Munții Apuseni

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
Introducere
CAPITOLUL I - PREZENTAREA GENERALA A ZONEI
1.1. Asezarea geografica
1.2. Cai de acces
CAPITOLUL II - PREZENTAREA POTENTIALULUI TURISTIC AL ZONEI
2.1. Resurse naturale
2.1.1. Relieful
2.1.2. Elementele hidrografice ale MuntilorApuseni
2.1.3. Clima
2.1.4. Vegetatia
2.1.5. Fauna
2.1.6. Rezervatii naturale
2.2. Resurse antropice
2.2.1. Edificii religioase
2.2.2. Edificii culturale
2.2.3. Arta populara
CAPITOLUL III - PREZENTAREA BAZEI TEHNICO-MATERIALE A ZONEI
3.1. Unitati de cazare
3.2. Unitati de alimentatie
3.3. Baze de tratament
BIBLIOGRAFIA

Extras din atestat:

Proiectul meu se numeste Analiza potentialului turistic in Muntii Apuseni si va pune la dispozitie un continut din 25 pagini unde va voi prezenta elementele naturale, antropice, zone turistice si principalele trasee turistice Toate acestea va pot ajuta sa vizitati cea mai frumoasa zona din Carpatii Romaniei ce va pune la dispozitie cele mai interesante forme carstice si alte forme de relief din muntii Apuseni.

Elementele naturale prezentate sunt relieful, clima, hidrografia, vegetatia si fauna acestor munti care ocupa un loc aparte in inima Carpatilor romanesti.

Elementele antropice de interes turistic din muntii Apuseni sunt vestigiile arheologice, monumentele istorice si de arta, muzeele si casele memoriale, satele turistice, resursele turistice legate de activitatea economica, elemente de arhitectura populara, portul popular, manifestari folclorice, monumentele de arhitectura religioasa, precum si locuitorii acestei zone cunoscuti sub numele de moti si criseni fiind renumiti pentru ospitalitatea de care dau dovada pentru ca vizitatorii sa se simta bine la ei acasa.

Alte informatii care sunt prezentate in acest proiect sunt caracteristici despre anumite areale din Apuseni si despre principale trasee turistice care va pot ajuta sa circulati si sa vizitati cit mai usor acesti munti.

In finalul proiectului sunt prezentate forme de turism practicate in muntii Apuseni si sunt date informatii despre viitorul turismului in muntii Apuseni, mai ales acum cand am intrat in Uniunea Europeana si exista fonduri banesti pentru cresterea turismului in Apuseni.

Am ales sa prezint aceasta zona geografica importanta din Romania, deoarece am vizitat-o acum trei ani si mi-a lasat o impresie buna despre frumusetile naturii, creatiile omului, evenimentele folclorice si organizarea turismului in aceasta parte a Romaniei si unde m-am simtit ,,ca acasa".

Arealul muntilor Apuseni este o zona declarata in mare masura ca fiind defavorizata atit din punct de vedere economic cit si social, lucru datorat in special trecerii de la o economie centralizata la cea de piata. Astfel s-a ajuns ca nivelul de trai al locuitorilor sa scada alarmant in anii ce au trecut.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Muntii Apuseni.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
6 049 cuvinte
Nr caractere:
32 416 caractere
Marime:
826.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
munti, geografie, atestat
Predat:
la liceu
Sus!