Sisteme de alarme auto

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
Cuprins
Capitolul 1. Structura unei alarme auto
Capitolul 2.Tipuri de senzori
2.1. Senzori si traductoare
2.2. Senzori de prezenta
2.3. Senzori de proximitate
2.4. Senzori de proximitate inductivi
2.4.1. Senzori de proximitate ultrasonici
2.4.2. Senzori de proximitate optici
2.5. Senzori de vibratii
Capitolul 3. Alarme auto elementare
3.1. Modificari la instalatia electrica auto
3.2. Avertizor acustic
3.3. Alarma universala
3.4. Alarma la autoturismul LADA
3.5. Alarma auto 1
3.6. Alarma auto 2
3.7. Alarma auto 3
Capitolul 4. Alarma auto CARSCOP CC-120A
4.1. Instalarea Alarmei
4.2. Testarea Alarmei
4.3. Telecomanda prin unde radio
Concluzie
Bibliografie

Extras din atestat:

Alarma auto este dispozitivul principal anti-efractie pentru un autovehicul. Alarma ofera siguranta atat autovehiculului in sine cat si asupra bunurilor detinute de acesta.

Ea are in componenta urmatoarele elemente:

- senzori:

o de prezenta

o de lumina

o de vibratii

- micro-intrerupatoare

- panoul central al alarmei

- sistemul acustic

- LED de confirmare

Senzorii au rolul de a detecta obiectul corespunzator functiei sale si de a trimite impulsuri catre panoul central al alarmei. In functie de tipul impulsurilor , alarma se va declansa printr-un sunet specific ales de proprietar la intensitatea sugerata de panoul de comanda si de catre senzor la o durata de timp cuprinsa intre 30 sec - 5 min, de asemenea favorabila proprietarului.

Alarmele auto au rolul de a descuraja un eventual hot de masini sau de bunuri detinute de acestea (Casetofoane , CD/MP3/DVD Playere , Detectoare de radar etc.) si chiar avertizarea proprietarului pe un Pager ca masina lui este furata sau doar deschisa de un intrus. Alarmele mai performante sunt dotate cu un modul GPS, astfel, daca autovehiculul este furat se poate depista foarte usor locul unde se afla cu exactitate , de asemenea astfel de alarme sunt cuplate la o retea de telefonie si in cazul furtului se va face un apel automat la politie si se va declara cu ajutorul unui robot vocal ca masina a fost furata si cu ajutorul GPS-ului se va pleca in cautarea acesteia.

CAP 2. TIPURI DE SENZORI

2.1 Senzori si traductoare pentru aplicatii de automatizare

. In cazul unui proces automatizat, conducerea sistemului se face fara interventia omului, pe baza informatiilor culese din proces cu ajutorul traductoarelor.

Intr-o definitie succinta senzorul este un sistem destinat determinarii unei sau unor proprietati, cuprinzand atat traductorul, care transforma marimea de intrare in semnal electric util, cat si circuite pentru adaptarea si conversia semnalelor, si eventual pentru prelucrarea si evaluarea informatiilor. Exista foarte multe clasificari ale senzorilor si traductoarelor: cu sau fara contact, absoluti sau incrementali (in functie de marimea de intrare), analogici sau digitali (in functie de marimea de iesire) etc.

Senzorii si traductoarele sunt elemente tipice ale sistemelor de automatizare. De asemenea sunt utilizati si in cazul cercetarii, analizelor de laborator - senzorii si traductoarele fiind incluse in lanturi de masurare complexe, care sunt conduse automat.

Alegerea senzorilor si traductoarelor trebuie facuta tinand cont de proprietatea de monitorizat, de domeniul in care variaza aceasta, de dimensiunile ce trebuie respectate sau de geometria sistemului, de conditii speciale de mediu sau de lucru, de tipul marimii de iesire si nu in ultimul rand de cost.

Firmele din import va ofera senzori si traductoare ce acopera toate aplicatiile de automatizare si monitorizare. Astfel pot fi identificati senzori de proximitate, traductoare de tip Hall, traductoare de deplasare si viteza, senzori si traductoare de forta, senzori de temperatura, senzori de umiditate, senzori pentru gaze, senzori de curent, switch-uri optice, senzori de presiune, cititoare de coduri de bare etc.

2.2.Senzori de prezenta

Un montaj deosebit de simplu , ca cel din figura , pune in evidenta apropierea si miscarea unor persoane, prin aprinderea unui LED. Cu o sensibilitate si mai mare , extinsa la cativa metri, el sesizeaza electrizarea unui material plastic prin frecare, de exemplu folosirea normala a unui piepten

Bibliografie:

Sabina Hilohi Augustin Moraru

Octavian Mihai Ghita Florin Hilohi

Robert Beloiu Sorin Ionescu

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme de alarme auto.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
7 042 cuvinte
Nr caractere:
37 626 caractere
Marime:
1.41MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
sisteme, alarme
Predat:
la liceu
Sus!