Miscarea purtatorilor de sarcina electrica in camp electric si magnetic - Aplicatie in informatica

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Cred ca cu toti am observat ca ultima vreme ramura informationala s-a dezvoltat foarte mult mai ales din cauza evolutiei calculatoarelor precum si a limbajelor de programare. Calculatorul care cu putin timp in urma era un obiect de lux care nu era accesibil tuturor, acuma a devenit un lucru necesar. El a ajuns sa fie folosit aproape in toate domeniile si in toate ramurile: industrie, cultura, turism, economie, invatamint etc.

Odata cu evolutia calculatoarelor si aparitia unora tot mai performante au inceput sa se creeze programe noi care pot fi folosite pe scara larga in toate domeniile. In scoli se folosesc cel mai mult programele de simulare, care permit experimentarea unor situatii care ar fi dificil sau chiar imposibil de realizat in clasa.

Programele de simulare pot fi de asemenea pentru a ilustra idei si experimente explorate in prealabil prin alte mijloace - idei, teste, discutii, chestionare etc.

Aceste programe pot fi de asemenea utilizate in procesul de instruire a elevilor in laboratoarele de fizica si chimie, in simularea experimentelor care sunt prea costisitoare, complicate sau care consuma mai mult timp. La fel programele de simulare asigura si simularea unor situatii, modele, in care rezultatele finale sa fie obtinute din deciziile proprii ale utilizatorului.

Ghidati dupa datele furnizate de simulator, elevii selecteaza anumite optiuni sau aleg anumite situatii, apoi obtin rezultatele deciziilor.

O utilizare in crestere o au simulatoarele grafice prin care se simuleaza grafic diferite procese si fenomene, pastrandu-se totusi interactiunea dintre elev si calculator.

2. Motivarea temei alese

Se stie foarte bine ca din ce in ce mai mult se manifesta, in activitatea scolara de fizica, posibilitatea descrierii sau chiar a simularii pe calculator a fenomenelor fizice de la cele mai simple (aruncarea oblica in cimp gravitational), pina la fenomene care implica o derulare, deci o descriere complexa (generarea de holograme, procese fizice intr-un reactor nuclear, generatoare de semnal, functionarea unor circuite electrice).

Am ales aceasta tema in primul rind din pasiunea mea pentru fizica, mai ales pentru capitolul electricitate, si in al doilea rind datorita faptului ca acest fenomen de miscare a purtatorilor de sarcina electrica in cimp electric si magnetic este utilizat pe larg in tehnica si foarte putini cunosc acest fapt.

Anume datorita acestor fenomene in prezent exista televizoarele, chiar si monitoarele de la calculatoare pe care noi le utilizam atit de des. Imaginile care apar pe ecranele noastre se datoreaza acestui fenomen fizic.

De asemeni sper ca cei ce vor vedea acest fenomen prezentat de mine in acest program de simulare vor avea un interes mai ridicat pentru fizica in general si isi vor da seama ca pe calculator se pot realiza lucruri exceptionale.

3. Prezentarea fenomenului din

punct de vedere fizic

3.1. Miscarea particulelor incarcate electric in cimp electric

a) Miscarea purtatorilor de sarcina electrica in cimp electric transversal

O particula incarcata cu sarcina electrica q se afla intr-un cimp electric cu intensitatea E sub actiunea fortei electrice F=qE.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
3 655 cuvinte
Nr caractere:
22 562 caractere
Marime:
602.20 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatica
Data publicare:
18.09.2017
Structură de fișiere:
  • Miscarea purtatorilor de sarcina electrica in camp electric si magnetic - Aplicatie in informatica.doc
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Te-ar putea interesa și:
Capitolul 1 INTRODUCERE IN INFORMATICA AGRARA 1.1. Definitii si notiuni de baza Calculatorul a...
SISTEME ELECTRONICE DE CALCUL Cuvinte cheie: informatie, sistem de calcul Cuvantul informatie...
Capitolul 1. CONCEPTE PRIVIND SISTEMELE INFORMATIONALE SI SISTEMELE INFORMATICE ALE...
Orice A A activitate A realizata A cu A scopul A de A a A satisface A A o necesitate se...
Una dintre problemele fundamentale legate de procesele finalizate care insotesc viata si...
Sus!