Tehnologia și Tehnica Servirii Autoservirii

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT............................................................PAG 3
CAP 1 Aprovizionareacu materii prime si auxiliare
1.1 Materii prime de origine vegetala........................pag 6
1.2 Materii prime de origine animala........................pag 9
CAP 2 Intocmirea planului zilnic
2.1 Prezentarea listelor meniu..............................pag 11
2.2 Meniul zilei.....................................................pag 15
CAP 3 Studiul de piata privind aprovizionarea
3.1Aprovizionarea directa....................................pag 16
3.2Aprovizionarea indirect...................................pag 17
3.3Aprovizionarea de la furnizor unic..................pag 18
3.4Aprovizionarea de la mai multi furnizor..........pag 19
3.5Aprovizionarea pe baza de contract.................pag20
CAP 4 Repartizarea sarcinilor pe membrii echipei de lucru
4.1Atributiile bucatarului-sef.................................pag 22
4.2Atributiile ajutorului de bucatar......................pag 25
4.3Atributiile sefului de partida...........................pag25
CAP 5
Norme generale privind tehnica securitatii munci ..............pag 26
BIBLIOGRAFIE..................................................pag 27
ANEXE ...............................................................pag 28

Extras din atestat:

Aparuta la inceputul sec-XX-, se pare mai intai in alimentatia piblica si apoi in comertul cu ridicata si cel alimentar, autoservirea a inregistrat in evolutia ei cateva etape de 'explozie' in perioada crizei economice mondiale ( 1929-1933) si perioada de dupa al doilea razboi mondial in SUA,iar mai apoi, sfarsitul anilor 50 si ani 60 ai sec-XX- in tarile vest-europene.

In present autoservirea este cea mai raspandita forma de vanzare a marfurilor de cerere curenta in SUA de exemplu, realizandu-se, pe aceasta cale, peste 90% din vanzari de marfuri alimentare si realimente de cerere curenta. Estenta autoservirii rezida in faptul ca actul de vanzare cumparare nu se mai realizeaza prin intermediul vanzatorului , ci prin alegerea directa, nemijlocita, a marfurilor de catre cumparatori.

Autoservirea avantaje deosebite atat pentru cumparatori carora le mareste gradul de confort, si eliminarea presiuni sociale ce exista in cadrul orcarei relatii dintre cumparator si vanzator, prin accesul liber la intrega gama de marfuri etalata si dezvolatrea predispozitiei pentru cumparaturi, prin economia generala de timp cat si pentru comercianti( prin reducerea numarului de persoana, cresterea productivitati muncii, uitilizarea mai eficienta a spatiului, rotatia mai mare a stocurilor, si, in general, realizarea unei eficiente superioare).

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia si Tehnica Servirii Autoservirii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
5 257 cuvinte
Nr caractere:
29 650 caractere
Marime:
1.01MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Industrie Alimentară
Tag-uri:
tehnici, autoservire, gastronomie
Predat:
la liceu
Sus!