Tehnologia de Preparare a Salatelor

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

NTRODUCERE 4
CAPITOLUL I 6
ALIMENTATIA PUBLICA - COMPONENTA A SFEREI SERVICIILOR 6
1.1. Definirea notiunii de serviciu 6
1.1.2. Servirea clientului - obiectiv esential al activitatii de servicii 7
1.2. Abordarea generala serviciilor a conceperii serviciilor 7
1.2.1.Conceperea serviciului de baza 8
1.3. Serviciul privit ca output 8
1.4. Conceptul de calitate a serviciilor 9
1.4.2. Evaluarea calitatii serviciului de catre consumator 10
1.4.3. Factorii de non - calitate 11
1.4.4. Criterii de abordare a calitatii serviciilor de alimentatie publica 12
1.5. Alimentatia publica - subramura a comertului interior. Rolul si importanta economico - sociala a acesteia 15
CAPITOLUL II 18
ORGANIZAREA INTERNA A RESTAUARNTELOR 18
2.1. Organizarea interioara a unui restaurant 18
2.1.1. Structura spatiului restaurantului 18
2.1.2. Fluxurile de circulatie 21
2.2. Structura dotarii tehnico - materiale din unitatile de alimentatie publica 21
2.3. Asigurarea si utilizarea eficienta a personalului in unitatile de alimentatie publica 23
2.3.1. Pozitia si rolurile personalului de contact din unitatile de alimentatie publica 23
2.3.2. Formatia de lucru in unitatile de alimentatie publica 25
2.3.3. Cerinte privind formarea si comportamentul personalului din unitatile de alimentatie publica 26
2.3.4. Atributii profesionale specifice functiei 28
2.3.5. Recrutarea personalului in unitatile de alimentatie publica 31
2.3.6. Incadrarea si promovarea in munca a personalului din unitatile de alimentatie publica 32
CAPITOLUL III 33
TEHNOLOGIA PREPARARII SALATELOR 33
3.1. Ustensile pentru prepararea salatelor 33
3.2. Tehnologia preparairii salatelor 35
3.3. Tehnologia prepararii salatelor din legume proaspete 37
3.3.1. Tehnologia prepararii salatelor 39
3.3.2. Fisa tehnologica 41
CONCLUZII 44

Extras din atestat:

Alimentatia publica reprezinta una din laturile importante ale servirii turistice, incadrandu-se in grupa serviciilor de baza. Sectorului de alimentatie publica ii revine sarcina de a asigura ansamblul conditiilor necesare pentru ca turistul sa-si poata procura hrana necesara de-a lungul calatoriei. El are rolul de a organiza productia proprie de produse culinare si de a asigura servirea consumatorului in cele mai bune conditii.

Emanciparea si evolutia populatiei a facut ca toate elementele care intregesc cursul unei zile sa fie dezvoltate si modernizate direct proportional. Astfel, de la infrastructura unui oras, caile de comunicatie si transport, pana la cladiri, unitati de agrement, unitati de cazare si unitati de alimentatie au reinviat inevitabil. Din anii aristocratici, cand numai clasa sociala care se deosebea prin venituri, statut si proprietati putea sa ia parte la evenimente organizate in cinstea lor, prilej de evidentiere a unui potential de agrement si de alimentatie remarcabil, iata ca in zilele noastre, aceste evenimente s-au extins din toate punctele de vedere. Nici arhitectura nu a intarziat sa-si puna amprenta, independenta in expresie fiind una din punctele forte ale actualitatii.

Favorizand aparitia unei explozii a acestor unitati, ideile care la inceput pareau doar vise, au luat forma unor cofetarii, braserii, baruri, unitati cu specific, pana la restaurante care parca coexistau cu identitatea si obiceiurile proprietarului.

Accesibilitate, personalizare si diversitate sunt doar o parte din elementele care contureaza acum unitatile de alimentatie, pentru ca pe acestea o sa ma axez in lucrarea mea de licenta.

Un restaurant ofera posibilitatea de a imbina placutul cu nevoile fiziologice, aceste doua elemente impletindu-se intr-un tot unitar care desavarsesc cunostintele omului modern. In cele ce urmeaza, in aceasta lucrare voi aborda problematica unui restaurant, in principal valorificarea potentialului acestuia de a-si evidentia activitatea printr-un nivel de profitabilitate ridicat. Indicatorii de performanta vor fi cei care vor da verdictul acestui nivel, ramanand ca spre finalul lucrarii sa subliniez evolutia sau eficienta acesteia, respectiv rezultatele slabe ale unitatii.

CAPITOLUL I

ALIMENTATIA PUBLICA - COMPONENTA A SFEREI SERVICIILOR

1.1. Definirea notiunii de serviciu

Integrate in structurile si mecanismul procesului social al reproductiei, serviciile deservesc colectivitati de oameni, unitati economice, institutii si persoane fizice. Prestarile de servicii sunt o forma mai inalta de satisfactie a trebuintelor, ele satisfac nevoile materiale si spirituale, individuale sau colective si au o dinamica de crestere pronuntata. ,,Serviciul este o experienta temporala traita de un client atunci cand intra in contact cu personalul intreprinderii sau cu un suport material si tehnic" (Michel Langlois).

Bibliografie:

Baranescu Rodica ,,Turism si alimentatie publica", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1985

Branza Aurel ,, Asigurarea resurselor materiale", Note de curs, Universitatea ,,Al.I.Cuza", Iasi 1995

Bujoreanu Gheorghe ,, Organizarea activitatilor de alimentatie publica si hoteliera", Editura Didactica sl Pedagogica, Bucuresti, 1986

Donoaica S. ,, Aspecte din activitatea de turism", Editura Litera Bucuresti 1989

Florea Constantin ,,Indrumar pentru unitatile de alimentatie publica", Editura Didactica si Pedagogica Bucuresti, 1988 ,, Al.I.Cuza"Iasi,1994

Gafencu-Zait Adriana ,,Marketingul serviciilor", Curs litografiat, Universitatea ,,Al.I.Cuza", lasi, 1996

Ferent Emil ,,Economia, organizarea si gestiunea unitatilor de comert si turism", Note de curs, Universitatea ,,Al.I.Cuza"Iasi, 1996-1997

Margulescu Dumitru - ,,Analiza eficientei economice a activitatii intreprinderilor de turism si alimentatie publica", Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995

Nicolescu Radu - ,, Tehnologia activitatii in restaurante si baruri", Editura Didactica si Pedagogica , Bucuresti, 1981 ,,Servicii de turism-alimentatie publica", Editura Litera, Bucuresti, 1989

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Preparare a Salatelor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
10 676 cuvinte
Nr caractere:
60 706 caractere
Marime:
349.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Industrie Alimentară
Tag-uri:
tehnologia, potential
Predat:
la liceu
Profesorului:
Mirela Ionescu
Sus!