Agenda telefonica

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

aProgramul cu tema "Agenda telefonica" a fost conceput si realizat cu scopul de a ajuta orice persoana sa consulte si sa gestioneze baza de date cu abonati telefonici. Principiile de baza ale programului sunt urmatoarele:

- Mod de utilizare accesibil oricarei persoane;

- Se pot afla date despre abonatii telefonici;

- Actualizarile bazei de date constau in adaugare, modificare si stergere a unuia sau mai multi abonati telefonici;

- Cautarea abonatilor se face dupa nume, adresa sau telefon;

- Lista cu abonatii telefonici poate fi vizualizata in totalitate in oridine de la A la Z sau invers;

- Se poate afla numarul de abonati;

- Iesirea din program se face in doua moduri: cu revenire la mediul de lucru FOX-PRO sau cu iesire din mediul de lucru FOX-PRO. La executia programului cu numele ATESTAT.PRG(se face prin scrierea comenzii DO ATESTAT in fereastra de comenzi in mediul de lucru FOX-PRO) apare un ecran care simuleaza incarcarea acestuia cu un mesaj de asteptare ,,Pregatire pentru incarcare " , timp de cateva secunde, dupa care se intra in program. Utilizarea acestui program se face prin accesarea unei bare de meniu(aceasta se afla in partea de sus a ecranului) cu mai multe optiuni(PAD-uri) fiecare fiind insotita de un mesaj cu numele acesteia care apare in partea de jos a ecranului. Fiecare optiune se selecteaza prin pozitionarea cursorului pe aceasta si daca se doreste executia acesteia se apasa tasta <ENTER>. In concluzie, acest program, prin intermediul mai multor optiuni, se foloseste de o singura baza de date cu abonati telefonici din municipiul Buzau cu numele ABONATI.DBF. Bara de meniu este alcatuita din urmatoarele meniuri orizontale(PAD-uri):

- ACTUALIZARI

- CAUTARE DUPA

- VIZUALIZARE

- INFORMATII

- IESIRE DIN

- AJUTOR La selectarea meniului orizontal ,,ACTUALIZARI", se vor activa patru meniuri verticale(POPUP-uri) fiecare avand numele: ADAUGARE, MODIFICARE si STERGERE. La selectarea optiunii ,,ADAUGARE" va apare o fereastra tip formular pe care utilizatorul va trebui sa completeze spatiile goale. Aceasta fereastra ajuta utilizatorul sa adauge noi abonati telefonici prin introducerea numelui si prenumelui, adresei si numarului de telefon fiecarui abonat telefonic. Dupa completare programul va pune o intrebare prin ,,Adaugati inregistrarea?" astfel incat utilizatorul va trebui sa raspunda prin D(da) sau N(nu). La raspunsul cu D programul va adauga o noua inregistrare dupa care va apare mesajul "Inregistrarea a fost adaugata !", iar in caz contrar va apare mesajul "Inregistrarea nu a fost adaugata !". Apeland optiunea "MODIFICARE" se va activa o fereastra care cere utilizatorului sa introduca numele abonatului dupa care programul il va cauta. In caz afirmativ, programul va afisa inregistrarea cu numele respectiv, dupa care utilizatorul va putea sa modifice oricare din campurile nume, adresa si telefon. Iar in caz contrar utilizatorul va fi avertizat de mesajul "Numele nu exista !". Pentru ca modificarile ce s-au facut sa ramana inregistrate utilizatorul va trebui sa apese <Ctrl+W>. La apelarea optiuni "STERGERE" utilizatorului i se va cere numele abonatului care va urma sa fie sters. Dupa introducerea numelui si apasarea

Download atestat

Primești atestatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, fpt, dbf, prg, fxp
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
8 fisiere
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 008 cuvinte
Nr caractere:
17 183 caractere
Marime:
477.67 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatica
Data publicare:
16.08.2017
Structură de fișiere:
  • FOXUSER.FPT
  • FOXUSER.DBF
  • BIGCHARS.PRG
  • BIGCHARS.FXP
  • atestat.prg
  • atestat.FXP
  • ATESTAT.DOC
  • ABONATI.DBF
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Profesorului:
Vancea Ion
Te-ar putea interesa și:
In fiecare zi, in fiecare moment, fiintele comunica intre ele, adica fac schimb de informatii....
In conceptia noastra dezvoltarea economica locala este singurul proces macro - structural, in...
Mobilul - de la - caramida la bijuterie - Istoria telefonului mobil nu insumeaza decit 20 de...
In fiecare zi, in lume, in jur de 330. 000 de oameni isi cumpara un telefon celular. De cativa...
1. PREZENTAREA SERVICIULUI DE TELEFONIE MOBILA o Denumirea o Utilitatii, satisfactii o...
Sus!