Comenzi Modelare 3D

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Cap. I. Conceptul de CAD. Programul AutoCAD

Cap. II. Notiuni introductive privind aplicatia AutoCAD

Cap. III. Reprezentarea tridimensionala. Solide. Comenzile: UNION. SUBTRACT

Cap. IV. Comenzile UNION si SUBTRACT

Cap. V. Aplicatii

Extras din atestat:

ARGUMENT

Prin realizarea sarcinilor care au recurs din tema proiectului am demonstrat ca incheierea ciclului de invatamant s-a finalizat cu insusirea aproape in totalitate a competentelor prevazute de Standardele de Pregatire Profesionala pentru specializarea ,,TEHNICIAN PROIECTANT CAD".

Proiectul in discutie prezinta complexitate prin faptul ca vizeaza atat continutul abordat cat si tehnicile de realizare a prezentarii multimedia (PowerPoint).

Pentru realizarea prezentarii (produsul soft) am folosit cunostintele dobandite in cadrul modulelor " Multimedia" (Modul X- clasa a XII-a) si "Tehnologia informatiei si Comunicatiilor" ( clasa a XII-a).

Pentru realizarea prezentarii, a continutului si tehnoredactarea documentatiei proiectului am folosit tehnica de calcul si tehnologii IT multimedia.

Continutul abordat in cadrul prezentarii vizeaza modulele din clasa a-XI-a: "Utilizarea Aplicatiilor de tip CAD" (Modul II), "Bazele desenarii Asistate de Calculator" (Modul X), "Elemente de baza privind Interfata CAD" (Modul XI) si cele din clasa a-XII-a: "Realizarea desenelor in 2D"(Modul V), "Modelarea 3D" (Modul IX).

Aplicatia a fost gandita pentru a fi utilizata de elevi in cadrul orelor de laborator la modulul "Modelarea 3D" (Modul IX), clasa a XII a Exemplele sunt alese astfel incat sa poata fi pus in evidenta un numar cat mai mare de competente dobandite pe parcursul ciclului liceal.

Am comunicat cu profesorul coordonator , cu colegii , cu alti specialisti ceea ce m-a obligat sa aplic tehnici de comunicare orala si sa utilizez strategii eficiente de comunicare. Am consultat INTERNET-ul si literatura tehnica de specialitate in limba franceza si engleza ceea ce m-a obligat sa utilizez cunostintele de limba straina.

Pentru a crea obiecte realiste, trebuiesc editate de obicei formulele simple. Se pot crea solide complexe facand adaugiri, eliminand bucati din acestea sau intersectandu-le. Aceste operatii se numesc operatii booleene, care in acest context inseamna utilizarea functiilor logice, cum ar fi adunarea sau scaderea, aplicate obiectelor.

In lumea reala, forma celor mai multe obiecte nu este simpla. Adesea, aceasta forma este complexa, constituita dintr-un set de forme simple combinate intre ele in mod adecvat, pentru a genera forma finala. Modelarea spatiala a obiectelor in mediul AutoCAD trebuie sa reproduca obiectele din lumea reala. Asadar, pentru a genera obiecte spatiale, mediul AutoCAD trebuie sa dispuna de facilitati de combinare a formelor simple. Acest lucru este asigurat de existenta comenzilor care aplica operatii booleeene pe solidele virtuale: UNION, SUBTRACT.

Bibliografie:

Informatica - Tehnologii asistate de calculator , Manual pentru clasa a X a , Editura didactica si pedagogica, R.A. 2004

AutoCAD 2000, Aplicatii, Editura Teora, autor Ionel Simion

AutoCAD -ul in trei timpi, ghidul proiectarii profesionale, Editura Polirom 2004, autor Mircea Badut

Utilizarea aplicatiilor de tip CAD, Editura Treira- Oradea 2006, autor ing. prof. Radu Luncan

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comenzi Modelare 3D.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
4 616 cuvinte
Nr caractere:
25 920 caractere
Marime:
2.71MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
modelare 3d, informatica
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!