Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

. Generalitati pag.4
2. Operatori. Tipuri de date pag.8
3. Operatii specifice bazelor de date pag10
4. Enunt problema pag15
5.Rezolvare problema pag15
6.Bibliografie pag.20

Extras din atestat:

2006 Cuprins 1. Generalitati.

pag. 4 2. Operatori. Tipuri de date.

pag. 8 3. Operatii specifice bazelor de date pag10 4. Enunt problema. pag15 5. Rezolvare problema. pag15 6. Bibliografie. pag. 20 1. Baze de date.

generalitati. O baza de date este un sistem de colectii de date referitoare la un domeniu particular, care poate fi utilizat si prelucrat de mai multi operatori in scopuri diferite.

Sistemul de gestiune al bazelor de date (SGBD) este un pachet de programe care realizeaza gestiunea si prelucrarea complexa a bazelor de date.

Pentru descrierea structurilor datelor, precum si a relatiilor dintre acestea intr-o baza de date se utilizeaza un procedeu formal, numit model conceptual. In practica prelucrarii automate a datelor, s-au consacrat urmatoarele modele conceptuale.

Ierarhic retea relational Modelul ierarhic Se bazeaza pe structuri de reprezentare arborescente si tipuri de relatii 1 la 1 si 1 la n. Cu ajutorul acestui model, structura bazei de date poate fi reprezentata sub forma unui arbore cu un nod radacina (trunchiul) si celelalte noduri (ramuri) contin colectiile de date.

Legaturile intre noduri reflecta relatiile de asociere intre inregistrarile (set de date cu aceleasi proprietati) colectiilor de date superioare si inferioare.

Modelul ierarhic are urmatoarele caracteristici: accesul direct este posibil numai la inregistrarile din colectia de date radacina: accesul la inregistrarile colectiilor de date inferioare se face prin specificarea tuturor colectiilor, care se gasesc pe drumul de la colectia radacina pana la colectiacercetata: toate inregistrarile din colectiile bazei de date, cu exceptia colectiei de date radacina au cate o inregistrare superioara.

Se defineste astfel o relatie, care asigura consultarea inregistrarilor din colectiile de date de sus in jos si de la stanga spre dreapta (modul top-down). Modelul ierarhic are unele limite, in special la operatiile de actualizare (modificarea valorilor) a bazei de date, deoarece adaugarea de inregistrari se poate face numai cu precizarea colectiei de date superioare (cu exceptia colectiei de date radacina), iar stergerea unei inregistrari, genereaza stergerea tuturor inregistrarilor subordonate.

Modelul retea Se bazeaza pe structura de reprezentare retea si tipuri de relatii 1 l1 1, 1la n si m la n. O retea este formata din mai multe noduri legate intre ele.

In modelul retea al unei baze de date, fiecare nod reprezinta o colectie de date iar legaturile reflecta relatiile de asociere. Caracteristica principala este aceea ca, accepta ca oricare colectie de date sa se situeze pe nivelul 1, prin indicarea explicita a relatiilor dintre acestea. In plus, accepta existenta temporara a inregistrarilor fara legaturi cu alte inregistrari si permite reprezentarea unica a inregistrarilor in baza de ...

Bibliografie:

Colectia de informatica - FOX PRO - teorie si aplicatii

Editura Else

Autorii: Eugen Popescu

Mihaela Codres

Doina Preda

Ecaterina Boarna

Sofia Vitelaru

Limbajul Pascal structuri dinamice de date, grafuri si programare orientata pe obiecte

Editura Else

Autori: Eugen Popescu

Sofia Vitelaru

Mihaela Codres

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fox Pro - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
2 374 cuvinte
Nr caractere:
14 401 caractere
Marime:
16.48KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
baze de date, Fox Pro
Predat:
la liceu
Sus!