capabil sa indeplineasca cerintele de performanta pentru realizarea obiectivelor colegiului.

Cresterea mobilitatii profesionale a personalului didactic din invatamant si nevoia de noi competente si abilitati datorata progresului tehnologic determina necesitatea formarii continue a personalului didactic si nedidactic al scolii presupune actiuni pentru realizarea obiectivelor:

1. Identificarea nevoilor de formare profesionala a personalului didactic si nedidactic din scoala;

2. Realizarea de programe proprii de formare continua a personalului scolii in functie de nevoile identificate.

3. Asigurarea accesului personalului scolii la alte programe de formare continua.

Pentru o buna organizare a resurselor umane in cadrul Colegiului Economic "Ion Ghica" este nevoie de un personal capabil sa indeplineasca cerintele de performanta pentru realizarea obiectivelor colegiului.

Calitatea prestatiei didactice este data de valoarea profesionala a colectivului didactic atestata de existenta in scoala a unui numar semnificativ de: autori de curriculum, standarde de pregatire profesionala si auxiliare curriculare pentru liceu tehnologic si scoala de arte si meserii, domeniile de pregatire comert, turism si alimentatie;

- formatori locali si nationali;

- inspectori metodisti;

- membri in comisiile nationale de specialitate;

- doctoranzi;

- autori de manuale.

Dezvoltarea resurselor umane ale scolii a reprezentat o tinta strategica a ultimilor 4 ani, materializata in realizarea de programe de formare continua a personalului didactic al scolii in functie de nevoile identificate (,,Profesorul de succes", ,,Instrumente alternative de evaluare", ,,Tehnici informationale si comunicationale in procesul didactic", ,,Managementul proiectului", ,,Educatia antreprenoriala", ,,Orientare si consiliere vocationala", ,,Educatia pentru calitate") si facilitarea accesului intregului personal al scolii la cursuri de formare continua. Promovarea metodelor active de invatare prin formarea profesorilor din scoala privind invatarea centrata pe elev si initierea proiectului de inovatie didactica ,,Firma de exercitiu" au condus la cresterea calitatii procesului de instruire, stimularea interesului elevilor pentru studiu si, implicit, la imbunatatirea rezultatelor acestora.

Bibliografie:

ORGANIZAREA RESURSELOR UMANE

Autori: Suzana Ilie

Roxana Georgescu

Surse - biblioteca Colegiului Economic ,,Ion Ghica"

Surse - secretaritul Colegiului Economic ,,Ion Ghica"

www.colegiuleconomic.ro

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea resurselor umane la nivel de organizatie la colegiul economic Ion Ghica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 234 cuvinte
Nr caractere:
19 164 caractere
Marime:
188.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Management
Tag-uri:
organizare, Resurse umane, management
Predat:
Colegiul Economic ” Ion Ghica ” Târgovişte
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!