Metoda backtracking

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1.Introducere pag.3
1.Metoda backtracking pag.2
2.Rutina backtracking pag.4
3.Programe si probleme pag.5
4.Bibliografie pag.7

Extras din atestat:

Academia Franceza definea informatica: Stiinta tratarii rationale prin masini automate a informatiei, considerata ca suport al cunostintelor umane, precum si a comunicarilor in domeniile tehnic, economic si social. In sens mai larg, informatica se ocupa de organizarea, memorarea, prelucrarea, transmiterea si redarea informatiilor intr-o forma accesibila omului, si de asemenea, de configurarea unui ansamblu de echipamente care asigura functiile de mai sus.

Introducerea informaticii in diverse domenii de activitate, consta in aplicarea unitara a metodelor, tehnicilor, terminologiilor specifice informaticii, este intr-un cuvant informatizare si rezulta intr-o activitate cu eficienta mai mare.

Informatica s-a nascut odata cu calculatorul; din acel moment informatia a devenit un concept fundamental stiintific si tehnologic aplicat unor fenomene, de la gaurile negre din univers la DNA, de la organizarea celulelor la procesele gandirii umane, de la conducerea intreprinderilor la alocarea resurselor globale. Acest concept a restructurat disciplinele stabilite, a stimulat formarea unor noi subiecte si domenii de activitate. Traim acum intr-o societate a informatiei, un ev al informatiei. Privim modele de prelucrare a informatiei pentru a ne explica propriile noastre modele de gandire. Teorii bazate pe conceptul de informatie i-au permis acestuia sa devina o caracteristica a timpului nostru. In toata aceasta transformare calculatorul a jucat rolul central. Din 1957 incoace, calculatorul a inlocuit metodele traditionale de calcul si evidenta a datelor printr-o noua industrie de prelucrare a datelor, devenind astfel nucleul tehnologiei moderne a informatiei. Nascuta odata cu calculatorul electronic, informatica (Computer science, Informatique, Informatik) a evoluat incet pana in anii 60, cand a inceput sa capete forma, reunind subiecte din logica matematica (automate, teoria demonstratiei, teoria functiilor recursive), lingvistica matematica si analiza numerica (algoritmi), adaugandu-le probleme de organizare a informatiilor (structuri de date) si legatura intre arhitectura calculatorului si modele de prelucrare a informatiei. Ea s-a dezvoltat pe masura ce viteza si puterea de calcul au crescut.

Denumirea de informatica vine de la frantuzescul informatique (information informatie + automatique automat). Momente de referinta Aparitia tranzistorului la 3 iunie 1948 cand Walter Brattain, William Shockley si metalurgistii Scaff, Teurer si Bardeen au facut prima demonstratie publica a primului tranzistor cu siliciu in 1954, a primului circuit integrat in 1961 (W. Shockley, Gordon Moore, Robert Noyce, James Buie) si a primului microprocesor INTEL 4004 in iunie 1971, au fost tot atatea momente de revolutie tehnologica si de accelerare pentru informatica. Un astfel de moment a fost si aparitia ingineriei programarii (software engineering), in anul 1967, ca termen atat de provocator. Limbajele de programare au jucat un rol ...

Bibliografie:

1.Tudor Sorin-Tehnici de programare

2.Cristian Udrea-Pascal Teorie si Aplicatii

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metoda Backtracking.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
5 548 cuvinte
Nr caractere:
28 535 caractere
Marime:
35.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
backtracking, programare
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Sus!