Șure de alimentare

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Computerul functioneaza pe baza de energie electrica. Daca ai un laptop (computer portabil), acesta poate functiona un timp limitat, alimentat de la un acumulator electric. Dar in rest, computerele obisnuite trebuie puse in priza ca sa poata functiona. Tensiunea electricala nivelul prizei find prea mare pentru componentele din computer, in cutia computerului exists o componentd care reduce tensiunea de la 220 V la valorile mult mai mici la care pot functiona componentele electronics din computer. Aceasta componentd este sursa de alimentare.

Ea se gaseste in interiorul cutiei computerului, exact acolo de unde iese cablut de alimentare de la prizd electricd. Deoarece contine componente care se incalzesc puternic in timpul functionarii, exista un ventilator care o raceste, si de regula curentul lui poate fi simtit daca se pune mana in dreptul fantelor din spatele cutiei, langa mufa cablului de alimentare. Zumzetul lui este slab, dar daca devine suparator atunci trebuie sa iei masuri pentru verificarea lui. Iar daca ai surpriza sa nu-ti mai porneasca deloc computerul, prima verificare este sa vezi daca ventilatorul a pornit, ca sa stim daca este alimentata corect cu electricitate cutia computerului.

Once sursa de alimentare are o putere limitata, calculate sa suporte un anumit consum maxim, de aceea nu trebuie abuzat cu adAugarea de not componente in computer, pentru cd la un moment dat acestea pot sa suprasolicite sursa. Computerele cu malts componente au nevoie, deci, de surse mai puternice. Exists diverse tipuri de surse, unul din parametric lor find puterea nominala suportata.

Un alt parametru al sursei de alimentare este factorul de forma, si deosebim surse AT i ATX. Sursele AT tind sa fie inlocuite tot mai mult de surse ATX, care au o serie de facilitati in plus, printre care cateva posibilitati de a fi controlate din computer, ceea ce

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sure de Alimentare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (5 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
2 065 cuvinte
Nr caractere:
11 751 caractere
Marime:
4.24MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electric
Tag-uri:
curent electric, surse, parametru
Predat:
GRUPUL SCOLAR 'PETRUMA10K REGHIN
Profil:
Tehnic
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Pantelimon Cristina
Sus!