Oraganizarea Mesei Festive Banchet

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument.........................................................................................................................
Capitolul I
1.1Notiuni generale
1.2 Etapela aranjarii salonului sau sufrageriei pentru servirea mesei (mise-en-place)......
Capitolul II
2.1Forme de mise-en-place
2.1.1 Pentru mic dejun..........................................................................................................
2.1.2 Pentru dejun.................................................................................................................
2.1.3 Pentru cina ..................................................................................................................
Capitolul III
3.1Reguli de igiena alimentara , SSM si PSI aplicate in bucataria si salonul de servire din pensiunea agroturistica.............................................................................................................
Capitolul IV
4.1 Recomandari, constatari facute de tine...........................................................................
Anexe......................................................................................................................................
Bibliografie.............................................................................................................................

Extras din atestat:

ARGUMENT

Am ales aceasta tema deoarece vreau sa profesez in domeniu si consider ca un studiu mai aprofundat cum este atestatul, imi ofera sansa de a progresa mult mai usor in comparatie cu cei care nu au cunostinte in domeniu.

Mise-en-place este o expresie franceza care inseamna "totul la locul lor" si se defineste prin procesul de pregatire a meselor inainte de sosirea musafirilor sau invitatilor si consta in asezarea pe mese a obiectivelor care fac posibila consumarea preparatelor si a bauturilor. In limba romana aceata expresie este cunoscuta sub denumirea de "mezanplas".

Asezarea corecta a unei mese e de-a dreptul o arta si de ea depinde, de multe ori, atmosfera pe care o cream atunci cand organizam o masa festiva, o sarbatoare sau pur si simplu o cina mai speciala. O masa care demonstreaza efortul care s-a depus in aranjarea ei poate doar sa suprinda placut invitatii si sa dea tonul unei sarbatori reusite.

Tacamurile se organizeaza dupa o regula foarte stricta. Astfel, servetul de panza (care trebuie sa fie nelipsit la orice masa) se pune intotdeauna in partea stanga, iar paharele (niciodata unul singur) trebuie puse in partea dreapta, sus. Daca servim atat vin rosu, precum si vin alb, trebuie sa stim ca paharul de vin rosu este, de obicei, mai mare decat cel pentru vin alb, in vreme ce paharul pentru apa este fara picior si de aceeasi marime ca cel pentru vin rosu.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 547 cuvinte
Nr caractere:
23 570 caractere
Marime:
339.36 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Invatamant vocational
Tag-uri:
banchet, atestat
Data publicare:
12.03.2015
Structură de fișiere:
  • Oraganizarea Mesei Festive Banchet.doc
Predat:
la liceu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
ARGUMENT Statisticile demonstreaza ca in ultimii ani serviciile de catering s-au extins tot mai...
Sus!