ARGUMENT
Mi-am ales aceasta tema datorita dorintei mele de a ma documenta si de a descoperi lucruri noi si interesante despre "Fabricarea sortimentului "Franzela""
Proiectul contine un numar de sase capitole in care sunt evidentiate materiile prime si auxiliare, caracteristicile produsului, metodele de analize, calculele tehnologice, dar si reteta de fabricatie si schema tehnologica de fabricare a sortimentului "Franzela", precum si o anexa ce contine conditiile tehnice de calitate ale materiilor prime.
In aceasta lucrare am cuprins tot ce am invatat in cei patru ani de scoala,
argumentand in mare masura toate cerintele si criteriile in vigoare.
Tratarea continutului stiintific s-a realizat pe baza interdisciplinaritatii, a corelarii
notiunilor teoretice,deprinderilor de laborator si practice, in conformitate cu bibliografia recomandata.
Mi-am ales aceasta tema,deoarece consider ca painea graham este un
aliment bogat in fibre fiind recomandata in alimentatia suferinzilor de afectiuni gastrice (lenea stomacului), si nu numai, intrucat datorita continutului ei ridicat de celuloza favorizeaza peristaltismul intestinal.
Franzela este un aliment popular in aproape toate societatile lumii cu exceptia
Asiei care prefera orezul. Franzela este unul dintre cele mai vechi alimente, datand din era neolitica.
Primele feluri de franzela produse au fost preparate din terci de cereale, facut
din graunte macinate si apa. Este posibil sa fi aparut printr-un accident in timpul gatitului sau prin experimentare cu apa si faina de graunte.
Descendente ale acestor tipuri timpurii de paine inca se mai consuma in lume,
spre exemplu tortilla in Mexic, chapati in India, poa ping in China, turte de orez oatcake in Scotia, painea din porumb indian johnnycake in America de Nord si injera in Etiopia.
Acest tip de franzela simpla, nedospita a format baza alimentara a multor
civilizatii timpurii. Sumerienii mancau un tip de turte nedospite din orz, iar egiptenii secolului XII inaintea lui Cristos cumparau de la dughenele de pe strazi o paine numita ta.
Se considera ca franzela dospita a aparut in Egipt, datorita conditiilor
geografice si climaterice care favorizau cresterea unui soi de grau cu doua proprietati noi fata de soiurile anterioare. Prima proprietate a fost descoperita la inceputul Egiptului dinastic, si consta dintr-o varietate de graunte care puteau fi treierate fara a fi mai intai prajite. A doua a fost aparitia unui grau continand suficienta proteina formatoarea de gluten. Astfel s-a putut prepara o franzela care crestea.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.