Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Acest atestat este creat in Borland C++ si propune realizarea unui program care sa permit efectuarea unui test de admitere la Academia de Politie sau in general la Scolile de Politie.

Imediat dupa deschiderea aplicatiei se face acces la pagina principal, daca pot spune asa, unde este afisat numele atestatului, "Teste Grila pentru Academie" si numele elevului, "BUGA ALEXANDRINA".

In urmatoarea pagina a aplicatiei se face acces la meniul testului pozitionat in partea de sus, in central paginii se afla o explicatie cu privire la modul de folosire a testului, iar in partea de jos se afla trei butoane, "VALIDEAZA", "<-" si "->", primul este buton de verificare a raspunsului, iar celelalte doua sunt butoane de navigare la la o intrebare la alta, inainte si respective inapoi.

Apasand o tasta oarecare trecem mai departe spre prima intrebare de la testul de Limba Romana. Folosind cele doua butoane de navigare putem sa trecem la urmatoarea intrebare. Cu ajutorul mouselui putem sa trecem la testul de Limba Engleza fara sa ne pierdem raspunsurile date anterior.

Analiza aplicatiei:

Se face trecerea de la modul text la cel grafic prin intermediul functiei init. Intrebarile celor doua probe se afla in fisierele << rom.txt >> si << eng.txt >>, iar raspunsurile se afla in fisierele << a_rom.txt >> respectiv << a_eng.txt >>(0 pentru prima optiune, 1 pentru a doua etc.).

Se deseneaza pe ecran un meniu alcatuit din 3 butoane, reprezentand materiiile (actionarea acestora face trecerea de la o materie la alta ; in momentul in care se executa aceasta trecere nu se pierd raspunsurile date pana acum) la care se poate sustine testul grila si butonul de iesire. In cadrul functiei main se completeaza codurile pentru fiecare dintre actiunile ce sunt declansate de apasarea acestor butoane. Aplicatia mai prezinta de asemenea si butoanele Valideaza( verifica si afiseaza corectitudinea raspunsului dat la intrebarea curenta), <- (face trecerea la intrebarea anterioara), -> (face trecerea la intrebarea urmatoare).

Finalitatea testului grila presupune raspunderea la toate intrebarile de la ambele materii( in total 60 de intrebari). In functie de corectitudinea raspunsurilor date se afiseaza nota obtinuta pe ecran.

- Utilitate:

Permite aflarea nivelului de pregatire la care se afla elevii care se pregatesc sa sustina examenul de admitere la Academia de Politie.

- Sisteme de operare:

- Windows

- Dos

- Bibliografie: Subiecte propuse la Academia de Politie 2006.

Programare moderna in C++

Programare in limbajul C/C++ pentru liceu

C++ Ghid pentru incepatori

Internetul

Functiile utilizate:

- Functia Citeste - citeste intrebarile si variantele de raspuns din interiorul fisierelor "rom.txt" sau "eng.txt"

- Functia Afiseaza - transpune pe ecran intrebarea curenta si variantele de raspuns

- Functia LoadAnswer - incarca in memorie raspunsurile la intrebarile celor doua probe

- Functia Status - afiseaza intr-un chenar aflat la baza ecranului informatii despre materia curenta si despre intrebarile ramase si la care s-a raspuns

- Functia Wrap - afiseaza un text pe ecran intr-un spatiu delimitat ;se poate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • C++.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 350 cuvinte
Nr caractere:
9 403 caractere
Marime:
20.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
algoritm, scripturi, programare
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!