Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Introducere
Capitolul I: Prezentarea generala a judetului Sibiu
1. 1. Asezarea geografica. Cai de acces in zona
1. 2. Potentialul turistic
1. 2. 1. Potentialul turistic natural
1. 2. 2. Potentialul turistic antropic
Capitolul II: Echipamentul turistic al judetului
Capitolul III: Comercializarea produsului turistic
Capitolul IV: Dezvoltarea si promovarea turismului in zona
4. 1. Solutii de valorificare a patrimoniului turistic al judetului Sibiu
4. 2. Promovarea turismului in Judetul Sibiu
Concluzii
Bibliografie
Anexe

Extras din atestat:

Romania dispune de toate conditiile naturale pentru a devenii una din cele mai importante destinatii turistice europene. Zonele cele mai cautate sunt: Litoralul Marii Negre, Bucuresti, Valea Prahovei (Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal), dar nu in ultimul rand numeroase orase medievale, care se remarca prin trecutul lor istoric si prin arhitectura, precum Sibiul, Brasovul, Sighisoara,, Deva. Manastirile din Moldova, Bisericile de lemn - Maramures, Delta Dunarii, Bran, statiuni balneare ( Baile Felix, Baile Herculane, Baile Tusnad, Calimanesti - Caciulata, Sovata, Vatra Dornei, etc), numerose pesteri si in viitor "Dracula Park".

Sibiul este situat in partea sudica a Transilvaniei pe raul Cibin si se situeaza la 45* 47' latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24* 05' longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena). Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus. La sud, la o distanta de circa. 30 km, se situeaza muntii Carpati si defileul Vaii Oltului. Populatia la 1 iulie 1998 a fost de aproximativ 170.000 locuitori. Localitatea se afla in zona temperat- continentala, cu influente termice datorate muntilor din vecinatate. Temperatura medie anuala este de 8,9* C.

Sibiul ofera o multitudine de posibilitati pentru petrecerea timpului liber.

Numeroase spectacole si activitati cultural artistice si sportive se desfasoara saptamanal aici.

Iar pentru petrecerea timpul liber in mijlocul naturii pe langa peisajul mirific al muntilor din jur, o alta modaliate de recreere o reprezinta promenade lungi sau scurte in parcurile din oras. Pentru persoanele dornice sa asculte muzica buna si sa se distreze , se remarca numeroasele terase, restaurante si discoteci.

Capitolul I :

Prezentarea generala a zonei.

Orasul Sibiu este considerat pe buna dreptate ca fiind unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase istorice din Romania si Europa, cu un patrimoniu arhitectural care se intinde pe 80 de hectare. Cetatea medievala a Sibiului, ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist, pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse.

Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de inmasurabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele satesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.

1.1 Asezarea geografica. Cai de acces .

Judetul Sibiu este situat in partea de Sud a Transilvaniei, la N de Carpatii Meridionali, intre 45o28' si 46o17' latitudine nordica si intre 23o35' si 24o57' longitudine estica, in Podisul Transilvaniei.

In cuprinsul acestui teritoriu, clar delimitat, urmele de locuire in colectivitati organizate sunt numeroase si semnificative, fiind rezultatele unor procese istorice indelungate si complexe.

Dupa mai multe forme de organizare administrativa de-a lungul secolelor, in anul 1921 a fost infiintat judetul Sibiu, compus din 6 plase, cu o suprafata de 3619 km2.

In 1926 plasa Sebes intra in componenta judetului Alba, in 1950 se constituie regiunea administrativ-economica Sibiu (care insa, datorita modificarilor ulterioare, va fi integrata in regiunea Stalin, apoi Brasov), iar in 1968 a fost creat din nou judetul Sibiu, in actuala sa forma, cu o suprafata de 5575 km2. Acesta este marginit la N si NE de judetul Mures, la E de judetul Brasov, la SE de judetul Arges, la S de judetul Valcea si la V si SV de judetul Alba.

Suprafata sa reprezinta 2, 28 % din suprafata intregii tari (5432 km2), iar populatia 1, 97 % din totalul populatiei Romaniei - 444.701 locuitori, la 1 iulie 1997. Dintre acestia 48, 66 % (216.387 locuitori) sunt de sex masculin, restul - 51, 34 % (228.314 locuitori) de sex feminin. Conform datelor recensamantului din 1992, structura etnica se prezinta astfel: 87,71 % romani, 4,26 % maghiari, 4,14 % tigani, 3,78 % germani, 0,11 % alte nationalitati.

Populatia este concentrata in proportie de 68,54 % (304.799 locuitori) in cele 7 orase - Agnita, Avrig, Cisnadie, Copsa Mica, Dumbraveni, Ocna Sibiului, Talmaciu - si doua municipii - Sibiu, Medias -, doar 31,46 % (139.902 locuitori) din totalul populatiei traind in mediul rural, in cele 53 de comune si 174 de sate (dintre acestea 12 sunt inglobate oraselor si municipiilor).

Densitatea populatiei pe teritoriul judetului este de 81,9 locuitori / km2.

Resedinta judetului se afla in municipiul Sibiu, important centru industrial, cultural-stiintific si turistic al Romaniei, in care este concentrata aproape jumatate din populatia totala a judetului.

In partea de Sud , hotarul judetului coboara spre Olt, de unde urca pentru a ajunge pe culmea principala a muntilor Lotrului, pe care o urmeaza cu fidelitate aproximativ 25 de km; apoi, aceasta se indreapta spre N, ajungand in valea Sebesului (aproape de Oasa Mare), pe care se mentine pana aproape de Sugag. De aici, granita judetului coteste spre N, cu o linie sinuoasa ce traverseaza Valea Secasului pe la V de Miercurea Sibiului, dealurile Secasului, Valea Tarnavei Mari (la V de Micasasa), ajungand in podisul fragmentat dintre Tarnava Mare si Tarnava Mica, la N de Velt.

Granita de N se mentine intre cele doua Tarnave, pana la N de Prod, in Dealul Mare (punctul extrem nord-estic al judetului). De aici ea porneste spre S, traverseaza Tarnava Mare, ocoleste spre E bazinul de origine al Hartibaciului, pentru a ajunge in final pe creasta, deasupra Podragului.

Urmarind limitele judetului, se constata o mare diversitate de elemente geografice, care inglobeaza inaltimi muntoase, dealuri si depresiuni largi, cu sesuri intinse si netede. Diferenta de nivel intre cota maxima (2535 m - Varful

Bibliografie:

Manualul de tehnologia turismului clasele XI - XII : -editura : Niculescu

-autori :Cristina Iordache , Florentina Costea , Ioana Pirjol , Cristinea Ghinescu , Sstefania Mihai , Valentina Capota.

Manual de tehnologie hoteliera

Adrese de internet :

www.sibiu.ro

www.infoturism.ro

www.worldtravel.ro

www.omnia.ro

www.rotravel.ro

Marketing turistic auxiliar pentru clasa XII

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sibiu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
74 pagini
Imagini extrase:
74 imagini
Nr cuvinte:
18 669 cuvinte
Nr caractere:
101 349 caractere
Marime:
139.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, cultura, traditie, diversitate geografica
Predat:
la liceu
Profesorului:
Cristina Iordache
Sus!