Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT.............................................................................................................................4


1.ISTORIC.........................................................................................7

2.INTERFETE UTILIZATOR-RETEA N-ISDN....................................................8
2.1Tipuri de utilizator N-ISDN......................................................................8
2.2Configuratii de referinta..............................................................................9
2.3Tipuri de canale si structuri de interfete........................................12

3.SERVICII OFERITE DE N-ISDN.............................................................................13


4.TERMINALE ISDN............................................................................................................15
4.1Terminale telefonice ISDN......................................................................15
4.2Terminal multifunctional ISDN..............................................................17
4.3Terminale dect..................................................................................................19
4.4 PC cu cartela ISDN......................................................................................19
4.5Video-telefonul..................................................................................................20
4.6Faxul din grupa 4.............................................................................................20
4.7Multiplexorul invers.........................................................................................20

5.BIBLIOGRAFIE................................................................................................................... ..21

Extras din atestat:

In fiecare zi, in fiecare moment, fiintele comunica intre ele, adica fac schimb de informatii. Comunicarea, informarea si mijloacele de comunicare depind unele de altele. Acesti termeni au sensuri diferite in functie de domeniile care au drept scop comunicarea informatiei Pentru specialistul din domeniul telecomunicatiilor, informatia este un semnal transmis unui destinatar prin mijloace tehnice. El numeste prin comunicare - totalitatea operatiilor de prelucrare, de transmitere si receptionare a mesajului.

Incepand cu secolul al XIX-lea, in urma descoperirii electricitatii si a undelor electromagnetice, a devenit posibila punerea in circulatie foarte rapid a informatiilor pe intreaga planeta. In 1837, S. Morse (1791-1872) a realizat un sistem care folosea curentul electric pentru transmiterea de mesaje codificate: telegraful. In 1876, G. Bell (1847-1922) a conceput un aparat electric care putea transmite glasul uman: telefonul.

Alte cercetari au deschis calea telecomunicatiilor care nu mai folosesc firele. In 1888, H.Hertz (1857-1894) a demonstrat aceasta teorie: el a reusit sa produca unde electromagnetice invizibile si a stabilit ca au exact aceleasi proprietati ca lumina. Acestea sunt undele radioelectrice (sau undele radio), pe care in mod obisnuit le mai numim si "unde hertziene".

Astazi, informatia poate circula pe diferite suporturi, in functie de cantitatea de informatie care trebuie transportata, de rapiditatea de transmisie si de distanta. Astfel, o comunicare telefonica poate sa circule prin fir pana la un centru local, apoi sa fie purtata pe cale undelor pana la un satelit sau orientata spre un cablu ca sa traverseze oceanul, pentru a-si incheia traseul tot prin fir.

O informatie poate circula in orice loc dintr-un teritoriu cu conditia ca acesta sa dispuna de cai de comunicare. Toate aceste cai constituie o retea. Astfel, reteaua rutiera este formata din sosele si autostrazi legate intre ele prin intersectii si sensuri giratorii. Podurile suspendate si semnalele luminoase ajuta vehiculele care strabat retelele rutiere sa se orienteze si sa evite blocarile de circulatie. La fel, a fost necesara organizarea circulatiei informatiilor prin fir si pe calea undelor, adica crearea de diferite retele: reteaua de fire, reteaua hertziana, reteaua celulara, reteaua de sateliti. Toate aceste retele comunica intre ele. Reteaua hertziana asigura difuzarea pe calea undelor a emisiunilor de radio si de televiziune. Undele radioelectrice (sau hertziene) se transmit prin fascicule hertziene.

Antenele care emit si receptioneaza aceste fascicule sunt amplasate pe turnuri inalte distribuite pe tot teritoriul care trebuie acoperit. Cand distantele sunt foarte mari, undele hertziene se transmit spre satelitii de telecomunicatii care le trimit pe Pamant.

Reteaua celulara este o retea destinata telecomunicatiilor cu aparate mobile (de exemplu, telefoane portabile). Teritoriul in care opereaza este impartit in celule apropiate unele de altele, mai mari sau mai mici, in functie de intensitatea traficului

Bibliografie:

http://www.google.com

Retele de telecomunicatii, Tatiana Radulescu, THALIA, 2005

Comunicatii mobile , evolutia spre 3G, Sorina Zahan, Editura Albastra, 2006

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Retele ISDN.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
3 077 cuvinte
Nr caractere:
19 973 caractere
Marime:
5.66MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electronica și Automatizări
Tag-uri:
Retele ISDN, electronica
Predat:
la liceu
Sus!