Echipamente Periferice de Ieșire

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Rolul echipamentelor periferice este acela de a asigura comunicarea intre unitatea centrala de prelucrare si mediul exterior prin intermediul unei unitati de interfata.

Principalele functii ale echipamentelor periferice de iesire, in cadrul unui sistem de calcul pot fi grupate astfel:

- asigura afisarea/tiparirea rezultatelor prelucrarii intr-o forma accesibila utilizatorului;

- permite utilizatorului posibilitatea de a supraveghea si interveni, pentru asigurarea functionarii corecte a sistemului, in timpul unei sesiuni de lucru;

Rolul acestei categorii de echipamente periferice este acela de a genera informatiile prelucrate de catre sistemul de calcul, sub o forma inteligibila utilizatorului uman. De asemenea, ele asigura afisarea sau tiparirea informatiilor, intr-o forma solicitata. Cele mai utilizate echipamente periferice sunt monitoarele si imprimantele.

Primele generatii de monitoare au fost de tip digital , primind de la calculator toata informatia necesara afisarii sub forma de semnale TTL aparand apoi monitoarele analogice din ce in ce mai constructive. S-a diversificat oferta, perfectionandu-se tehnologiile cristalelor lichide, plasma sau altele

1. Display-ul (monitorul).

Numit si ecran, video-terminal, display video etc, acest periferic reprezinta una dintre componentele de baza ale configuratiei oricarui calculator personal. Destinatia sa este aceea de reprezentare a diferitelor elemente informationale in format alfanumeric sau grafic prin puncte aprinse pe ecran denumite pixeli. Un pixel are o serie de atribute, cum ar fi: aprins/stins, culoare, clipire (blinking), stralucire etc.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echipamente Periferice de Iesire.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
4 703 cuvinte
Nr caractere:
25 349 caractere
Marime:
197.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electronica și Automatizări
Tag-uri:
electronica, echipament
Predat:
la liceu
Sus!