Determinarea regimului de mineralizare și a unor indicatori fizici din apele subterane

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Apa a fost si va ramane un factor primordial pentru existenta si evolutia materiei vii, sub toate formele sale si o componenta valororasa pentru activitatile umane, fara de care nu se poate concepe dezvoltarea economica si sociala. Astfel, primele aglomerari urbane s-au dezvoltat in jurul unor surse de apa, iar majoritatea activitatilor industriale, comerciale, din agricultura, zootehnie sau transport, utilizeaza apa de diferite calitati in cantitati ce depind de gradul de dezvoltare nationala si, respectiv, regionala.

Desi apa este substanta cea mai raspandita pe suprafata globului, volumul de apa ce poate fi, cu usurinta, utilizat de catre oameni este relativ mic, prezentand o serie de particularitati privind accesul si modul de utilizare a apei. Astfel, aproximativ 1 miliard de oameni nu au acces la apa de calitate coprespunzatoare, iar 2 miliarde de oameni nu beneficiaza de conditii sanitare acceptabile.

Relatia noastra cu apa nu este numai de natura bio-fizica, ci si de natura economica, sociala si culturala, iar semnificatiile acestor relatii influenteaza modul in care se poate ajunge la optiuni durabile privind managementul resurselor de apa. Etapa ,,durabila implica, in orice domeniu, in primul rand, o schimbare de viziune manageriala si adoptarea unor solutii viabile vizand toate etapele circuitului natural si al celui antropic.

Apa este substanta cea mai raspandita de pe suprafata globului, constituind hidrosfera, cu un volum de 1370?109 m3. Procentual, volumul de apa dulce din fluvii, lacuri si ape subterane reprezinta aproximativ 0,7%, apa marilor si oceanelor reprezinta 97%, iar restul, de aproximativ 2,3%, este apa inglobata in ghetari si calote polare. In atmosfera exista cantitati de apa sub forma de vapori si nori. Prin cantitatea mare de apa din straturile superioare, Pamantul se deosebeste fundamental de celelalte planete, care sunt sarace sau lisptie de apa. Desi cantitatatile de apa de pe planeta noastra sunt mari, totusi sursele de apa care pot fi utilizate pentru consumul uman, animal sau utilizari industriale sunt limitate, avand in vedere cantitatile mari de apa cu salinitate ridicata sau pe cele blocate sub forma de ghetari. Distributia inegala a apei pe suprafata globului conduce la probleme de alimentare cu apa in zonele intens populate si cu industrii dezvoltate. Astfel, 20% din rezervele de apa dulce ale Pamantului sunt concentrate in bazinul Amazonului, rezerve mentinute si de regimul intens de precipitatii.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Determinarea regimului de mineralizare si a unor indicatori fizici din apele subterane.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
7 974 cuvinte
Nr caractere:
42 107 caractere
Marime:
1.05MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
geografie, apa subterana
Predat:
la liceu
Sus!