Măsurarea impedanței

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Cap. 1. Masurarea impedantei 1
1.1. Masurarea rezistentei electrice prin metode directe 1
1.2. Ohmmetre 2
Cap. 2. Masurarea impedantelor prin metode directe 3
Cap. 3. Masurarea impedandei prin metode de punte 4
3.1. Punti de curent alternativ 4
3.2. Punti Wheatstone echilibrate 4
3.3 Punti neechilibrate 5
3.4.Masurarea rezistentei electrice prin metode directe 5
Cap. 4. Puncte pentru masurarea condensatoarelor 6
4.1. Modul de lucru 6
4.1.1. Puntea Nernst 6
4.1.2. Modul de lucru 7
4.1.3. Puntea Schering 7
4.1.4. Modul de lucru 7
Cap. 5. Puntea Maxwell 8
5.1. Puntea Wheatstone 9
Cap.6. Protectia Muncii In Atelierele Electrice 10
Anexe 11
BIBLIOGRAFIE 16

Extras din atestat:

Comunicarea si actiunea sunt doua laturi fundamentale ale oricarei activitati umane. Comunicarea vehiculeaza in special informatie, pe cand actiunea vehiculeaza in special energie. Si aceasta afirmatie ar putea fi extinsa la scara intregului univers.

Masurarea este o componenta esentiala a comunicarii. Scopul masurarii este obtinerea experimentala a unei informatii cantitative, asupra anumitor proprietati ale unui obiect sau sistem si exprimarea ei sub o forma adecvata pentru utilizator.

Ansamblul operatiilor experimentale care se executa in vederea obtinerii rezultatului masurarii, constituie procesul de masurare.

Orice proces de masurare contine urmatoarele elemente principale: masurandul-marimea de masurat; metoda de masurare; aparatul de masurat; etalonul; evaluarea erorilor si interpretarea rezultatelor masurarii.

In functie de natura, precizia si scopul masurarii, aceste elemente componente ale procesului de masurare pot avea o importanta relativ diferita. Ele determina marea varietate a masurarilor in general si a masurarilor electrice in particular.

Masurarea este o activitate experimentala de tip informatic al carui scop este obtinerea unor date cantitative cu privire la proprietatile unui obiect sau - mai general - ale unui sistem si redarea lor intr-o forma potrivita pentru observator (utilizator). Semnificatia (interpretarea) pe care observatorul-utilizator o atribuie acestor date cantitative, prin intermediul conventiilor folosite pentru reprezentarea lor, constituie informatia care este necesara in procesul continuu de cunoastere, comunicare si conducere (decizie).

Prin identificarea proceselor si modelarea lor (adica prin reprezentarea matematica a relatiilor din sistemul analizat) se stabilesc anumite proprietati (elemente specifice) diferite calitativ, pe care le putem denumi marimi (sau specii de marimi - pentru a le preciza natura lor diferita) si anumite corelatii intre ele descrise matematic prin legi - daca sunt deduse experimental sau prin teoreme, formule etc. - daca sunt stabilite deductiv din legi.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masurarea Impedantei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
5 063 cuvinte
Nr caractere:
28 886 caractere
Marime:
600.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
impedanta, Fizica
Predat:
la liceu
Sus!