Tehnologia de obținere a sucului cu pulpă

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argumentul(Istoric).................................................................................................pag

I.1.Caracteristicile materiilor prime si auxiliare utilizate in procesul de fabricatie a ...........

I.2.Materiale de ambalare si ambalaje ....................................................pag.

II.1.Schema procesului tehnologic de obtinere a sucului cu pulpa....pag.

II.2.Descrierea procesului tehnologic................................................ ....pag

III.Retete de fabricatie.................................................................. ....pag.

IV.Indicii de calitate ........................................................................pag.

V.Defectele sucului cu pulpa si masuri pentru evitarea lor.............pag.

VI.Lista utilajelor folosite......................................................................pag.

VII.Masuri de igiena si norme sanatate si securitate in munca...........................pag.

Echipamente tehnice,echipamente individuale de protectia muncii...................pag.

Concluzii personale...........................................................................pag.


Proba practica

Anexe

Bibliografie

Extras din atestat:

Proiectul conceput a fost realizat cu scopul de a reflecta insusirea competentelor profesionale nivel 3: abilitati cheie, competente tehnice generale, competente tehnice specializate.

Realizarea proiectului implica autorul intr-o activitate de cercetare, de utilizare a cunostintelor teoretice si practice dobandite in anii de studiu prin disciplinele de specialitate, demonstrand nivel de pregatire profesionala in domeniul industrie alimentara, calificarea profesionala de tehnician in industria alimentara.

Activitatea de elaborare a proiectului pune accentual pe munca individuala, dezvolta personalitatea si creeaza premisele largirii capacitatii de decizie.

Alegerea temei s-a facut pe baza mai multor criterii si date cu privire la materiile prime si auxiliare folosite, a tehnologiei de fabricatie, a utilajelor folosite, a caracteristicilor produsului, a normelor de calitate, a bilantului de materiale si a normelor de protectia si sanatate a muncii.

Produsele sunt produse alimentare legate de nevoile curente ale omului astfel beneficiaza de o cerere stabila pe piata, fapt ce a dus la o diversificare a ofertelor prin folosirea unor materii auxiliare.

Fructele sunt una dintre cele mai vechi forme de hrana cunoscute de om. De fapt, Adam, primul barbat de pe pamant a mancat un mar, fructul care era interzis in rai. Exista multe referinte in literatura veche ceea ce privesc fructele. Vedas spune ca fructele formeaza baza macarii zeilor. In conformitate cu Coranul, fructele precum sunt strugurii, curmalele, smochinele, maslinele si rodii sunt daruri si fructe din rai.

In antichitate oamenii considerau ca fructele sunt inzestrate cu proprietati divine si magice. Ei le ofereau drept ofranda zeilor si zeitelor. De asemenea le foloseau pentru decorarea templelor, a vesmintelor sau a hainelor de sarbatoare si a vaselor sacre.

Fructele proaspete si uscate sunt principala sursa naturala de hrana a oamenilor. Ele sunt excelente surse de minerale, vitamine si enzime. Ele sunt usor de digerat si actioneaza ca un efect de curatare a sangelui si a tubului digestiv. Persoanele care mananca in mod regulat fructe vor avea intotdeauna o sanatate buna. Mai mult decat atat, durerile cauzate de hrana care nu este naturala pot fi tratate cu ajutorul fructelor. Fructele proaspete si uscate nu sunt numai un mod de hranire bun ci si un bun medicament.

Bibliografie:

Banu Constantin - Manualul inginerului

Nichita M.L., Coman M., Cristea A.D., Ion D.I., Vieru C., Branzaru I. - Manual pentru industria de specialitate, Ed. Oscar Print, Bucuresti, 2004

Novetschi I. - Conservarea industriala a fructelor si legumelor prin pasteurizare si sterilizare, Ed. Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu, 2003

4. Segal Brad - Tehnologia conservarii fructelor si legumelor, Ed.

Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1964

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Obtinere a Sucului cu Pulpa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
5 421 cuvinte
Nr caractere:
30 615 caractere
Marime:
1021.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Industrie Alimentară
Tag-uri:
tehnologie, industrie alimentara
Predat:
la liceu
Sus!