Elaborarea tehnologiei de confecționare a pantalonului sport pentru adolescenți

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Memoriu justificativ
I. Creatia si alegerea produsului
II. Alegerea materialului pentru confectionare
1. Materiale de baza
2. Materiale auxiliare
III. Proiectarea si calculul tiparelor
1. Construirea tiparului clasic
2. Transformarea tiparului clasic
3. Reproducerea sabloanelor
4. Determinarea normei de consum
IV. Pregatirea si croirea materialelor
1. Pregatirea materialelor pentru croit
2. Croirea materialelor
V. Confectionarea produselor
1. Desfasurarea procesului de confectionare
2. Masini si utilaje folosite la confectionarea produsului
3. Controlul tehnic final
VI. Masuri de protectie a muncii
Bibliografie

Extras din atestat:

Din cele mai vechi timpuri oamenii s-au preocupat sa-si asigure protectie corpului, mai ales in zonele temperate si reci.

Mijloacele initiale de protectie au fost: frunzele, pielea animalelor vanate, coaja copacilor si apoi blanurile si fibrele naturale rudimentar prelucrate.

Treptat, odata cu cresterea populatiei, cu evolutia bunastarii materiale, a gradului de confort si a gustului pentru frumos, nevoile omenirii nu au mai putut fi acoperite de fibrele naturale

Ulterior fibrele naturale - bumbac, matasea naturala, lana - au stat la baza confectionarii articolelor de imbracaminte, dezvoltandu-se tehnologii relativ simple de tesere si vopsire, de tip artizanat.

Produsul de imbracaminte are drept scop protejarea corpului dar are si rolul de infrumusetare a acestuia. Orice produs de imbracaminte trebuie sa satisfaca anumite cerinte ca masura a valorii de intrebuintare a unui bun material. Indiferent de forma valorii de intrebuintare produsul trebuie sa satisfaca nevoi spirituale, materiale sau de orice alta natura ale oamenilor care devin pe masura satisfacerii, consumatori de bunuri, cumparatori. Optiunea cumparatorului va fi influentata de factori de conjunctura, imprejurari care influenteaza decizia, factori in mare masura dependenti de calitate, confort, aspect, etc., in cea mai mare parte facand concurenta cu produsele impuse de moda. Oricare ar fi tendintele modei, noi ne incapatanam sa purtam ce ne place noua, ce ne face sa ne simtim bine sau ne deosebeste de multime.

Tinand cont ca in ultimii ani s-a obisnuit sa se poarte mereu pantalonul blugul, am decis sa aleg pantalonul de blug in vederea elaborarii pantalonului sport pentru adolescenti, deoarece asigura un anumit confort si o anumita lejeritate in timpul purtarii. La aceasta perioada a vietii, adolescentii au posibilitatea sa-si puna in valoare corpul fara eforturi prea mari. Pentru proiectarea pantalonului sport se folosesc materiale textile moi si cu posibilitate de intretinere usoara deoarece pantalonul de blug este produsul de imbracaminte cel mai frecvent utilizat in randul tinerilor. Am observat ca materialul de blug are o desime mai mare decat alte materiale textile folosite pentru confectionarea pantalonului sport. Blugul este un material textil bine apretat datorita desimii tesaturii fapt ce mareste posibilitatea de purtare a pantalon ului de blug mai des decat alte tipuri de pantaloni.

Am urmarit comportarea materialului textil de blugi si am constatat un inconvenient si anume incapacitatea de retinere a colorantului de catre tesatura. Pentru aceasta am modificat unele operatii de finisare cum ar fi spalarea materialului unde am dizolvat o anumita cantitate de otet in apa de spalare. Stiut fiind din batrani ca otetul contribuie la capacitatea de retinerea colorantului in tesatura astfel s-a evitat un alt inconvenient si anume faptul ca in timpul purtarii, purtatorul nu va mai fi afectat de incapacitatea de retinere a colorantului. Purtatorii produsului vor fi nevoiti sa continue astfel operatia de spalare.

Am ales pantalonul sport deoarece aici am intalnit o varietate mare de repere si cusaturi de fixare. Dar am urmarit ca produsul sa fie alcatuit dintr-un numar mic de detalii. Astfel am constatat la efectuarea operatiei de sablonare si desenare un consum de materie prima redus. Daca pe materialul textil s-ar fi incadrat un numar mai mare de produse atunci consumul de materie prima folosita ar fi fost minim.

In acest sens se va pune accent din ce in ce mai mare pe activitatea de creatie contribuind activ la evolutia creatiei de imbracaminte.

Capitolul I

Creatia si alegerea produsului

Pornind de la tema lucrarii proiectului avand ca subiect elaborarea tehnologiei de confectionare a pantalonului sport pentru adolescenti am realizat o schita a pantalonului de blug. Schitarea s-a facut in vedere din fata si in vedere din spate evidentiind toate detaliile produsului.

Pantalonul este un produs textil (finit) care imbraca

Bibliografie:

1. N. Suciu , V. Capra si I. Barbu

UTILAJUL SI TEHNOLOGIA MESERIEI DE TRICOTER

Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1993

2. Cornelia Spancu

TEHNOLOGII TEXTILE

Editura Economica Preuniversitaria, Bucuresti 2002

3. Ghiorghe Ciontea

UTILAJUL SI TEHNOLOGIA MESERIEI

Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1997

4. M Ghimpu, E. Iacobeanu,. V. Cociu

STUDIUL MATERIALELOR DIN INDUSTRIA USOARA

Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1981

5. I. Potoran, C. Predoiu

PROCESE SI MASINI IN CONFECTII

Editura Tehnica, Bucuresti 1985

- Reviste de moda

- Reviste de specialitate

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elaborarea tehnologiei de confectionare a pantalonului sport pentru adolescenti
    • antet.doc
    • bibliografie.doc
    • continut.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
6 988 cuvinte
Nr caractere:
35 264 caractere
Marime:
84.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Instrumente și Tehnici de Laborator
Tag-uri:
pantaloni, confectii, materiale, tehnologii
Predat:
Grup Şcolar Industrial de Construcţii Montaj,
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Sandu Maria
Sus!