Măsurarea energiei electrice în circuite de curent alternativ

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

-ARGUMENTAREA TEMEI....................................................................................4
Cap.1 ENERGIA ELECTRICA...........................................................................................5
Cap.2 MASURAREA ENERGIEI ELECTRICE ACTIVE IN CIRCUITELE DE CURENT ALTERNATIV.....................................................................................................................6
Cap.3 CONTOARE DE ENERGIE .....................................................................................7
- CONTORUL MONOFAZAT DE INDUCTIE........................................................8
- MASURAREA ENERGIEI ELECTRICE REACTIVE..........................................17
- CONTOARE DE ENERGIE REACTIVA CU TENSIUNI AUXILIARE..............17
- CONTOARE DE ENERGIE REACTIVA CU SUNT.............................................19
- CONTOARE PENTRU TARIFE SPECIALE..........................................................20
Cap.4 INSTRUCTIUNI DE PROTECTIE A MUNCII SI P.S.I. SPECIFICE LABORATORULUI DE MASURARI ELECTRONICE SI ELECTROTEHNICE............22
-BIBLIOGRAFIE........................................................................................................24
-ANEXE......................................................................................................................25

Extras din atestat:

Masurarile electrice (masurarea tensiunii, intensitatii, rezistentei etc.) sunt indispensabile in toate ramurile industriale, constituind o veriga importanta in procesele de productie, in controlul calitatii materiilor prime, a produselor intermediare si finale, in dezvoltarea cercetarii in toate domeniile.

Cunoasterea stiintifica progreseaza prin descoperirea legilor care guverneaza fenomenele naturale. Aceste legi trebuie sa reprezinte in mod cantitativ caracteristicile fenomenului, desfasurarea sa in timp sau modul in care interactioneaza cu alte fenomene.

Referindu-ne la procesul de cunoastere a unui fenomen, putem spune ca atat experimentul cat si masurarea ocupa un loc important.

Crearea unor mijloace tehnice din ce in ce mai perfectionate pentru scopurile practice, a utilizat din plin cuceririle stiintei si, pe de alta parte, a contribuit la dezvoltarea acesteia.

Dezvoltarea tehnicilor de masurare si a aparaturii aferente a fost conditionata si impulsionata de interdependenta care exista intre stiinta si tehnica.

Exista o foarte mare diversitate a sistemelor de masurare Cateva din criteriile de baza care se au in vedere la alegerea sistemului de masurare sunt prezentate in continuare

-regimul de functionare al circuitului in care se efectueaza masurarea (stationar, variabil)

-natura marimii electrice de circuit masurate (curent, tensiune)

- ordinul de marime al marimii masurate si gama posibila de variatie a acesteia precizia impusa masurarii domeniul de frecvente si viteza de lucru influenta factorilor perturbatori externi (temperatura, campuri electrice sau magnetice) asupra sistemului de masurare disponibilitatile materiale de masurare.

In contextul revolutiei stiintifice si tehnice din lumea contemporana, masurarile electrice sunt indispensabile in toate ramurile industriale, ca veriga importanta in procesele de productie, in controlul calitatii materiilor prime, a produselor intermediare si finale, in dezvoltarea cercetarii in toate domeniile.

Lucrarea mea se refera la masurarea energiei electrice, sau mai bine zis masurarea puterii electrice intr-un interval de timp. Ea este structurata in 4 capitole.

Primul capitol se refera la energia electrica care este o forma specifica de energie reprezentand capacitatea de actiune a unei sarcini electrice in prezenta unui camp electromagnetic. Cel de-al doilea capitol face referire la masurarea energiei electrice active. In capitolul al treilea, mai amplu sunt descrise principiile de functionare ale contoarelor de energie elctrica. In al patrulea capitol, ultimul de altfel sunt reprezentate instructiuni de protectie a muncii si p.s.i. specifice laboratorului de masurari electronice si electrotehnice.

Bibliografie:

Masurari electrice si electronice, EDITURA DIDACTICA SI

PEDAGOGICA, 1980

Masurari electrice si electronice ICPE, 1997

Masurari electrice si electronice: Tehnica-Info, 2002

Internet:

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masurarea energiei electrice in circuite de curent alternativ.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
6 159 cuvinte
Nr caractere:
35 823 caractere
Marime:
1.07MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electric
Tag-uri:
curent alternativ, electric
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Sus!