Instalarea si configurarea Ubuntu

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Istoric Ubuntu Arhitectura,Suport,Finantare,
Avantaje Pg.3
Obtinerea SO Versiuni Ubuntu actuale Pg.4
Instalarea SO 15.04. Cerinte minime sistem Pg.5
Instalarea pas cu pas Pg.6
Configurarea SO 15.04 Configurari dupa instalare Pg.13
Activitate practica Instalare pas cu pas
Ubuntu 15.10 Pg.17
Stiati ca Pg.22
Test si Raspunsuri Pg.23
Bibliografie si Anexe Pg.26

Extras din atestat:

Scurt istoric despre Ubuntu

Ubuntu este construit pe arhitectura si infrastructura Debianului, pentru a oferi servere Linux, sisteme de operare desktop, telefoane, tablete si televizoare. Ubuntu lanseaza cate o versiune la fiecare 6 luni,fiecare versiune primeste asistenta 9 luni asta insemnand fixarea securitatii, rezolvarea bug-urilor mari, si in mod clar si bug-urile mici.Prima versiune a fost lansata in Octombrie 2004.

A fost decis ca la fiecare a 4 a versiune lansata, sa ofere un suport de 2 ani, un suport pe termen lung.Suportul pe termen lung include update-uri pentru hardware, patch-uri de Securitate si update-uri la "Ubuntu stack" (cloud computing infrastructure).Primul suport pe termen lung lansat oferit timp de 3 ani pentru desktop si timp de 5 ani pentru servere; De la versiunea Ubuntu 12.04 cu suport pe termen lung, suportul pe termen lung oferit pentru desktop a crescut si el la 5 ani.Suportul pe termen lung lansat vine cu obligatii pentru hardware nou si are nevoie de toate update-urile oferite de acea versiune pana in momentul actual

Pachetele Ubuntu sunt bazate pe o parte de increngaturi instabila a pachetelor Debianului.Foloseste pachetele de format Debian si ustensilele de management ale acestuia.Pachetele Debianului si ale Ubuntului nu sunt neaparat compatibile,dar pachetele ar putea avea nevoie sa fie reconstruite de la sursa pentru a fi folosite in Ubuntu.Multi dezvoltatori de Ubuntu sunt si detinatori de pachete cheie din Debian.Ubuntu coopereaza cu Debian aducand schimbarile inapoi la Debian,dar este criticat ca nu se intampla destul de des.Ian Murdock fondatorul Debianului,este ingrijorat ca pachetele Ubuntu devin prea avansate si nu mai raman compatibile cu Debian.Inainte de lansare pachetele sunt importate de la un Debian instabil unit cu modificarile specifice pentru Ubuntu.Cu o luna inainte de lansare,importarile sunt oprite,si angajatii se asigura ca toate imbunatatirile merg bine impreuna.

Ubuntu este finantat la momentul actual de Canonical Ltd. Pe 8 Iulie 2005, Mark Shuttleworth si Canonical Ltd., au anuntat crearea Fundatiei Ubuntu si a finantat initial cu 10 milioane de dolari. Scopul fundatiei este sa ofere suport si dezvoltare pentru urmatoarele versiuni de Ubuntu. Mark Shuttleworth descrie fundatia ca un font de urgenta in cazul in care implicarea Canonical se incheie.

Pe 12 Martie 2009,Ubuntu a anuntat suportul pentru dezvoltarea celei de a 3 a parti a platformei de management cloud ca si cele folosite de Amazon EC2.

Unity a devenit GUI standard pentru Ubuntu Desktop.

Avantaje Ubuntu

Avantajul principal este cel economic,ubuntu este gratuit. Acesta vine cu o gama larga de programe la randul lor gratuite cum ar fi cele media,internet,office,download,programare si web development.

Distributiile ubuntu nu reprezinta un interes foarte mare pentru creatorii de virusi asa ca are un numar redus de virusi.

Nivelul de securitate este unul mult mai ridicat fata de Windows.

Exista implicit un super-administrator (root) care neaparat are o parola - spre deosebire de Windows, unde pot fi mai multi si de obicei fara parole.

Este foarte avantajos cand vine vorba de servere astfel probabilitatea blocarilor este foarte redusa.

Ubuntu dispune de o baza de documentatie larga pentru orice problema datorita faptului ca exista un forum dedicat utilizatorilor in care isi expun problemele si li se ofera solutii.

Este foarte usor de customizat dispune de teme si efecte 3D gratis.

Obtinerea Sistemului de operare

Primele versiuni Ubuntu disponibile si modul in care le obtinem

Ubuntu poate fi descarcat ca imagine ISO si incape cu usurinta pe un CD. Alternativ, utilizatorii pot comanda gratuit prin posta versiunile 6.06 si 7.04 folosind serviciul ShipIt oferit de Canonical. Multe distributii Linux necesita descarcarea a numeroase imagini ISO si procesul lor de instalare poate dura cateva ore, dar Ubuntu poate fi instalat rapid, de pe un singur disc.

Incepand cu versiunea 6.06, CD-ul de instalare.

Ubuntu poate fi folosit si ca LiveCD.In acest fel, utilizatorul poate experimenta cu programele disponibile si verifica compatibilitatea sistemului de operare cu hardwareul existent fara a porni procesul de instalare. Exista si un CD alternativ, pentru cei ce intampina probleme la instalarea de pe LiveCD, au un sistem slab performant sau pur si simplu doresc o instalare avansata folosind programul debian-installer.

LiveCD-ul contine si o colectie de software open source ce poate fi instalat pe sistemul de operare Microsoft Windows: Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, AbiWord, Blender sau ClamWin.Fiecare versiune este lansata in doua variante: una destinata instalarii pe computere personale de birou si laptopuri si o a doua pentru servere. Prima este disponibila pentru arhitecturile x86 si x86-64, in timp ce la a doua se adauga suport pentru arhitectura SPARC (fara LiveCD).

Cea mai recenta (versiune la inceperea atestatului) Ubuntu este 15.04 (Vivid Vervet), lansata in aprilie 2015.

Pentru obtinerea acesteia accesati site-ul http://ubuntu.ro/obtine/

In functie de nr. de biti si nevoi puteti alege 3 tipuri de versiuni,una pentru desktop,una pentru desktop cu suport pe termen lung si o versiune pentru server cu suport pe termen lung variante pe 32 si 64 biti.

Bibliografie:

http://askubuntu.com/

http://www.tecmint.com/ubuntu-15-04-installation-on-uefi-firmware/

http://cristianls.ro/configurare-ubuntu-15-04-dupa-instalare/

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
4 516 cuvinte
Nr caractere:
24 140 caractere
Marime:
5.48 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatica
Data publicare:
08.05.2018
Structură de fișiere:
  • Instalarea si configurarea Ubuntu.docx
Predat:
la liceu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Ubuntu este o distributie populara de Linux, conceputa in special pentru computerele personale....
Ubuntu este o distributie populara de Linux, conceputa in special pentru computerele personale....
Descriere: Instalarea si configurarea unei placi de retea in Linux/Windows. Monitorizarea...
INTRODUCERE Informatica este stiinta care se ocupa cu studiul si elaborarea metodelor de...
Pentru a putea prezenta corect un sistem de operare trebuie sa ne referim la componentele unui...
Sus!