Generarea automata a testelor de tip grila si testarea elevilor pe baza lor

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

O metoda din ce in ce mai utilizata in procesul de evaluare a elevilor in cadrul orelor o constituie testele grila, intrebari cu raspunsuri multiple ce au unul sau mai multe raspunsuri corecte. Iar implementarea programelor pe calculator in acest scop a facut mai usoara utilizarea si crearea acestora.

Programul respectiv reprezinta o aplicatie simpla, usor de utilizat, care genereaza teste grila, pornind de la un fisier de intrebari usor de creat, accesat si modificat, testarea si calcularea punctajului obtinut facandu-se tot in cadrul acestui program. Desi simplu la prima vedere, acest program ar putea fi utilizat in procesul de evaluare a elevilor in cadrul orelor de geografie, fizica, informatica, biologie, chimie etc. Intrebarile sunt introduse in fisier dupa o tematica anumita, un capitol anume.

Este necesar ca datele introduse de utilizator sa fie corecte, deci sa corespunda cerintelor impuse, pentru a nu induce erori in rularea programului.

Pana la "era calculatoarelor" evaluarea cu ajutorul testelor grila necesita mai mult timp, mai multe materiale, foi etc. Astazi insa, cu ajutorul calculatorului si a unui algoritm bine pus la punct se poate scurta durata de evaluare iar timpul ramas poate fi de folos in alta scopuri, de exemplu predare.

Asadar, avantajul oferit de catre calculator omului este indiscutabil. Practic in toate domeniile de activitate calculatorul a devenit o necesitate din cauza eficientei sale pe toate planurile. In curand se va ajunge ca prezenta calculatorului in orice domeniu sa fie indispensabila, si multe dintre atributiile omului vor fi treptat preluate de roboti condusi de o intelegenta artificiala.

2.Despre limbajul Pascal

Un limbaj de programare este un limbaj artificial care prin exprimari simbolice (directive, comenzi, instructiuni) descrie operatiile de prelucrare automata a datelor, necesare pentru rezolvarea unei anumite probleme a utilizatorului.

Calculatorul manipuleaza informatia sub forma binara. El nu intelege decat comenzi date in binar. Codul in care sunt scrise aceste comenzi este codul binary, iar limbajul este limbajul masina. Se numeste asa pentru ca el este un limbaj al masinii, al procesorului. Este specific fiecarui tip de masina deoarece setul de instructiuni pe care le ntelege calculatorul trebuie sa se regaseasca sub forma de circuite electronice in procesor. Pentru om este foarte greu sa urmareasca un program scris in limbajul masina, program care este un sir de cifre binare. Instructiunile din limbajele de nivel inalt sunt traduse in acel sir de cifre binare, care constituie codul masina. Aceasta operatie se realizeaza cu ajutorul unor programe traducatoare.

Din aceasta cauza au fost create limbajele de programare de nivel inalt. Ele sunt mai apropiate de limbajul uman si sunt in general portabile, adica, cu foarte mici modificari, un program scris in astfel de limbaj va putea fi executat pe orice tip de calculator. O instructiune dintr-un limbaj de nivel inalt codifica un grup de instructiuni masina. Limbajele de programare de nivel inalt se mai numesc si limbaje algoritmice deoarece descriu algoritmul de rezolvare a problemei sub forma unei secvente de instructiuni care se vor executa in ordinea in care au fost scrise. Limbajul Pascal este un limbaj de nivel inalt.

3. Analiza problemei

In elaborarea programului, am stabilit necesitatea urmatoarelor date de intrare:

- un fisier cu tip, care sa contina intrebarile intr-o forma usor de accesat si de modificat;

- numarul de intrebari pe care sa-l contina chestionarul produs de acest program;

O intrebare va avea urmatoarea forma:

- enuntul intrebarii (enunt);

- cele trei variante de raspuns (var_a, var_b, var_c);

- raspunsul corect (care poate sa contina orice varianta, sau poate sa nu contina nici una, in cazul in care toate sunt incorecte) - corect;

- capitolul (tematica sau materia) din care face parte intrebarea (capitol);

Programul va efectua testarea prin intermediul unei interfete usor de utilizat, apoi va afisa punctajul obtinut si va produce un fisier text cu testul generat si punctajul din urma testarii.

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
3 472 cuvinte
Nr caractere:
19 001 caractere
Marime:
26.21 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatica
Data publicare:
18.09.2017
Structură de fișiere:
  • Generarea automata a testelor de tip grila si testarea elevilor pe baza lor.doc
Predat:
Grup Şcolar Bicaz
Profil:
Real
Profesorului:
Prof. Vancea Ioan
Te-ar putea interesa și:
1. LOCUL SI ROLUL PSIHODIAGNOZEI IN CADRUL STIINTEI SI PRACTICII PSIHOLOGICE; FUNCTIILE...
CAP. I. BAZELE MARKETINGULUI 1.1. CONCEPTUL DE MARKETING CLASIC Pentru orice firma, piata...
Operatii asupra inregistrarilor dintr-o tabela Intr-o tabela Access se pot realiza urmatoarele...
NOTIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND SISTEMELE DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE O baza de date (database)...
INTRODUCERE 1.1. Psihodiagnoza, domeniu de vocatie al profesiunii de psiholog O revista...
Sus!